מניית ARM מתומחרת כמו אנבידיה - האם היא תוכל להתחרות בה?

חברת השבבים תיקנה 4.5% ביום המסחר השני שלה - זאת לאחר שקפצה ב-20% ביום המסחר הראשון. מחזור המסחר שלה ביום המסחר האחרון (שישי) היה 31 מיליון מניות - כמעט כמו 33 מיליון המניות של טסלה ומעל 26 מיליון המניות של אפל. האם המניה תשמור על הביצועים?
 | 
telegram
(4)

ההנפקה הכי לוהטת של השנה, והחברה הטכנולוגית המשמעותית ביותר שמונפקת מאז מובילאיי שהונפקה כמעט לפני שנה, כבר נמצאת אחרי שני ימי המסחר הראשונים שלה -  מה יקרה עם המניה ובאיזה שוק היא בכלל מתמודדת?

מניית ARM סגרה את יום המסחר השני שלה (שישי), והאחרון לשבוע, במחיר של 60.7 דולר למניה - ירידה של 4.5% ממחיר הסגירה הקודם אבל עדיין 20% מעל מחיר ההנפקה. "יש תיאבון גדול לדם חדש בשוק", כתב האנליסט האמריקאי ניל ווילסון של מרקטס, "המשקיעים המוסדיים שיחקו תפקיד גדול אבל גם הפרטיים הראו עניין". השוק מתמחר את ARM ב-65 מיליארד דולר (10 מיליארד פחות מהמובילה בתחום שבבי הזיכרון - מיקרון) - יותר מפי 100 הרווחים שלה בשנת 2022 ופי 25 ההכנסות באותה שנה. החברה היחידה שנסחרת במחיר של פי 25 הכנסות היא אנבידיה, אז נשאלת השאלה - האם ARM יכולה להגיע לגבהים של חברת הענק?

כדי לענות על השאלה הזו צריך לדבר, איך לא, על התחום שמעסיק כמעט את כל העולם כרגע ומניע גם את צמיחתה של אנבידיה - הבינה המלאכותית (AI). כרגע תחום העיסוק העיקרי של ARM הוא לא בינה מלאכותית. ARM מעצבת מודלים לבניית מוליכים למחצה (שנחוצים לבניית שבבים) ונותנת רישיונות לחברות שבבים אחרות להשתמש במודלים האלה. ההכנסה העיקרית של ARM מגיעה מתמלוגים כאשר כל מכשיר שנמכר ומכיל בתוכו עיצובי שבבים של החברה מכניס לה תמלוגים בגובה 6 סנט למכשיר. הסקטור העיקרי בו נמצאים העיצובים של ARM הוא טלפונים ניידים, סקטור שמרכיב כרגע 45% מהפעילות שלה, ואכן כמעט כל טלפון נייד בעולם מכיל עיצובים של ARM.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההתרגשות סביב המניה נובעת מהאפשרות שהחברה תיכנס לתחום הבינה המלאכותית ותציג אלטרנטיבה לחברות הענק כמו אנבידיה. תחום הבינה המלאכותית דורש כוח מחשוב גדול. כרגע אנבידיה יודעת לספק מעבדים חזקים מספיק בשביל בינה מלאכותית והיא עושה את זה באמצעות מעבדים גראפיים - מרכיב יקר מאוד במחשב.

האלטרנטיבה הזולה יותר לאספקת כוח מחשוב שיוכל להניע מודלים של בינה מלאכותית הוא המעבד - יחידת הכוח המרכזית בכל מחשב - וכאן ARM יכולה להיות שחקן גדול. לפי דיווחים שונים, ARM נמצאת בשיחות עם יצרני מחשב גדולים כמו דל ו-HP לגבי שימוש בעיצובים של ARM במעבדים של המחשבים של החברות הללו. סמנכ"ל התפעול של דל, ג'ף קלארק, אמר ש"הנשק החזק ביותר של הבינה המלאכותית יהיה לגרום לכולנו להתאהב במחשב שלנו מחדש". אם חברת השבבים תצליח להיכנס לשוק מעבדי בינה מלאכותית בצורה טובה, היא יכולה להפוך לכוח הדומיננטי בתחום ,שבו כרגע שולטת אנבידיה, על ידי הצגת אלטרנטיבה זולה יותר.

אבל עד שזה יקרה, הפעילות של ARM תהיה מושפעת כמעט לחלוטין משוק המכשירים הניידים, ואם מסתכלים על השוק הזה אפשר לומר שמחיר המניה קצת מנופח. הכנסות החברה ב-12 החודשים שהסתיימו במרץ האחרון הסתכמו ב-2.68 מיליארד דולר, ירידה קטנה לעומת 2.7 מיליארד דולר בשנה לפני כן. הרווח הנקי גם כן קטן והסתכם ב-524 מיליון דולר לעומת 549 מיליון דולר בשנה הקודמת. הירידות נובעות מההאטה בשוק המכשירים הסלולאריים.

הירידה בשנה הזו מגיעה אחרי שנה של גדילה משמעותית, ולפי סמנכ"ל הכספים של החברה ג'ייסון צ'יילד צריך להסתכל על טווח גדול יותר כאינדיקציה לצמיחה - הכנסות החברה גדלו בממוצע ב-15% בשלוש השנים האחרונות. בנוסף צ'יילד מציין שהחברה צופה עלייה בהכנסות מתמלוגים כאשר הלקוחות שלה יעברו להשתמש בעיצובים יקרים יותר של ARM. בכל מקרה, ב-12 החודשים שהסתיימו במרץ האחרון נמכרו יותר מ-30 מיליארד שבבים מבוססי עיצובים של ARM - עלייה של 70% מאז 2016.

למרות ההתרגשות המוצדקת מחברת השבבים שחזרה לבורסה אחרי 7 שנים (ARM כבר הונפקה ב-1998 ונקנתה על ידי סופטבנק היפנית ב-2016), היא ברובה מבוססת על הפוטנציאל שלה להיכנס לשוק הבינה המלאכותית, ובעוד יש לה את היכולת ואת הקשרים להפוך לשחקן דומיננטי בתחום היא עדיין תלויה בשוק המכשירים הסלולאריים. סופטבנק היפנית ניסתה למכור את החברה לאנבידיה ב-2022, אך העסקה נפלה בגלל קשיים רגולטוריים. עכשיו התאגיד היפני הענק, שכבר יכול להיות מרוצה מההנפקה של ARM, אולי מכוון להתחרות באנבידיה בעזרת חברת השבבים שבבעלותו.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הם מוכרים IP ויש תקרת זכוכית ברורה לחברה כזו
    במעבדים יש חשיבות לשפת מכונה זהה ושם יש כבר ארכיטק 17/09/2023 19:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במעבדים יש חשיבות לשפת מכונה זהה ושם יש כבר ארכיטקטורות מתחרות כמו ריסק5. בAI כל אחד מפתח את שלו. הם יכניסו פקודות במעבד אבל זה שימוש משני לAI. בקיצור, מעבר להייפ אין מנועי צמיחה
    סגור
  • 3.
    תתכוננות לשווי של 20$ בקרוב (ל"ת)
    יקר.. .. 17/09/2023 11:31
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 2.
    מנופחת כמו השוק
    הראל 17/09/2023 00:13
    הגב לתגובה זו
    2 0
    יחסית לתשואות האגח ולזה שאנחנו כנראה צועדים להאטה השוק לדעתי מנופח לפחות ב 20 אחוז
    סגור
  • 1.
    השקעה לטווח ארוך של שנים (ל"ת)
    איציק 16/09/2023 12:24
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות