הריבית בארה"ב, אינפלציה בגוש האירו. מה צפוי השבוע בשווקים?

ביום רביעי יפרסם הפד' את החלטת הריבית בארה"ב; בשלישי יפורסמו נתוני האינפלציה באירופה וביום רביעי אלו של בריטניה; ביום רביעי גם יפורסם הדוח של פדקס שעשוי להצביע על כוח הקנייה של הצרכנים באמריקה; וגם - האם בנומבר יעלה הפד' את הריבית?
 | 
telegram
(2)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח היום בסימן החלטת הרבית של הפד' האמריקאי ביום רביעי הקרוב. הצפי בשוק הוא שהפד' ישאיר את הריבית על כנה בשיעור של 5.5%, אם כי לאור פרסום מדד המחירים לצרכן משבוע שעבר שהצביע על אינפלציה שנתית של 3.7%, מתגברות ההערכות כי הפד' יצטרך בהחלטתו הבאה, ב-1 בנובמבר, להעלות את הריבית. גם הוול סטריט ג'ורנל דיווח בשבוע שעבר שחברי הפד' הגיעו להסכמה שלא להעלות את הריבית יותר מדי בהחלטתם הקרובה. עם זאת, המשקיעים חוששים שהפדרל ריזרב עלול לחזור ולהעלות את הריבית יותר ממה שציפו בעבר.

אירוע נוסף שימשוך גם הוא מעט מתשומת הלב של המשקיעים הוא פרסום הדוח של ענקית המשלוחים פדקס FEDEX +1.58% FEDEX 299.83 +1.58% FEDEX סגירה:0 פתיחה:296.48 גבוה:302.38 נמוך:296.05 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ביום רביעי לאחר נעילת המסחר. מדובר בדוח חשוב שעשוי להעיד על כוח הקנייה של האמריקאים בימים אלו על אינפלציה והעלאות ריבית. במובן מסוים, התגברות המשלוחים עשויה להצביע על כך שכוח הקנייה של הצרכנים האמריקאיים עדיין גבוה, מה שעלול להרחיק את הציפיות לירידה באינפלציה וכך גם להעלאת ההסתברויות להעלאות ריבית נוספות.

באירופה הבנק המרכזי העלה את הריבית בפעם העשירית ברציפות לרמה של 4% - רמת שיא מאז היווסדות גוש האירו. בנוסף, הבנק המרכזי העלה אמנם את תחזית האינפלציה לשנת 2024 ל-3.2%, אך הנמיך את תחזיותיו לליבת האינפלציה. הבנק המרכזי האירופי גם הנמיך בחדות את תחזית הצמיחה לשנת 2024 ל-1% לעומת 1.5% בתחזית הקודמת. כריסטין ולאגארד, יו"ר הבנק המרכזי של אירופה, אמרה כי "במידה והריבית תיוותר ברמתה הנוכחית למשך זמן ארוך מספיק, היא תתרום לחזרת האינפלציה ליעד" - הצהרה המרמזת על כך שהעלאת הריבית הנוכחית הייתה האחרונה במחזור הנוכחי, במידה והאינפלציה לא תפתיע כלפי מעלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בבריטניה יתפרסמו נתוני האינפלציה ביום רביעי כאשר יש חשש אמיתי לסטגפלציה. סטגפלציה היא שילוב נדיר של אינפלציה ומיתון והדבר הגרוע הזה יכול לקרות כתוצאה ממצב של ניהול מדיניות מוניטארית ופיסקאלית שגויות. שיעור האבטלה בבריטניה עלה לרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2021 (4.3%) וגם לחצי השחר לא מתמתנים. האינפלציה ביולי עמדה על 6.8% והצפי הוא שהיא עלתה מאז. לאור כך, הצפי הוא שהבנק המרכזי בבריטניה יעלה את הריבית ברבע אחוז לרמה של 5.5%.

ביפן הבנק המרכזי צפוי לפרסם את יעד הריבית שצפי לעמוד על 0.1%. הריבית ביפן שלילית מאז 2016. הצפי הזה גרם ליין היפני לעלות וגם לעלייה בתשואות האג"ח היפני ל-10 שנים לרמה הגבוהה ביותר מאז שנת 2014. יחד עם זאת, היין נחלש בהמשך השבוע על רקע עליית התשואות בשווקים המפותחים.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מסרו כי "מספר גורמים צפויים לתמוך בהמשך אינפלציה דביקה: מחירי השכירות במדד עלולים להמשיך לעלות. לפי מחירי השכירות באתרי האינטרנט (Zillow, AppartmentList) מסתמנת עלייה במחירי השכירות. במבט יותר ארוך (שנה פלוס), גם העלייה המחודשת במחירי הבתים לרכישה (לפי Case-Shiller) צפויה להשפיע על מחירי השכירות. הירידה במחירי הרכבים עלולה להתהפך, זאת על רקע שביתת עובדי תעשיית הרכבים (United Auto Workers) אשר צפויה לגרום לצמצום במלאי המכוניות בשוק. לסיכום: נדמה שלאור מעט חולשה בשוק העבודה והתמתנות באינפלציית הליבה (ל-4.3% באוגוסט מ-4.7% ביולי), הפד' צפוי לשמור על יציבות בריבית ביום רביעי הקרוב, אך הסיכוי להעלאת ריבית בנובמבר עלה. תחזית הריבית של חברי הפד' (Dots) צפויה לשקף זאת.

"מכלול נתוני המאקרו בארה"ב היו מעורבים עם ירידה באמון הצרכני ב-1.8 נק' בספטמבר (בהשפעת עלייה במחירי הדלקים), וחולשה בצריכה הפרטית (המסחר הקמעונאי "ליבה" עלה ב-0.1% בלבד), אך מסתמן שיפור בייצור התעשייתי (גידול של 0.4% באוגוסט). בנוסף, מסתמנת כמעט יציבות במספר דורשי העבודה על 220 אלף איש, רמה נמוכה יחסית. במבט קדימה, צפויה התמתנות בפעילות בהשפעת הריבית הגבוהה (עסקים קטנים משלמים 9% על אשראי חדש) ואפקט חידוש תשלומי החזרי הלוואות סטודנטים באוקטובר (כ-40 מיליון אמריקאיים יצטרכו לשלם כ-380 דולר לחודש בממוצע). יחד עם זאת, כל עוד סביבת האינפלציה נשארת "דביקה" (סביב 2.5%-3%) הפד' יתקשה להוריד את הריבית".

דיוויד בנימינוב, אנליסט מחקר ב-Global X: "בשווקים מתמחרים סבירות כמעט מוחלטת כי הפד' יותיר את הריבית ללא שינוי. גם לאחר מקבץ נתונים כלכליים חיוביים שפורסמו בשבוע שעבר, ההערכה הזו לא השתנתה. מלבד ההחלטה עצמה, יהיה חשוב לשים לב לכל אינדיקציה או שינוי רטורי שעשויים ללמד על צעדי הבנק בישיבה הבאה בנובמבר.

"על רקע נתוני המכירות הקמעונאיות החזקים ונתוני האינפלציה הגבוהים מהמצופה שפורסמו בשבוע שעבר, כמו גם הצפי לצמיחה גבוהה של התוצר ברבעון השלישי של השנה, מובילים אותנו להעריך כי הפד' יבחר להעלות ריבית ב-0.25% בישיבה הבאה בנובמבר. להערכתנו, השוק מתמחר בחסר את הסבירות להעלאות ריבית נוספות, כאשר לפי שעה השוק מתמחר סבירות של 35% להעלאת ריבית בנובמבר. אנחנו צופים כי הנגיד פאוול יביע עמדה ניצית בישיבה השבוע.

"מחירי האנרגיה ממשיכים להתסיס את האינפלציה. חוזי הנפט WTI וברנט מטפסים לעבר רמתם הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2022, ומחירי האנרגיה גם היו הגורם העיקרי להתעוררות האינפלציה כפי שהשתקפה במדד המחירים לצרכן שפורסם בשבוע שעבר. גם החוזים על גז טבעי באירופה מתחילים לטפס לקראת הביקושים הצפויים בחורף. גם מלאי הנפט של ארצות הברית נמצאים קרוב לשפל של חמש שנים, דבר שמצביע על היצע נמוך. גם קיצוצי התפוקה מצד רוסיה וסעודיה עשויים לשמור על מחירי נפט גבוהים. יש לציין כי הנסיקה של הנפט נובעת גם מסגירת פוזיציות שורט לאחר תקופה ממושכת של ירידה במחיר".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    המצב פה לא ישתפר
    בת אל 18/09/2023 15:31
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כל עוד ההנהגה החרדית הארורה בוזזת את קופת המדינה.
    סגור
  • אתה מתכוון לכל השופטים, קצינים, פרופסורים בדימוס
    המגיב 18/09/2023 19:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לסוגיהם ומיניהם - העלות של החזקת הפנסיות התקציביות שלהם, היא בערך פי 10.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות