חיים בסרט: המשקיעים הקטנים ממשיכים להציל את גיימסטופ

פרשת גיימסטופ זכתה לסרט הוליוודי חדש, אבל אותו ראלי מטורף, שאת תוצאותיו מרגישים עד היום, הוא גם זה שהציל את החברה שמצליחה להתאושש
 | 
telegram

אחרי שקיבלנו את הסרטים "מכונת הכסף" (The Big Short) ואת "התמוטטות" (Margin Call) המצוינים על מאחורי הקלעים של התפוצצות בועת הסאב-פריים ב-2007, השנה הנוכחית מביאה לנו את "כסף טיפש" (Dumb Money), על התנאים שהובילו לראלי המטורף שחוותה מניית גיימסטופ (GME) במלחמה שפתחו המשקיעים הקטנים נגד השורטיסטים בוול סטריט. הסיפור מלווה את קית' גיל, שהוציא סרטוני יוטיוב תחת השם רורינג קיטי, שקראו להשקיע בגיימסטופ ועד להיווצרות קהל מעריצים פנאטי שהטיס את המניה ב-1,600%. האם הסרט, שנקרא על שם הכינוי לו זוכים המשקיעים הקטנים בוול סטריט, יצליח? רק הזמן יגיד. בינתיים, לא רק שהכסף הטיפש ממשיך לנצח בהימור על מניית גיימסטופ, הוא גם הצילו את קמעונאי משחקי המחשב מקריסה.

עד לפני ינואר 2021, מעטים האנשים ששמעו על מניית גיימסטופ, מניה של רשת קמעונאית למשחקי מחשב, שגססה יחד עם גסיסת תרבות הקניונים והעלייה בהזמנות ברשת. הימים היו ימי קורונה, ההימורים והספורט היו בקרשים והרבה מאוד אנשים חיפשו מקום אחר לשים את הכסף שלהם, כששוק ההון האמריקאי המפומפם בריבית 0 ובקניות נכסים של 120 מיליארד דולר חודשיים מצד הפד, היוו מטרה קלה ונוחה עבור משקיעים קטנים רבים. אלה התאגדו ברשתות חברתיות ובהן רדיט והשתמשו באפליקציות החינמיות של רובינהוד ודומותיה כדי לסחור.

אבל מה שהסוחרים הקטנים עשו אז, לא רק שיילמד עוד שנים רבות בבתי ספר, היו לכך השפעות אמיתיות על רגולציה ומסחר בעולם האמיתי. כי מה שגילו הסוחרים הקטנים של קבוצת Wall Street Bets, בהובלתו של גיל, זה שמניית GME הייתה במכירת חסר של כמעט מ-140% המניות שבפלואט. מתוך אמונה שהחברה נסחרת במחיר חסר ורצון "לתקוע" את הסוחרים בוול סטריט, הסוחרים הקטנים החלו לקנות מניות GME כאילו אין מחר ויצרו שורט סקוויז, שהפך פשוטו כמשמעו, לראלי מהסרטים – הטיס את המניה מעלה מעלה וגרם להפסדים כבדים לבתי ההשקעות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ראלי, הפסקות מסחר ופשיטות רגל
בתוך פחות משבועיים, GME טיפסה ממחיר של 5 דולר לשיא של למעלה מ-500 דולר בטרום מסחר. מאז ירדה ועלתה ועלתה וירדה ויצרה קטגוריה חדשה במסחר: מניות מם (Meme), שכוללות גם את רשת בתי הקולנוע AMC, הקמעונאית בד בת' אנד ביונד (BBBYQ) ועוד. מניות אלה ידועות כתנודתיות במיוחד, בשל המסחר הער שמתנהל בהן ומונע על ידי אפקט עדר מתוזמר שנועד להשפיע על המחיר לפי הפוזיציה.

בשיא הראלי ובהחלטה שתחזור לרדוף את רובינהוד, המסחר הער במניות המם, ובמיוחד בגיימסטופ, הוביל לכך שפלטפורמת המסחר הפסיקה את האפשרות לרכוש מניות אלה, למרות שלא הגבילה את המכירה של המניה והעובדה כי היה ניתן לרכוש מניות של GME ו-AMC בשוק הפתוח – הוביל לטענות על מניפולציות של השוק ותיאום בין פלטפורמות המסחר לסוחרי השורט, שהפסידו את התחתונים בראלי, כשמלווין קפיטל הפסידה בינואר 2021 בערך 7 מיליארד דולר. במאי שנה שעברה, בעקבות אותם ההפסדים, מלווין קפיטל פשטה רגל.  

עוד לפני כן ופחות מחודש לאחר הראלי, בפברואר 2021, כבר נערך שימוע בוועדת הסחר של הקונגרס, אמנם בשיחת זום כיאה לתקופה, ובכל זאת. גיל, מייסד רובינהוד ולאד טנב ועוד כמה שחקנים משמעותיים באירוע התייצבו כדי לתת עדות. פחות מחצי שנה לאחר מכן רובינהוד קיבלה קנס של 70 מיליון דולר, שבחלקו הושת על הפסקות מסחר שפגעו בסוחרים והיה לקנס הגבוה ביותר שהושת אי פעם על פלטפורמת מסחר כלשהי.

מה קורה היום עם גיימסטופ?
אמנם לא מעט אנשים חשבו שהראלי במניית GME יהיה זמני, בינתיים הכסף הטיפש ממשיך לנצח. אם עד לפני הראלי של תחילת 2021, מחיר מניית GME עמד על דולרים ספורים ובתחתיתו הגיע לדולר, אז אפשר לומר שגם בשוך ההיסטריה, המשקעים הקטנים ממשיכים להציל את החברה, כשהשורטיסטים בוול סטריט לא למדו דבר.

נכון לשבוע שעבר, למעלה מ-67% ממניות החברה נסחרות בחסר, כשלפי S3, במחצית הראשונה של השנה השורטיסטים הפסידו 320 מיליון דולר מהפוזיציה שלהם על המניה. ומחיר המניה? קצת למעלה מ-18 דולר.

במקביל, העלייה במחיר המניה מאפשר לחברה להתאזן ולהתייעל, כשברבעון הראשון עברה לרווחיות אחרי 7 רבעונים הפסדיים. לפני שבועיים הגישה גיימסטופ את דוחותיה לרבעון השני ובו עלתה על תחזיות השוק במכירות, כשמכרה ב-1.16 מיליארד אל מול צפי של 1.14. יתר על כן החברה הצליחה לצמצם הוצאות תפעוליות ומתפקדת ללא מנכ"ל קבוע, כשמי שמנהל את החברה הוא יו"ר הדירקטוריון ראיין כוהן, מחזיק המניות הגדול בחברה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות