למה הבנקים הפדרליים מתקשים להעריך את מצב הכלכלה בארה"ב?

כיום רוב האינדיקטורים מצביעים על איבוד המומנטום של כלכלת ארה"ב, אך לא ברמה מספקת בכדי לדחוף את המדינה למיתון
 | 
telegram
(3)

לפי המודל של הפד של אטלנטה, הצמיחה הריאלית בתוצר המקומי הגולמי עומדת על 4.9% לרבעון השלישי. לעומת זאת, בפד של סנט לואיס רואים דווקא צמיחה שלילית של 0.25% לאותה התקופה. הבנקים האחרים נמצאים איפשהו באמצע. לפי הכלכלן הראשי ב-LPL, ג'פרי רואץ', השוני הגדול בהערכות התמ"ג מראה כמה קשה לחזות את הכלכלה שלאחר מגפת הקורונה. 

חלק מהבנקים כמו הפד של אטלנטה, לא מנסים בכלל לצפות קדימה אלא מתבססים אך ורק על נתונים כלכליים שכבר פורסמו. הפער בין הבנקים משקף את המתודולוגיות השונות של הבנקים ואת העובדה שכל מודל משלב נתונים בצורה שונה. לדוגמה, הפד של סנט לואיס מסתמך יותר על נתונים "רכים" המבוססים על סקרים ומורכבים מנתוני אמון הצרכנים, העסקים והמשקיעים, בעוד הפד של אטלנטה מסתמך יותר על נתונים "קשים" כמו מדדי תוצר, הוצאות, השקעות ואינפלציה. באטלנטה גם מאמצים גישה חשבונאית על מנת לבנות את התחזיות שלהם.

כבר ברבעון הנוכחי, מודל התמ"ג GDPNow של הפד של אטלנטה, ירד באחוז משיעור של 5.9% בסוף אוגוסט. "ההחמצה הגדולה ביותר של המודל, למעט 2020, הייתה ב-17 באוגוסט 2021. מודל ה-GDPNow עמד על 6.2%, בעוד ההערכה של הממשלה לתמ"ג עמדה על 2%, אמר הכלכלן ג'ייסון פורמן. ככל והרבעון מתקרב לסיום, הערכות ה-GDPNow נוטות להיות מדויקות יותר כשהן מסתמכות על טכניקות לחישוב צמיחה כלכלית דומות לאלו המשמשות את החזאים הרשמיים בלשכה לניתוח כלכלי. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לעומת זאת, לפי הכלכלן הראשי של EY-Parthenon, גרגורי דאקו, הערכת הפד של סנט לואיס צפויה להיות "רחוקה מאוד" מהנתונים בפועל. לפי דאקו, המודל של סנט לואיס מתחיל באומדן הקונצנזוס של ה-Blue chip - ממוצע תחזיות כלכליות אינדבידואליות המורכב מתחזיות של כלכלנים בבנקי השקעות גדולים, תאגידים, חברות ייעוץ ומוסדות אקדמיים ולאחר מכן עובר לצמיחה המבוססת על הפתעות כלכליות חיוביות או שליליות.

בכל הקשור לתחזיות התמ"ג יוג'ינו אלמן, הכלכלן הראשי של ריימונד ג'יימס, אומר כי הוא מתמקד בכיוון מגמות הצמיחה של התמ"ג ולא ברמות ספציפיות. נכון לעכשיו רוב האינדיקטורים מצביעים אומנם על איבוד מומנטום כלכלת ארה"ב, אך לא ברמה מספקת בכדי לדחוף את המדינה למיתון. "זה מסתכם במה שהחזאים חושבים שהם זעזועים זמניים כתוצאה מהמגפה ומה שיכול להיות שינויים קבועים בהתנהגות הצרכנים והעסקים", אמר רואץ'.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הריבית פוגעת יותר מהאינפלציה כיום
    שי 19/09/2023 18:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בשכבות החלשות. שהיינו ב 9 אחוז אינפלציה היה נכונה המדיניות. אבל היום באינפלציה הקטנה הנוכחית, הנזק גדול מהתועלת ואנשים חלשים קורסים כלכלית. הפד וביידן אנשים צבועים ושקרנים
    סגור
  • לא ולא. הריבית צריכה להיות בערך באחוז אחד
    המגיב 19/09/2023 22:24
    הגב לתגובה זו
    0 1
    מעל רמת האינפלציה. מצב שבו הריבית אפסית, או מתחת לרמת האינפלציה - היא מצב לא נכון.
    סגור
  • 1.
    בקיצור - אחד משתמש בנתונים מוחשיים, מדידים, אמיתיים,
    המגיב 18/09/2023 22:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ואחר משתמש בתחושות, בהרגשה, ובקסמים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות