שוק המשרדים בלונדון בשפל של 30 שנה - מה קורה בשאר העולם?

האנליסטים צופים צמצום עקבי בשוק המשרדים להשכרה בבירה הבריטית - בעיקר בגלל עליה בשיעורי העבודה מהבית והעבודה ההיברידית ובגלל העדיפות של חברות לעבור למשרדים ירוקים חדשים; הנתונים רק מחזקים את הטרנד העולמי - האם שוק המשרדים בדרך לגסיסה?
 | 
telegram

שוק המשרדים בלונדון נמצא ב"מיתון שכירויות" לפי חברת ג'פריס שמדווחת ששיעורי המשרדים הריקים בעיר נמצאים בשיא של 30 שנה. בג'פריס מעריכים שהעבודה מהבית והמעבר של חברות למשרדים ירוקים הביאו לקיטון של 20% בשוק המשרדים להשכרה בלונדון. 

לפי ג'פריס 9% מסך המשרדים בלונדון עומדים ריקים עכשיו. על רקע ההערכות של ג'פריס הם הורידו את הדירוג שלהם לחברות נדל"ן מסחרי בריטיות כאשר הצפי הוא שהשוק ימשיך להתכווץ. 

חברות גדולות כבר נטשו את המשרדים שלהן בלונדון - מטא היא האחרונה בינהן ששילמה סכום של 181 מיליון דולר בשביל יציאה מוקדמת מאחד המשרדים שלה בריג'נטס פלייס. הבנק הבריטי HSBC גם כן הולך לעזוב את המשרד בין 45 הקומות שלו במגדל וורף בשביל משרד קטן יותר במרכז העיר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המקרה בלונדון הוא רק דוגמא מייצגת לכלל שוק המשרדים באירופה ובעולם והאמת שבהשוואה לערים אחרות בעולם מצבה עוד טוב. מתחמי משרדים ענקיים בבריסל למשל גם כן מאיימים להפוך לפילים לבנים המאותתים לתעשייה שהעבודה מהמשרד גוססת. במחצית הראשונה של השנה נשבר שיא שלילי באירופה כאשר רק 277 מיליון יורו עברו משוכרים לבעלי המשרדים באירופה.

השוק מאותת על גסיסה גם במקומות אחרים על הגלובוס. באפריל האחרון ברוקפילד, אחת מהחברות הגדולות ביותר בארה"ב המחזיקה במשרדים להשכרה, הגיעה לחדלות פירעון על הלוואות בגובה 161 מיליון דולר. לפי ההערכות כמות המשרדים הריקים בארה"ב שווה לשטח של 48,125 קומות בניין - זה בניין שגבוה פי 13 מהר האוורסט. 20% מסך שטחי המשרדים בארה"ב עומדים ריקים כשהערים עם שיעורי המשרדים הריקים הגבוהים ביותר הן סן פרנסיסקו, ניו ג'רסי ויוסטון - אבל העיר עם מספר המטרים הרבועים הפנויים בשטחי משרדים הגבוה ביותר היא ניו יורק עם 70 מיליון מטרים רבועים של משרדים שעומדים ריקים.

מהצד השני של המפה הגיאופוליטית - סין גם כן נאבקת עם שיעורים גבוהים של משרדים פנויים. 24% משטחי המשרדים בסין עומדים ריקים ושיעור דומה של משרדים ריקים קיים גם בהונג קונג. המשבר בשוק המשרדים רק מוסיף למשבר הנדל"ן החריף של עודף היצע עמו סין מתמודדת כבר תקופה ארוכה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות