כך השבתת הממשלה בארה"ב תגרום למשבר כלכלי

ההשבתה המסתמנת של ממשלת ארה"ב גורמת לאמריקנים רבים לחשוש משיבושים באספקה של תלושי מזון, תשלום לחיילים, שיבושים בטיסות ועוד הרבה דברים נוספים - אבל ההשבתה של הרשויות המפקחות על השווקים עלולה להוות פרצה לעבריינים והאקרים שיכולה להביא לפגיעה קשה בשווקים
 | 
telegram

"יציבות כלכלית תלויה בגורמים המרכזיים של התשתית הכלכלית, במיוחד בתחומי התשלומים וההלוואות - וכמות הולכת וגדלה של השירותים האלה נמצאת מחוץ לשליטתם של הבנקים." כך כותבת האנליסטית קרן פטרו מחברת הייעוץ הפדרלית FFA.

השבתת הממשלה בארה"ב היא עניין כמעט בטוח. בגולדמן זאקס מעריכים כי השביתה תימשך בין שבועיים לשלושה ותוריד בכל שבוע כ-0.2% מהתמ"ג האמריקאי. שלשום נערכה פגישה בין מנהיג הרוב הרפובליקאי בקונגרס, קווין מקארתי, לבין נציגי האגף השמרני המזוהה עם הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, בהם חבר הקונגרס מט גייטץ. לפי הדיווחים בתקשורת האמריקאית, הרבה לא יצא מהפגישה, שעיקרה עסקה בשאלות של גייטץ האם מקארתי מימן נגדו פעילות מכפישה ברשתות החברתיות. מקארתי הכחיש כמובן, אבל בינתיים האגף הדורש קיצוצים מרחיקי לכת בתקציב האמריקאי מסרב להתקפל.

במונחים כלכליים, בגולדמן זאקס מעריכים כי השביתה תימשך עד שלושה שבועות ושכל שבוע של השבתה יגרע 0.2% מהתמ"ג של הרבעון הנוכחי. הערכה זו יכולה להחמיר אם השביתה תתארך. יתר על כן בגולדמן הדגישו כי גם אם הסבב הנוכחי יגמר בתוך שבועיים שלושה, ייתכן ויהיו השבתות נוספות בהמשך לנוכח הפערים המשמעותיים בין הצדדים בהעברת התקציב.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המוסדות הפדרים כמו הבנק המרכזי ימשיכו לפעול בזמן ההשבתה מאחר והם לא ממונים על ידי הקונגרס בצורה ישירה אלא בעיקר על ידי עמלות מהבנקים הפרטיים, אבל מוסדות אחרים כמו ה-SEC והרשות לפיקוח על סחורות וחוזים עתידיים יפעלו במתכונת מינימאלית במקרה של השבתה. הרשויות האלה מפקחות על מכשירים פיננסים כמו מניות, אג"ח, סחורות ואופציות שהם אחד מעמודי התווך החשובים של הכלכלה האמריקאית, והשבתה של הממשלה שתגרור ירידה משמעותית בפעילות של רשויות אלה יכולה להוות פתח להאקרים או נוכלים לבצע את מעשיהם ללא חשש שיתפסו. רק האפשרות למתקפות או מהלכים זדוניים כאלה יכולה לגרור את השווקים מטה כאשר הגופים המוסדיים יעדיפו לסגוא את הפוזיציות שלהם במכיר הנוכחי מאשר להסתכן שייפגעו ממקרים כאלה או אחרים.

"משרד האוצר, משרד ההגנה, ה-CIA ועוד סוכניות רבות וחשובות הולכות לצמצם את כוח האדם שלהן למינימום", כותבת פטרו, "אנחנו רק צריכים לקוות שהמינימום הזה יהיה מספיק בשביל לספק את אותם שירותים שהגופים מספקים בשגרה ובאותה הרמה." 

בשנים האחרונות יותר ויותר גופים כלכליים כמו קרנות גידור או מלווים חוץ בנקאיים קמו ובכך תפסו נתח גדול מהשווקים בהם שלטו הבנקים בעבר. מאחר וה-SEC היא הרשות המפקחת על אותם גופים, צמצום הפעילות שלה למינימום עלול להעלות משמעותית את הסיכון לאירועים מסוכנים בגופים ובתחומים האלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות