
ה"אלטע זאכן" של המטוסים שנותנת דרך אחרת להרוויח מסקטור התעופה
שוק התעופה מתאושש לאיטו מהפגיעה שספג בתקופת הקורונה. אולם בעוד חברות התעופה מהססות להכנס לעסקאות מימון מורכבות לרכישת מטוסים חדשים בסביבת הריבית הגבוהה - תקופה זו עשויה להיות חיובית עבור חברות חלקי החילוף של המטוסים.
חברה בשם AAR יכולה לשמש דוגמא למי שעשויה ליהנות מהמצב. AAR (סימול AIR) היא סוג של "אלטע-זאכן" של מטוסים - החברה קונה חלקים משומשים או תקולים מחברות תעופה, משפצת אותם, ומוכרת אותם. החברה אפילו משפצת מנועי מטוסים בהתאם לתקני הבטיחות. החברה נסחרת לפי שווי שוק 2 מיליארד דולר מספקת שירותי תיקונים ב-7 מוקדים בכל יבשת צפון אמריקה. מאחר ו-AAR היא ספקית של חלקי מטוסים התועלת שלה מההתאוששות בשוק התעופה ברורה - יותר מטוסים בשמיים שווה יותר כסף ל-AAR.
והיקפי הפעילות אכן עולים - חודש אפריל האחרון היה החודש בו שיעורי הטיסות הפנימיות בעולם חצו את אלו של לפני המגיפה. הטיסות הבינלאומיות עדיין לא שם אבל הן מדביקות את הפער כאשר בחודש יולי היו בערך 11% פחות טיסות בינלאומיות מהתקופה שלפני הקורונה, מה שאומר שיש עוד מקום לשיפור.
תחום החלקים המשומשים של AAR צפוי להזניק אותה קדימה. בעוד חברות כמו ג'נרל אלקטריק או RTX מספקות חלקים חדשים, הרבה חברות תעופה מעדיפות לחסוך בעלויות, במיוחד בתקופת ההתאוששות, ולקנות חלקים משומשים שהם זולים בהרבה, כמה זולים? מחיר של מנוע משומש יכול לעלות בין 30%-70% פחות ממנוע חדש, כשמנוע חדש יכול לעלות בין 5-50 מיליון דולר, תלוי בדגם.
אפשר לראות את הפוטנציאל של AAR בתוצאות ובהערכות - ב-2019, לפני המגפה, AAR הרוויחה 2.23 דולר למניה על הכנסות של 2.1 מיליארד דולר. עכשיו ההערכות הן שהחברה תרוויח 3.2 דולר למניה על אותן הכנסות ושההכנסות יגדלו בין 10%-16% כל שנה עד 2025. AAR מרוויחה ככה בעיקר בגלל העובדה שהירידה בפעילות התעופה בזמן ומאז תקופת הקורונה גרמה להמון מטוסים לשבת בהאנגרים ולהתבלות מה שהגדיל את ההיצע של חלקים משומשים אותם AAR יכלה לקנות בזול יותר.
עכשיו כששוק התעופה חוזר לעצמו, הביקוש לחלקים משומשים ששיפצה עולה והיא רוכבת על הגל. המודל של AAR ואיך שפעלה בתקופת הקורונה מייצגים את מדיניות ההשקעה היעילה ביותר בצורה הפשוטה ביותר - קונים כשזול, מוכרים כשיקר.
אבל כל זה עדיין לא משתקף במכפיל - המניה של AAR נסחרת במכפיל של 16.7 על ההכנסות ל-12 החודשים הקרובים שלה, מכפיל נמוך מזה של ה-S&P 500 שעומד על 19. לפי האנליסטים בוול סטריט הצמיחה ש-AAR מציגה צריכה להיות שווה מכפיל של 20, כאשר הם גם מציבים למניה מחיר יעד של 73 דולר - אפסייד של יותר מ-22% ביחס למחיר הנוכחי של 59.5 דולר.
החברה גם מתמקדת בהתרחבות דרך מיזוגים ורכישות. החברה רכשה לאחרונה את חברת טראקס, שעוסקת באספקת תוכנה לניהול מערכות המטוס, בסכום של 120 מיליון דולר במזומן ועוד 20 מיליון דולר שישולמו בהתאם לפעילות של טראקס. זו הרכישה הגדולה הראשונה של AAR מאז 2017 ואחרי הרכישה אמר מנכ"ל החברה ג'ון הולמס: "אנחנו מאוד ממוקדים. כל מה שאנחנו עושים ממוקד בפעילות שלנו של חלקים משומשים ובהתרחבות בעזרת חברות אחרות". ל-AAR בהחלט יש את היכולת להתרחב כאשר את חודש מאי סיימה עם חוב של פחות מ-200 מיליון דולר וההכנסות שלה ב-2023 צפויות לעמוד על 214 מיליון דולר.
- 1.אחרי עלייה של 70% השנה, טוב שנזכרתם לכתוב על ההזדמנות (ל"ת)עידו 02/10/2023 14:06הגב לתגובה זו