חדשות כלכליות טובות, הן חדשות רעות למניות; ומדוע תעשיית היופי חשובה לתיק שלכם?

מה חושבים המשקיעים הפרטיים על השוק, מה אומרים בוול סטריט ג'ורנל על הסיכוי לקריסה פיננסית? וגם - תעשיית היופי
 | 

המומחים, מהוול סטריט ג'ורנל דרך פרשני האתרים הפיננסים ועד למנהלי הההשקעות הגדולים מבלקרוק ומטה משוכנעים שהעלייה החדה בתשואות האגחי"ם הממשלתיים מאז תחילת ספטמבר (14% באגחי"ם ל-10 שנים לכיוון 5%) היא שעוררה את הבהלה בשוק המניות. זה לא שתשואות האגחי"ם התחילו לעלות לפתע, הם התחילו בעליות כבר בסוף 2021 מאז עלו התשואות על האגרות הפופולריות הללו ב-225% ואם רוצים להאשים את אגרות החוב אז מדוע התעוררו המומחים רק כעת? הסיבה לכך נעוצה בחדות העלייה לאחרונה שמעלה את השאלה, "על מה העליות החדות לפתע ובמיוחד לאור העובדה שנראה היה, עד לאחרונה, שהעלאות הריבית עומדות להסתיים, שהאינפלציה נכבשת ושהבנק המרכזי מצליח לעשות זאת מבלי להוביל למיתון?".
 

מדוע מזנקות תשואות האג"ח?

הוול סטריט ג'ורנל מספיק הוגן לכתוב, "העלייה הפתאומית בתשואות לשיאים של 16 שנים מאיימת על התקוות לנחיתה כלכלית רכה ועל אחת כמה וכמה משום שהטריגרים המדויקים שהובילו לעליות אינם ברורים" והסיכום, על פי הג'ורנל, "אם העלייה האחרונה ההלוואות יחד עם הצניחה הנלווית במחירי המניות וההתחזקות של הדולר תימשך, הדבר עשוי להאט משמעותית את הכלכלות האמריקאיות והעולמיות במהלך השנה הבאה וכן, המהירות של העלייה האחרונה מגדילה גם את הסיכון להתמוטטות בשוק הפיננסי". תקראו את המאמר הוא מנסה להסביר את השווקים.  


מה מרגישים המשקיעים הקטנים? eToro היא חברת טכנולוגיה פיננסית ידועה שמספקת פלטפורמה חדשנית וידידותית למסחר והשקעות מקוונות בשווקים פיננסיים. כיוון שמיליוני משקיעים קמעונאים ("משקיעים קטנים") משתמשים בפלטפורמות שלהם הם גם עורכים סקרי שוק שהאחרון שבהם נעשה השבוע. בסקר נשאלו המשקיעים לגבי הרגשתם על הבלגן הגדול שקורה בשווקים והסיכום, "משקיעים פרטיים יושבים כרגע על הגדר" אומר האסטרטג של החברה בן ליילדר, "(בהשוואה לרבעון הקודם) הם קצת יותר מודאגים מהאטה כלכלית אפשרית, אולי ממיתון, הם קצת פחות מודאגים מהאינפלציה אבל הם יותר חיוביים לגבי תחזית ההשקעות לטווח ארוך", למסקנה הזו מגיע גם הג'ורנל. ליילדר מסביר שהסקר נערך לאור נתוני המקרו הנוגדים שפורסמו לאחרונה. מצד אחד חוזרת, בקול תרועה, טענת ההאטה/המיתון וחששות הבנק המרכזי לגבי האינפלציה אבל מן הצד השני הצריכה ממשיכה באון ונתוני ה-JOLT (Job Openings and Labor Turnover Survey), שהבנק המרכזי עוקב אחריהם בקפדנות, שלפיהם מסתבר שמספר המשרות הפנויות (לפי נתוני משרד העבודה בארה"ב) עלה באוגוסט ל-9.6 מיליון משרות פנויות בחודש לעומת סה"כ של 8.9 מיליון ביולי.

"האם זה אומר שהמעסיקים לא רואים האטה? האם זה יאותת לפד' שהכלכלה מסרבת להאיט? מה שיעזור להם להחליט להמשיך להעלות הריבית?", שואל ליילדר, "ואיך נסביר מצב שבו המשקיע הקטן ("חכמת ההמונים") שוב מודאג מההאטה האפשרית אבל פחות מהאינפלציה ובאותה נשימה הוא יותר חיובי לגבי תחזית ההשקעות (במניות) לטווח ארוך?".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אותה תמונה אגב רואים גם ברובינהוד וברדדיט. הציבור, בשורה התחתונה מביע חשש ממיתון וביחד עם זה מאמין שהאינפלציה תרד וכרגע הוא יותר חיובי לטווח הארוך. הג'ורנל מזהיר שאם נתוני התעסוקה של ספטמבר יהיו חזקים מהקונצנזוס מצבן של המניות יהיה קשה אפילו יותר. כיוון שהעובדות (נכון לכתבית הטור - יום רביעי בערב) אינן מצביעות על מיתון לבטח לא המצב בתעסוקה ובצריכה, הצעתי היא שכדאי באמת, כפי שגילו ב- eToro, לשבת על הגדר (ההמון רבותיי תמיד צודק) עד שנראה את סט העובדות הבא.

בינתיים נתבונן בתעשיית היופי שוב, שם לא רואים מיתון בכלל, ההפך אבל גם המניות שם יורדות ונוצרות הזדמנויות. 
לוריאל
   לוריאל

מניות תעשיית היופי מניבות, מאז תחילת 2009, לא פחות ממניות הטכנולוגיה המובילות, מכות את הנאסד"ק בגדול ומנוע הצמיחה שלהן הוא תעשיית הבשמים וניחוחות היוקרה: "הביקוש למוצרי תעשיית ניחוחות היוקרה לא מפסיק לשאוג": כותבת ג'אנט ניומן, המומחית לשיווק מוצרי יוקרה באתר בלומברג, "המכירות העולמיות של ניחוחות יוקרתיים החלו לתפוס במהלך הקורונה וצברו קיטור במהלך השנה האחרונה". ואכן, חברות כמו L'Oréal (סימול:PA.OR בפריז), Hermès (סימול:PA.RMS בפריז), ענקית מוצרי היוקרה, LVMH (סימול:MC.PA בפריז) ושכמותן "שואגות" במיין סטריט. עד כדי כך שחברת Pochet du Courval, יצרנית הבקבוקים לבשמים המובילה (שנוסדה ב-1623), לא מצליחה לספק הביקושים למוצריה, "מעולם לא נתקלנו בביקוש כזה", אומר המנכ"ל. ניחוחות היוקרה היא חלק מתעשיית הבשמים שמהווים חלק מתעשיית מוצרי היופי, חלק קטן מאוד עד פריצת הקורונה שמאז גדל במהירות, עד כדי כך שההכנסות משם מתחילות להשפיע על חברות ענק כמו LVMH,L'Oréal וכמותן. מוצרי תעשיית היופי נכללים תחת ההגדרה consumer discretionary (מוצרים שהצרכן קונה לפי שיקול דעתו אבל רק פריטים שצרכנים יכולים בדרך כלל לחיות בלעדיהם ולא בהכרח צריכים בחיי היום יום שלהם).

 

שוק הביוטי - יפה גם לתיק שלכם

שוק הבשמים והניחוחות העולמי גלגל, ב-2022, 73.25 מיליארד דולר וב-2023 יגיע ל-83.3 מיליארד דולרים, קצב צמיחה שנתי מורכב (CAGR) של 13.7% והתחזיות הנוכחיות מדברות על 139 מיליארד ב-2027. תעשיית היופי כולה אגב הגיעה להכנסות של 430 מיליארד ב-2022 והשנה תעבור 580 מיליארד.

החלפת אוכלוסיית הבייבי-בומרס (ילידי 1945-64) באוכלוסיות ה-X (ילידי 1965-1980) והמילניום (ילידי 1981-96), צפויה להניע מעלה את המגזר. נכון לשנת 2022, היו כ-1.5 מיליארד בני דור ה-X ו- 1.8 מיליארד בני דור המילניום ברחבי העולם, שהם קהילת הרכישות הפוטנציאלית הגדולה ביותר של מוצרי קוסמטיקה. בני ה-X והמילניום צפויים להוות, ב-2025, למעלה משלושה רבעים מכוח העבודה העולמי. מכיוון שאלו ייצגו חלק גדול מכוח העבודה העולמי וישחקו תפקיד מרכזי בהנעת הכלכלה הנוכחית, העדפותיהם והרגלי הקניות שלהם יהיו גורם מניע חשוב לשוק הבשמים ובמיוחד בתחום הפרמיום, היוקרתי יותר. תוסיפו לכך את העובדה שחלק גדול מהאנשים הללו הם מהמזרח (במיוחד סין) שככול שהכנסותיהם גדלות כך גם הבקוש שלהם למוצרי יוקרה ותבינו מדוע אומרת לאריסה ג'נסן, מנהלת בקבוצת המחקר NPD, שבצעה מחקר גלובלי בנושא "מדובר בביקוש שנראה, מאז 2020, כנוגד את ההיגיון בעוצמתו אבל שממשיך להיות חזק".

המחקר של NPD גילה שרוב הבשמים והניחוחות היוקרתיים מיוצרים ונמכרים על ידי קומץ חברות יופי אשר חתמו על עסקאות רישוי ארוכות עם מותגים מובילים. בולטת בכך L’Oréal שמחזיקה ברישיונות רישיונות הריח והיופי של ראלף לורן, ג'ורג'יו ארמני ושכמותם מאז שנות ה-80. "לקונגלומרטים של היופי", אומרת קורין וולפמאייר, אנליסטית בכירה למחקר מניות בפייפר סנדלר, "יש את יכולות הייצור, המדע, הטכנולוגיה ובעיקר יש להם את עצמת ההפצה ואת היחסים הדרושים כך שמפתחי הבשמים מעדיפים להתקשר אתם". בתת התחום, הניחוחות, המצב הזה, של "שליטת ענקיות היופי" בולט אפילו יותר. מותגי הניחוחות הגדולים בעולם, שמגיעים מחברות כמו שאנל, כריסטיאו דיור, ארמני, פאקו-ראבאן, קלווין קליין ואחרים נמכרים באמצעות הענקיות ובראשן L’Oréal ו-LVMH כאשר לצד זיכיונות המכירה שלהן מפתחות הענקיות בשמים וניחוחות חדשים כול הזמן. למי מהקוראים שמעוניינים להתעמק - מוזמנים לקרוא את המאמר.


השחקנים העיקריים בשוק הבשמים והניחוחות הם L'Oreal, Mot Hennessy Louis Vuitton, Coty, Revlon, Shiseido, Avon, קרינג, שאנל, הרמס ואסתי לאודר אלא שהשוואה ביניהן תהיה שגיאה בשל הרכב מקורות ההכנסה השונות שלהן. אסתי לאודר (סימול:EL), L'Oreal, LVMH והחברה הספרדית הפרטית Puig, שולטות ב- % 60 ממוצרי ניחוחות היוקרה גלובלית, כ"א ב-% 15. הוסיפו לכך את COTY ששולטת ב-% 10 ותבינו שתעשיית הניחוחות כמו כול תעשיית היופי היא אוליגופול קלאסי. אלא שהבשמים ולבטח הניחוחות, אצל כול החברות הנ"ל, אינם מהווים את עיקר ההכנסה כך שלהשוות זו טעות ולרכוש מניית אחת החברות הנ"ל "בגלל הבשמים והניחוחות" זה לא כדאי.

המשקיעים, כנראה, לא לוקחים זאת בחשבון, תעשיית היופי עבורם היא מקשה אחת ולראייה שכול "מניות היופו", לאחר שעלו יחדיו יורדות מאז אפריל השנה ביחד. הסיבה לירידות אגב מורכבת בעיקר משלושה גורמים. ראשית, הירידות מהוות תיקון ערכים לאחר העליות החדות, של מניות אלו, מאז 2016 (ובמיוחד מאז מרץ 2020), שנית, החשש מהאטה בסין שם הביקוש למוצרי היופי גואה ושלישית, החשש מהאטה בארה"ב ובאירופה. אני דווקא רואה במצב כתיקון ערכים נטו ואסביר מדוע. מגזר קמעונאות היוקרה, במיוחד תת-סקטור היופי, היכה את הנאסד"ק ובגדול מאז תחילת 2009 והסיבה לכך בקצב העליות בהכנסות וברווחיות החברות מאז ובמיוחד מאז 2019-20. הציפיות להמשך המגמה הן שהעלו את מניות היופי לרמות מוגזמות שפשוט זעקו לתיקון. החששות מהאטה בסין, בארה"ב ובאירופה הן שהציתו את התיקון אבל הן אינן משקפות את המציאות. העובדות הן שבסין, מאז תחילת השנה, חלה התאוששות מרשימה במגזר היוקרה ואילו החששות בארה"ב ובאירופה השפיעו לרעה על המניות אבל לא נראית שום השפעה בשווקים הריאליים. שלושת המניות האהובות ביותר על משקיעי תעשיית היופי, LVMH (סימול:PA.MC), אסתי לאודר (סימול:EL) ו- Hermès (סימול:PA.RMS), למרות שירדו חזק לאחרונה, במיוחד EL (אבל כ"א מסיבות שונות) עדיין מוערכות גבוה לטעמי אבל מתקרבות לכדאיות כיוון שלדעתי החשש ממיתון, במקרה שלהן, מוגזם.

אני, כרגיל, מעדיף סלים או קרנות אלא שכאן יש בעיה, אין עדיין קרנות או סלים ממוקדי בשמים וניחוחות. החברות שמובילות את התעשייה נכללות בסלים וקרנות שממוקדים בסקטור ה-consumer discretionary. יש לדוגמה סל LUX, שהונפק במאי השנה, ועוקב אחרי מדד מוצרי היוקרה הגלובלי. ארבעת המניות המובילות סל זה כולן בתחום תעשיית היופי (L'Oreal, LVMH, CFR.SW והרמס) אבל הוא כולל גם מכוניות יוקרה (מרצדס, פאררי) יינות יוקרתיים (Pernod Ricard) אופנה, בתי מלון יוקרתיים (מריוט) ושכמותם. הסל ירד, מאז ההנפקה, ב-% 16 (מעניין מאוד לדעתי כי מוצרי יוקרה חסינים בד"כ ממיתון) וישנם סלים דומים רבים. יש את הסלים האירופיים שתוכלו לראות באתר

החברה המועדפת בתחום הניחוחות והבשמים היא L'Oreal. מנכ"ל החברה, Nicholas Hieronimus, רואיין לאחרונה בבלומברג ושם זרק פצצה, "אני צופה שההכנסות משוק הבשמים והריחות יגיעו, עד 2030, לסכום של 400 מיליארד אירו". על מה הוא בונה תחזית מדהימה כזו? בעיקר על שני מנועים. הראשון והחשוב זו מהפכת הטכנולוגיה והמשך התמזגותה לתוך כלכלת המיינסטרים ובמיוחד המעורבות שהולכת וגדלה של שיתוף הבינה המלאכותית לאורכה ורוחבה של הכלכלה והחברה. המנוע השני לדעתו זה המשך הצמיחה הגלובלית בתחום מוצרי היופי, אינו צופה ירידות בביקושים למוצרי תעשיית היופי כולה, ההפך והוא ממשיך להאמין במזרח עם השוק הסיני בראש אפילו נכנס להסכם הפצה עם עלי-בבא (סימול:BABA) כי הוא מאמין שאחוז המכירות המקוונות יעלה משמעותית וזה הכיוון שמעניין את הצרכן הסיני. לפי מה שעשה עד כה כמנכ"ל צריך להתייחס לדבריו.

אם אגרות החוב ימשיכו לרדת וימשיכו ללחוץ על המניות מטה ייווצרו הזדמנויות גדולות בתחום היופי וכדאי למשקיעים לצלול לבדיקת החברות שהוזכרו בכתבה.

 

 
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד והעושה במידע שימוש - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכתב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(23):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 17.
    כשהעליה מוצתה
    כרגיל,ל'אוריאל 07/10/2023 09:13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מכרתי רק כדוגמא לשאר חצי לפני כשנה עם 50% רווח,טוב שנזכרים
    סגור
  • 16.
    נוסף במחיר הנפט
    ANTI CLIMAX 06/10/2023 22:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שבזמן הקורונה היגיע לאפס וכעת גם אם ירד קצת יחזור ויעלה=אנטי קליימקס קורונרי
    סגור
  • 15.
    זה כל הסיפור
    ANTI CLIMAX 06/10/2023 22:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שבקורנה היה חוסר עבודה מגפתית ועבודה מהבית התהפך ועכעת יש יותר מעדי עבודה בזמן אינפלציוני וממותן
    סגור
  • 14.
    שלא תהיה אינפלציה
    והעיקר 06/10/2023 22:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אך גם לא שרידות הגזע האנושי בשל עידן קרח חדש וירטואלי מטאפורי אינטרנטי AI
    סגור
  • 13.
    אין
    וכמובן 06/10/2023 22:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    משבר שבבים ושובבות
    סגור
  • טען עוד
  • 12.
    כך גם
    כפי שאין מיתון 06/10/2023 22:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנשים ללא כסף ועם הלוואות אכן יקנו עוגות ובשמים,מה קרה לך אדון גורביץ,סליח,ביידן,סליחה גרינברג הירוק תמיד ולא מוצדק
    סגור
  • 11.
    לישראל תבוא
    הצלה 06/10/2023 21:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מסעודיה
    סגור
  • 10.
    היחסית תבוא הפעם
    הצלה 06/10/2023 21:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מן השווקים הערביים,דוגמא דובאי שם RMS כבר תקעה יתד ולא מהיום
    סגור
  • 9.
    הריבית הראלית עולה משבר נדלן ובנקים
    לילי 06/10/2023 18:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ביידן מנפיק אג"ח אז התשואה עולה . הפד לא מתערב בנתיים . יתערב לאחר קריסת בנקים וחברות.
    סגור
  • שוק טוב למציאות
    לא יעזור 07/10/2023 09:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אך לא בתחום הנידון של היום שעלה הרבה
    סגור
  • בייגן מנפיק אג"ח,?... (ל"ת)
    ארז 06/10/2023 19:35
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • 8.
    גם אם ארה"ב תסיים הירוק אצלנו ירידות (ל"ת)
    תל אביב 06/10/2023 17:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    לא חושה ש"חכמת ההמונים" קיימת
    א-ב 06/10/2023 16:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ולצורך המחשה מיידית - הישראלים ( יהודים) נחשבים עם חכם במיוחד. בכל זאת 40% מנכסיו הנזילים שוכבים בעובר ושב ויצרים אפס תשואה. ההמונים הם יותר קבומה הנעה בתאם לחרדות שלה ואלו רבות כחול על שפת הים. ללכת בניגוד להמון נשמע נבון יותר.
    סגור
  • 6.
    1929 כאן !!! אוטוטו מתחיל בארה"ב ובעולם כולו !!! (ל"ת)
    דן 06/10/2023 16:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • ירדתי למקלט עם קופסאות שימורים!!!!!!
    ארז 06/10/2023 18:08
    הגב לתגובה זו
    8 0
    תגידו לי כשזה נגמר!!!!! מואאהאאהההה.
    סגור
  • 5.
    מצד שני המצב היום יעלה את הרווחיות וישפר את הדוחות (ל"ת)
    שלמה 06/10/2023 15:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    שלמה תודה רבה. האם הפסיקו לשתות מים
    גזיאל 06/10/2023 14:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה האם יש לך תובנות מדוע תעודות הסל של המים גם cgw גם pho וגם אחרות יורדים לאחרונה ?תודה רבה
    סגור
  • 3.
    מרצדס. רכבים מדהימים. איך כהשקעה ?
    ריבי 06/10/2023 14:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה דעתך על מרצדס שלמה ? החברה ופוטנציאל הטווח הארוך לא המניה.תודה
    סגור
  • פולקסווגן עדיפה.
    ארז 06/10/2023 16:44
    הגב לתגובה זו
    8 0
    מדובר ביצרן הרכב הגדול ביותר בעולם, והמניה נמצאת בפוזיציה נוחה.
    סגור
  • 2.
    תודה רבה שלמה. מעניין מאוד. (ל"ת)
    עמית 06/10/2023 14:54
    הגב לתגובה זו
    3 6
    סגור
  • מה מעניין
    מריה 08/10/2023 16:08
    הגב לתגובה זו
    4 3
    האיש חצי סנילי
    סגור
  • לא תגובה מהסוג שהייתי מאשר. טולי קורה מבין עינייך (ל"ת)
    ארז 12/10/2023 13:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    תודה לשלמה , תמיד מרתק לקרוא (ל"ת)
    מנחם 06/10/2023 13:59
    הגב לתגובה זו
    5 6
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות