בעקבות המלחמה: מניות הסייבר תחת לחץ
רוב מניות חברות הסייבר שנסחרות בארה"ב ולהן פעילות בישראל יורדות בעקבות הכרזת המדינה על מלחמה. ישראל היא ביתם של 33% מחדי הקרן בעולם (סטארטאפים עם שווי של מיליארד דולר או יותר).
קרן הסל ITEQ BLUESTAR TA-BIGITECH ISRAEL TECHNOLOGY ETF שעוקבת אחר חברות אבטחת מידע ישראליות וחברות נוספות אחרות, יורדת ב-3.5%. לפי הדיווחים, הסיבה לכך היא כי עובדים רבים מהחברות הללו יפסיקו את עבודתם על מנת להגן על המדינה. למרות זאת, החברות הציגו חוסן יוצא דופן בסכסוכים קודמים מה שבוול-סטריט חושבים שיקרה גם הפעם. נכון לכרגע, המשקיעים לא ממש אופטימיים. צ'ק-פוינט צ'ק פוינט לה המשקל הגדול ביותר בקרן הסל יורדת כמעט 2% היום. החברה ממוקמת ברובה בתל אביב עם 60% מהמשרדים ו-42% מעובדיה נכון לשנה שעברה, מה שמעניק לה את החשיפה המשמעותית ביותר לישראל מבין שאר חברות הסייבר.
חברה נוספת, CyberArk סייבר ארק , לה יש טכנולוגיות זיהוי, יורדת ביותר מ-2% לאחר שהחברה נמצאת גם היא בעיקר בישראל כש-71% מנכסיה ארוכי הטווח נמצאים במדינה. כלומר, רכוש קבוע כמו ציוד וכן נכסים בלתי מוחשיים כמו זכויות יוצרים ותוכנה. סנטינל וואן סנטינל וואן יורדת בעד 1%, היות ולמרות שהיא ממוקמת בקליפורניה כ-44% נכסיה לטווח הארוך נמצאים בישראל, "עם חלק מצוות המחקר והפיתוח שממוקם בתל אביב", כתבו בג'יי פי מורגן.
חברת סייבר ישראלית שדווקא עולה היא חברת פאלו אלטו פאלו אלטו עם עליות של יותר מ-2%. החברה אומנם רכשה המון חברות שבסיסן בישראל אך רק כ-12% מנכסיה ארוכי הטווח של החברה נמצאים במדינה. רק לפני כשבועיים דווח כי פאלו אלטו נמצאת במשא ומתן לרכישת חברת הסייבר הישראלית דיג סקיוריטי (Dig Security) תמורת 400-300 מיליון דולר. זאת לאחר שלפני כשבוע דווח שהחברה נמצאת גם במשא ומתן לרכישת חברת טאלון (Talon) לפי שווי מוערך של 600 מיליון דולר. במידה ויצאו לפועל שתי העסקאות, המוערכות בהיקף כולל של 1 מיליארד דולר, צפויות לחזק את מעמדה של פאלו אלטו כספקית מובילה של פתרונות אבטחת סייבר מקיפים.
- אחרי שגייסה 30 מיליון דולר: החברה שרוצה להפוך לקאנבה של עולם הסייבר
- מצלמות רכב - הסוס הטרויאני שאתם מתקינים ברכב שלכם
"ככל שהאירועים ממשיכים להתפתח, אנו מאמינים שחברות עם פעילות בישראל מוכנות היטב לנהל שיבושים גיאופוליטיים באיזור, אך לא נתפלא לראות כותרות שילחצו על המניות היותר חשופות", כתבו בג'יי פי מורגן.
ישראל שאוהבת להתהדר בתואר "אומת הסטארט-אפ" הופתעה במתקפה נוראית של ארגון טרור שהצליח לנטרל את מערכות האבטחה של המדינה, כששמועות על כך שהמחבלים נעזרו במתקפת סייבר מלוות את הניסיון בארץ להבין מה קרה שם. "לא שמעתי על תקיפות סייבר ואני בספק אם הן יכולות לקרות נגד מערכות הצבא, כי מהיכולות ההתקפיות שראינו בשנים האחרונות של היריבים שלנו, אני מעריך שהן בינוניות, אבל אני לא חושב שהם יכולים לבצע כזו מתקפה", אמר רם לוי, מייסד חברת הסייבר קונפידס, ומי שהוביל להקמת מערך הסייבר במשרד ראש הממשלה ב-2011 ואף ניהל אותו. "אם כן הייתה פה מעורבות מדינתית מאוד משמעותית ואני לא מאמין שיש כזו לאיראן, שגם אם הלוותה יכולות, נניח מרוסיה, אז זה לא מספיק, כי כדי לתקוף כל ארגון צריך יכולות מאוד גבוהות, צריך מודיעין שמגיע מתוך מערכת הביטחון, צריך לדעת אילו מערכות לתקוף וזה מורכב. כמעט כל התקיפות שקורות בישראל, זה נגד אירגונים שאין להם הגנות טובות ומדובר על כופר לשם כסף. ארגונים שתוקפים שלא למטרת כסף, צריכים להשקיע הרבה בעצמם הרבה מאוד זמן וכסף כדי לבצע את התקיפה בהצלחה", הוסיף.