אפל
צילום: unsplash

מה קורה למניית אפל?

מינית אפל מדשדשת בחודשים האחרונים ואפילו המשקיעים השוריים מתחילים להיות מודאגים; עם ההתקרבות למועד הדיווח בנובמבר של תוצאות הרבעון השלישי, החברה הגדולה בעולם צריכה להוכיח שהיא התקדמה במספר סוגיות חשובות 
רוי שיינמן | (2)
אפל היא החברה הגדולה בעולם הנסחרת בשווי שוק - 2.8 טריליון דולר, אבל אפילו היא מצליחה להדאיג את המשקיעים. המניה לא מצליחה להתרומם בחודשים האחרונים והיא עלתה בחודש האחרון רק ב-0.1% מתחת לעליות בשוק. מאז תחילת יולי בכלל ירדה ב-7%. האנליסט בן ריצס מצביע על כמה מהגורמים שמדאיגים את המשקיעים. לפני הכל, ריצס עדיין אופטימי לגבי אפל - הוא מציב למניה מחיר יעד של 240 דולר, אפסייד של 33% ביחס למחיר הנוכחי של המניה שעומד על 179.5 דולר. לשם השוואה, מחיר היעד הממוצע של אפל בקרב האנליסטים בוול סטריט עומד על 200 דולר, אבל גם המחיר הזה מעיד שהמניה של אפל רחוקה מהפוטנציאל שלה. למה? לפי ריצס יש 4 גורמים מרכזיים לעובדה שאפל לא מצליחה להצדיק את הפרמיה שלה:

צמיחה 

אפל צפויה להציג רבעון רביעי ברצף של ירידה בהכנסות - ברבעון השני דיווחה אפל על הכנסות מאייפונים בסך 39.67 מיליארד דולר לעומת צפי האנליסטים של 39.8 מיליארד דולר. למרות זאת, אפל יכולה לשפר את הלך הרוח סביבה אם היא תספק מסגרת זמן למועד בו תחזור לצמוח. לאפל צפויה דרך קשה בעניין הזה לאור התחזקות הדולר והמצב הכלכלי בסין. ועדיין, ריצס צופה צמיחה של 4%. "ככל שהזמן עובר אנו מאמינים ששדרוגים במכשיר האייפון 15 יכולים להשפיע לטובה על ההכנסות של אפל. בנוסף טראפיק גדול יותר בחנויות כתוצאה מהשקת משקף המציאות המדומה ומכשירי אייפד ומאק חדשים גם כן יכולים לתרום להכנסות". כותב האנליסט.

סין

השוק הסיני אחראי ל-20% מההכנסות של אפל, נקודה שמציבה אותו בדיוק על קו התפר בין הזדמנות לבעיה. מעבר לסיכונים המאקרו כלכליים בסין, הסיכון שממשלת סין תפעל להגביל את הפצת המכשירים במדינה מטעמי ביטחון מידע, או גדילה בנתח השוק שתופסת המתחרה המקומית וואווי עלולים גם כן לפגוע בפעילותה של אפל בכלכלה מבין החשובות בעולם. האיום הכי גדול על אפל לעומת זאת עלול בכלל להיות הרגולציות ההדוקות שקיימות על אפליקציות בסין. "אם הממשל בסין יצליח למנוע ממכשירי אייפון להוריד אפליקציות מערביות עלול להיווצר פער גדול מדי בין המכשירים בסין למכשירים במערב, עד לרמה שתפגע באטרקטיביות המוצר". כותב ריצס. 

בינה מלאכותית

עד כה אפל היא השחקנית הגדולה היחידה שעוד נכנעה להייפ שלקח את כל העולם בסערה. החברות הגדולות האחרות בסקטור הטכנולוגיה - גוגל, מייקרוסופט ואמאזון כבר עמוק בפנים עם השקעות ופיתוחים בתחום, וכמובן איך אפשר לא להזכיר את אנבידיה שנמצאת בראש החץ של התחום החדש. יכול להיות שאפל כבר תהיה חייבת להיכנס לתחום ככל שסבלנותם של המשקיעים תפקע והם ירצו לראות חידושים אמיתיים בחברה. ואפל אפילו לא צריכה לבנות שום מוצר או פיצ'ר חדש מאפס - יש לה כבר את סירי, העוזרת הדיגיטלית במכשירים של אפל שלא באמת קיבלה חידוש פורץ דרך מאז שהושקה ב-2011. "אני מאמין שבשנתיים הקרובות המשקיעים כבר יראו איך הבינה המלאכותית משתלבת במוצרים של אפל - למשל בהיבט של טיפול בעדכוני המכשיר באופן אוטומטי". כותב ריצס. מן הצד השני, כניסה של אפל לתחום תציב אותה בתחרות ישירה מול המתחרות הגדולות, והכניסה המאוחרת שלה לזירה תקשה עליה מאוד להתמודד איתן.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    לרון 11/10/2023 07:09
    הגב לתגובה זו
    יגיע לידי מיצוי אפל תרד פחות
  • 1.
    המגיב 10/10/2023 22:28
    הגב לתגובה זו
    קהל המכורים מוצה. אנשים רואים שבשנים האחרונות, אין שום דבר באמת חדש או חדיש במכשירים.