
ההתעניינות ב-Copilot של מיקרוסופט גוברת
התעבורה בעמוד האינטרנט של מיקרוסופט MICROSOFT שמספק מידע על שימוש והטמעה של מוצרים מבוססי בינה מלאכותית כמו Copilot, זינקה ב-181% בחודש ספטמבר לעומת אוגוסט. השחרור הצפוי של כלי ה-AI של החברה לכלל החברות, גורם לאופטימיות רבה בקרב האנליסטים.
כלי ה-Copilot של מיקרוסופט מתחבר למוצרים אחרים של החברה כמו Bing ותוכנות Office ולשמש כמעין עוזר אישי ובכך משפר את הפרודוקטיביות של המשתמש ועוזר לו לכתוב מסמכים מהר יותר. הכלי צפוי להשתחרר ללקוחות הארגוניים ב-1 בנובמבר. "עד כה ה-Copilot היה זמין בתצוגה מקדימה בתשלום לבערך 600 ארגונים, הדבר הולך להשתנות ב-1 בנובמבר", אמר ברנט ברסלין, מפייפר סנדלר. ברסלין צופה אפסייד של 22% למנית מיקרוסופט עם מחיר יעד של 400 דולר.
כזכור, מיקרוסופט הייתה בין הראשונות להשקיע בבינה מלאכותית ג'נרטיבית והשקיעה מיליארדים ב-OpenAI שפתיחה את ChatGPT והזניקה את ראלי הבינה המלאכותית בתחילת השנה וכך גם מיקמה את מיקרוסופט כאחת המובילות של התחום. החברה שמחזיקה ב-49% מסטארטאפ ה-AI מנסה מאז למצוא דרכים למנף את הטכנולוגיה למגזרים השונים אליהם היא חשופה וכך להגדיל את ההכנסות.
החברה הודיעה לאחרונה גם כי תעלה את המחירים בחבילות התוכנה של אופיס שנמכרות עם שירות ה-Copilot שלה וביוני האחרון דווח כי מסתמן שיתוף פעולה בין מיקרוסופט MICROSOFT ל-AMD ADVANCED MICRO DEVICES והן עובדות על מעבדים מותאמים אישית, שיוכלו להתמודד עם העומסים בהרצת מודלים של בינה מלאכותית ובנוסף על קידום פיתוח שבבים ל-AI של מיקרוסופט.
מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, אמר בתחילת יולי כי היעד של החברה הוא להגיע למכירות של 500 מיליארד דולר עד 2030. לפי תזכיר שהוגש לבית המשפט, נאדלה אמר לחברי המנהלים ולחברי הדירקטוריון שלו שחברת התוכנה תניב צמיחה שנתית של לפחות 10%. זה יביא את החברה, לדבריו, להכנסות של 500 מיליארד דולר עד שנת 2030 - יותר מכפול מגודלה הנוכחי. מיקרוסופט נסחרת כיום לפי שווי של 2.5 טריליון דולר עם מכפיל רווח עתידי של 30.3. מנית החברה עלתה ב-40% מתחילת השנה וב-47% בשנה האחרונה כולה.