שיתוף פעולה גדול - אנבידיה מתכננת לבנות "מפעלי AI" עם פוקסקון

אחרי החדשות על צמצום הפעילות של אנבידיה בסין על ידי ממשלת ארה"ב - דיווחים על מיזם אפשרי של אנבידיה ביחד עם פוקסקון, ענקית האלקטרוניקה הטאיוונית, לבניית מפעלי AI - מה החברות מתכננות ומה המשמעות של המהלך?
 | 
telegram
(2)

אנבידיה היא אחת החברות המסוקרות ביותר בשנה האחרונה ובצדק - החברה נכנסה למועדון טריליון הדולר בזכות העיסוק שלה בבינה המלאכותית, שוק שכרגע היא המובילה בו בזכות השבבים שלה. אתמול פורסם שממשל ארה"ב יגביל את פעילותה של אנבידיה בסין, שמהווה בין 20%-25% מהפעילות של אנבידיה, מתוך החשש שסין תשתמש במוצרים של אנבידיה לפתח כלים ויכולות שיאיימו על ארה"ב. 

בנין אנבידיה

אז אחרי החדשות הללו, בעקבותיהן צנחה המניה של אנבידיה ב-5%, המשקיעים יכולים לנשום עם קצת חדשות טובות. היום מתפרסמים דיווחים שהחברה פועלת לבנות "מפעלי AI" (כך החברות קוראות להם לפחות) ביחד עם פוקסקון - ענקית הטכנולוגיה הטאיוונית שידועה בעיקר בזכות העובדה שהיא מייצרת את מכשירי האייפון בשביל אפל. במסגרת ההסכם החברות צפויות לשתף פעולה בבנייה ותפעול של מרכזי מידע גדולים בטאיוון שישמשו כסוג של חוות שרתים לכלים מבוססי AI. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הדיווח על המיזם הזה רק ממחיש בכמה תחומים השבבים של אנבידיה יכולים לבוא לידי שימוש - פוקסקון מקווה שבאמצעות המיזם הזה היא תוכל להתרחב לתחומים אחרים, בעיקר לתחום הרכבים החשמליים בעלי יכולת נהיגה אוטונומית. מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג כבר הצהיר בעבר שהוא חושב שתעשיית הרכב היא "הזדמנות בשווי 300 מיליארד דולר לאנבידיה".

כשמסתכלים על המניה, השאלה שצריך לשאול האם מהלך כמו זה של אנבידיה ופוקסקון יכול להבטיח למשקיעים של אנבידיה קצת נחת לטווח הארוך, מתוך ההנחה שהמגבלה האחרונה של ממשלת ארה"ב על פעילות החברה בסין אכן תפגע בה לטווח הארוך. אנבידיה כנראה תצטרך לשנות את הפוקוס שלה מייצוא שבבים ומעבדים שמשמשים לכלים מבוססי בינה מלאכותית למגוון רחב יותר של מוצרים, כמו למשל תחום הרכב.

ושיתוף הפעולה המסתמן עם פוקסקון בהחלט יכול להרחיב את היריעה של אנבידיה: "פוקסקון צפויה לבנות מספר גדול של מערכות ומוצרים שיתבססו על המעבדים והטכנולוגיה של אנבידיה, מה שיתרום לגיוון סל המוצרים שאנבידיה מציעה ולשיפור של המוצרים הקיימים", נכתב בהצהרה של אנבידיה.

מן הצד השני, פוקסקון גם כן כנראה תרוויח משיתוף הפעולה הזה, בעיקר לאור הקשיים עמם היא מתמודדת לאחרונה. החברה אמנם עקפה את צפי האנליסטים ברבעון השני, אך נאלצה להנמיך את תחזית ההכנסות שלה לרבעון השלישי ולשנה כולה, זאת על רקע הירידה בביקושים למוצרי אלקטרוניקה לאור המציאות הכלכלית ברחבי העולם.

בשורה התחתונה, הציגה החברה רווח נקי של 33 מיליארד דולר טאייוואני (1 מיליארד דולר) ירידה קלה לעומת רווח נקי של 33.29 מיליארד דולר טאייוואני בתקופה המקבילה אשתקד, אך מעל לצפי האנליסטים המוקדם לרווח של 25.57 מיליארד דולר טאייוואני.

התוצאות החלשות של פוקסקון מלמדות על הקשיים בשוק האלקטרוניקה העולמית, בשל הבחירה של צרכנים ותאגידים לצמצם את הוצאותיהם לאור המציאות הכלכלית. דבר אשר בא לידי ביטוי בשיחות המשקיעים הרבעוניות של חברות הטכנולוגיה הגדולות דוגמת אפל, כמו גם אצל יצרנניות השבבים קוואלקום ו-TSMC, אשר הזהירו מפני ההשפעות הצפויות של מיתון עולמי.

בנוסף, המהלך של פוקסקון עם אנבידיה אולי מגיע על חשבון המיזם עם ממשלת הודו להקמת מפעל מוליכים למחצה במדינה, אותו נטשה החברה הטאיוונית ביולי האחרון.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מפלצת
    בן 19/10/2023 14:01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אנבידיה הולכת להפוך למפלצת כמו גוגל
    סגור
  • 1.
    טאייוואן חייה על זמן שאול... שעון החול שלה הולך ואוזל. (ל"ת)
    שגריר סין 19/10/2023 10:46
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות