היחלשות בביקושים לאג"ח ממשלתי לשנתיים בארה"ב - למי זה טוב?
אחרי שהתשואות על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים עברו זמנית את ה-5%, ניתן לראות המשך האטה בביקושים לאג"ח בארה"ב. הנפקה של אג"ח לשנתיים שביצע משרד האוצר האמריקני ביום שלישי ראה את הביקוש הנמוך ביותר מאז חודש אפריל.
המשמעות של ביקוש נמוך לאג"ח הוא שהציבור פחות מאמין שהוא יקבל את הכסף חזרה ולכן דורש תשואה יותר גבוהה, וזאת בגלל שלציבור יש פחות אמון בכלכלה האמריקנית. המשקיעים מודאגים בעיקר מהגירעון של ממשלת ארה"ב - שלפי ההערכות עומד על 1.7 טריליון דולר, יותר מהסכום של 1.4 טריליון דולר עליו עמד לפני שנה.
ככל שהממשלה מבזבזת יותר ככה היא מנפיקה יותר חוב - לפי מחקר של SIFMA היקף החוב המונפק בשוק האג"ח הממשלתי בארה"ב גדול ב-26% מלפני שנה. "אין ספק שמספרי השיא בחוב של ארה"ב מפעיל לחץ על תשואות האג"ח כלפי מעלה", כתב האנליסט לואיס נווליר במאמר על תשואות האג"ח.
גורם נוסף לביקוש הנמוך להנפקה ביום שני יכול להיות הגודל שלה - סך החוב המונפק בהנפקה הזו עמד על 51 מיליארד דולר, 3 מיליארד דולר יותר מההנפקה הקודמת ו-9 מיליארד דולר יותר מהנפקה קודמת בקיץ. בנוסף הסיכוי להעלאת ריבית נוספת של הפד גורם למשקיעים לשבת בצד ולחכות, מאחר ואם דבר כזה יקרה רכישת אג"ח היום תהיה משתלמת פחות מרכישה אחרי העלאת הריבית.
הירידות בביקושים בשוק האג"ח אומרות שהמשקיעים כנראה יפנו למניות, מה שיגרום לעליות בשווקים - ואכן ביומיים האחרונים מדד ה-S&P 500 כבר עלה ב-1% וכך גם מדד הנאסד"ק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה