בינה מלאכותית
צילום: טוויטר

ביידן עם צו נשיאותי ראשון לבינה המלאכותית - מה זה אומר עבור ענקיות הטכנולוגיה?

"אלו הפעולות המשמעותיות ביותר שננקטו עד כה על ידי הממשל על מנת לקדם את תחום הבינה המלאכותית", נכתב מהבית הלבן
אדיר בן עמי |

ממשל ביידן מוציא היום את ההוראה הראשונה של ארה"ב בכל הקשור לטכנולוגיית הבינה המלאכותית. הצו הופך פיתוחי בינה מלאכותית של חברות כמו מיקרוסופט, גוגל ואמזון להיות תחת פיקוח של מגוון משרדי הממשלה ובכך מרחיק את מגזר ה-AI ממסלול של רגולציה עצמית. 

הצו החדש דורש ממפתחים של מערכות בינה מלאכותית גדולות לשתף תוצאות של בדיקות ומידע קריטי אחר עם ממשל ארה"ב. התקנים שיהיה על המפתחים לעמוד בהם יפותחו על ידי המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה של ארה"ב. בנוסף, הממשלה תפתח גם הנחיות לתיוג תוכן שנוצר מבינה מלאכותית ותקים תוכנית אבטחת סייבר המותאמת לבינה מלאכותית. הצו מהווה שינוי מההתחייבויות בהתנדבות שניתנו על ידי חברות רבות ביניהן: אמזון, מיקרוסופט, גוגל ומטא.

"אלו הפעולות המשמעותיות ביותר שננקטו עד כה על ידי הממשל על מנת לקדם את תחום הבינה המלאכותית", נכתב מהבית הלבן. ארה"ב וממשלות לאומיות אחרות מתחרות על מנת להתעדכן בפיתוחים האחרונים של בינה מלאכותית, שהפכה למוקד עצום להשקעות ארגוניות מאז ההצלחה הוויראלית של ChatGPT - הצ'טבוט שפותח על ידי OpenAI בתמיכתה של מיקרוסופט.

חברות הטכנולוגיה הגדולות מתחרות כעת על השקת מודלים של בינה מלאכותית חזקים יותר. גוגל למשל הסכימה לאחרונה להשקיע כ-2 מיליארד דולר בסטארטאפ הבינה המלאכותית Anthropic. ההשקעה מגיעה לאחר שאמזון התחייבה בחודש שעבר להשקיע 4 מיליארד דולר בסטארטאפ, שנבנה על ידי מהנדסי OpenAI לשעבר ב-2021 עם המטרה לפתח מודלים של בינה מלאכותית ג'נרטיבית שיתחרו זה בזה. 

הדרישות החדשות לבדיקות הבטיחות צפויות לחול נכון לכרגע רק על מערכות ה-AI מהדור הבא של חברות הטכנולוגיה הגדולות, ולא על הגרסאות הנוכחיות. כעת נותר להבין באיזו מידה ניתן לאכוף בכלל את הצו ללא סמכויות נוספות שצריכות לעבור את אישור הקונגרס. יחד עם הצו, ממשל ביידן קרא לקונגרס להעביר חקיקה דו מפלגתית בנושא פרטיות מידע הקשורה לבינה מלאכותית. 

"ללא משאבים חדשים שיסופקו על ידי הקונגרס, לא ברור אם לממשלה הפדרלית יש את המשאבים להעריך את תהליך ההכשרה המורכב ביותר ואת מידת ההתאמה של בדיקות האבטחה ובדיקות אחרות", אמר פול בארט, סגן מנהל במרכז שטרן לעסקים וזכויות אדם. הצו החדש מהווה גם חלק חשוב ממרוץ בינלאומי לביסוס רגולציה בעולם הבינה המלאכותית, כאשר האיחוד האירופי כבר מנסה להעביר תקנות חדשות וסין כבר אימצה בקרות קפדניות על הטכנולוגיה. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה