
למה גולדמן זקס אוהבים את המניה הזו ואיך אופרה קשורה לעניין?
מנית חברת Weight Watchers International WEIGHT WATCHERS INTERNATIONAL INC , העוסקת בדיאטות, התברגה לראש הרשימה של גולדמן זקס עם עלייה צפויה של 117% במהלך 12 החודשים הבאים, למרות שאכזבה באופן עקבי.
הבחירה של גולדמן היא מוזרה. חברת WW, שהחלה להיסחר ב-2001, שברה המון תקוות כאשר נוסדה ב-1962 במטרה להרזות את אמריקה, אך די כשלה ושיעור ההשמנה בארה"ב שילש את עצמו במהלך 60 השנים האחרונות. בנוסף הופיעו בתקופה האחרונה תרופות חדשות להרזיה של נובו נורדיסק ואלי לילי שנראות מבטיחות מאוד והצליחו כבר לגרום לחששות בתעשיית הג'אנק פוד. אם זה לא מספיק, WW סיימה את השנה עם 3.5 מיליון מנויים, ירידה של 15% משנה לשנה. בנוסף, החברה עמוסת החובות צפויה להמשיך לשרוף מזומנים גם השנה.
למרות כל זאת, יתכן ויש תקווה. חברת הדיאטות שמרוויחה בעיקר ממינויים לתכנית דיאטה דיגיטלית בסך 20 דולר בחודש, רכשה פלטפורמת בריאות טלפונית והוסיפה מסלול מנויים יקר יותר למנויים שרוצים להשתמש בתרופות החדשות. ההנהלה צפתה ברבעון הקודם כי תסיים את השנה עם 3.7 מיליון מנויים. WW תדווח על תוצאותיה לרבעון השלישי היום (חמישי) לאחר הסגירה. מניות החברה הכפילו את עצמן השנה וקפצו ממחיר של 4 דולר ליותר מ-13 דולר בחודש שעבר לפני שצנחו חזרה למחיר של 8 דולר.
אופרה ווינפרי המשמשת כחברת דירקטוריון ומשקיעה בחברה, כנראה שיחקה בטעות תפקיד בתנודתיות של המניה בספטמבר. באירוע היא אמרה כי תגובתה הראשונית לתרופות ההרזייה החדשות הן ללכת ב-"דרך הקלה" ושהיא לא תיעזר בהן. ציטוט חלקי שפורסם למחרת גם למניות החברה לצנוח. מאוחר יותר הסבירה ווינפרי כי עמדתה הוצאה מהקשרה וכי התרופות הן "אופציות חשובות". ווינפרי נאבקה באופן ציבורי עם דיאטות במשך שנים ונראתה לאחרונה רזה יותר באופן ניכר. מנחת הטלוויזיה לא נתנה שום אינדיקציה לכך שהתרופות להורדה במשקל מילאו תפקיד בעניין, אבל נראה שהעובדה ש-"אישרה" את התרופות היוותה סימן חיובי למשקיעים.
- אופרה ווינפרי מציגה: רווח של 5.5 מיליון דולר על קילו שהשילה ממשקלה
- מטורף - תראו מה עשתה היום המניה של אופרה ווינפרי
בחזרה למניה. בגולדמן הסבירו של-WW יש מסלול תלול עד שתגיע לצמיחה. אז למה בעצם שהמשקיעים יעדיפו לסבול את המסלול הזה אם ירידה במשקל הופכת להיות פשוטה כמו זריקה ואולי עוד מעט גם גלולה?
אחת הסיבות האפשריות: התרופות לירידה במשקל הן יקרות. חברות הביטוח כנראה מעדיפות שהמטופלים פשוט יאכלו פחות ויתאמנו. חברות התרופות טוענות כי אנשים שסובלים מהשמנת יתר חושבים אחרת מאנשים רזים וכי ירידה במשקל אינה עניין פשוט של כוח רצון עבורם. בנוסף, החברות אמרו כי טיפול בהשמנה יכול להדוף מחלות נלוות ויקרות. החל מהחודש שעבר, אנשים הסובלים מהשמנת יתר במישיגן וחברים ב-Blue Cross Blue Shield, מחויבים לעשות שינויים באורך החיים במשך שישה חודשים על מנת שיהיו זכאים לכיסוי של חברת הביטוח לתרופות הרזיה. חברת הביטוח ציינה במפורש את WW ו-Noom כתוכניות מומלצות לירידה במשקל.
אם תוכניות הדיאטה השונות אכן יצליחו להציע את עצמן בפני חברות הביטוח כשומרות הסף לתרופות להשמנה, מטופלים נוספים עשויים להצטרף על מנת שיהיו זכאים לכיסוי הביטוחי. עם זאת, בהתחשב בהיסטוריה של החברה, המשקיעים יצטרכו לחכות לעוד סימנים של מומנטום תפעולי לפני שיחליטו להצטרף.