ברקשייר של באפט - הפסד של 12.8 מיליארד דולר - בגלל אפל

 | 
telegram
(4)

ברקשייר האת'ווי של וורן באפט מדווחת על רווח תפעולי של 10.8 מיליארד דולר ברבעון השלישי כשהיקף המזומנים עלה ל-157 מיליארד דולר בזכות הריבית הגבוהה והשקעה באג"ח ממשלתיות. אלא שההפסדים בהחזקה במניות הסחירות, בעיקר אפל, הביאו אותה להפסד בשורה התחתונה של 12.8 מיליארד דולר.   

ברקשייר השלימה רכישה של מניותיה בהיקף של 1.1 מיליארד דולר ברבעון  השלישי  - קצב נמוך לעומת הרבעונים הקודמים. בסה"כ רכשה בשלושה רבעונים מניות ב-7 מיליארד דולר.

שווי השוק של ברקשייר הגיע לפני כשלושה שבועות לשיא של 800 מיליארד דולר כשכעת הוא קרוב לשיא עם 760 מיליארד דולר. הסיבה לירידה היא בעיקר הירידה במניית אפל שאחראית על מחצית מההשקעות הסחירות שלה ואיבדה שווי של כ-20 מיליארד דולר ברבעון השלישי (כשמאז הוסיפה עוד הפסד של כ-4 מיליארד דולר). סה"כ ההפסד בהחזקות הסחירות הסתכם ברבעון השלישי ב-24 מיליארד דולר. שווי ההחזקות הסחירות עומד על כ-330 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בהחזקות הלא סחירות שמוערכות בכ-260 מיליארד דולר סיפקו חברת הביטוח, גייקו, תוצאות טובות ברבעון השלישי - רווח של 1.1 מיליארד דולר, אך חברת הרכבות אכזבה עם ירידה משמעותית ברווח.  

וורן באפט - המניה קרוב לשיא
וורן באפט - המניה של ברקשייר קרובה לשיא

ברקשייר מחזיקה בשורה של החזקות סחירות בתחומי הביטוח, הרכבות, האנרגיה הסולארית ועוד (לצד חברות לא סחירות כמו אפל, קוקה קולה ונוספות). החברות הסחירות נמדדות על פי שווי השוק שלהן ולכן הן תנודתיות ומשפיעות על הרווחים מדי רבעון למעלה ולמטה בהתאם לוול סטריט. אבל הרווח התפעולי מהחברות הלא נסחרות בעלייה על פני זמן. באפט מרבה להדגיש ובצדק שחשוב יותר לנתח את הרווח התפעולי של החברות הפרטיות.

 

אפל - ההחזקה הגדולה


שווי השוק של ברקשייר כ-760 מיליארד דולר והחזקה באפל מסתכמת בכ-155 מיליארד דולר - מעל 20% משוויה של ברקשייר מיוחס לאפל. המניה של אפל ירדה ב-12% ברבעון השלישי, מה שהניב לברקשייר, שמחזיקה ביותר מ-900 מיליון מניות של אפל, הפסד על הנייר של בערך 20 מיליארד דולר. ההפסד נמשך כשלאחרונה פרסמה דוחות אפל דוחות מעורבים וירדה מאז בכ-3%.
 

כללי ההשקעות של וורן באפט

1. "חוק מספר 1 בהשקעות"  - "לעולם, אל תפסידו כסף, לעולם. חוק מספר 2 – לעולם, אל תשכחו את חוק מספר 1". כן, זה בעיקר מצחיק, אבל חכו לשאר הכללים.

2. ריבית דריבית - התשואה שמייצרים בשנה הראשונה מניבה תשואה בשנה השנייה; התשואה בשנה הראשונה והשנייה מניבה בעצמה תשואה בשנה השלישית. העיקרון הזה מחביא עיקרון נוסף – סבלנות. כדי להרוויח הרבה צריך התמדה וסבלנות. זה לא מגיע בשנה ולא בשנתיים, אלא על פני כמה שנים טובות.
 
3. ניתוח פונדמנטלי - ניתוח החברה על תוצאותיה הכספיות. לא להיכנס לטרנדים ולהייפ, אלא להסתמך על איכות העסק.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    חוק 4 לרכוש חברות שמשלמות דיבידנד קבוע! (ל"ת)
    אנונימי 05/11/2023 08:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    FOMO
    הכלל החדש 04/11/2023 21:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צדקתי ש"לא לרדוף אחר השוק" עד שעשיתי זאת בעצמי ובגדול
    סגור
  • 2.
    של באפט
    הכלל החדש 04/11/2023 21:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    העולם משתנה ואני לא כל כך
    סגור
  • 1.
    בעולם של פעם
    ל 04/11/2023 21:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנשים הורישו תיקי מנייות,היום זה כבר לא כ"כ בטוח ומשתלם,אולי כן ואולי לא
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות