אמזון
צילום: טוויטר

אמזון וסמסונג מגבירות את הקצב - התחרות ב-AI גוברת

המרוץ לבינה המלאכותית נמשך וענקיות הטכנולוגיה ממשיכות להשקיע מיליארדים על מנת לאתגר את המובילות מיקרוסופט וגוגל
אדיר בן עמי | (2)

התחרות לשחרור מודלים של בינה מלאכותית נעה בקצב מסחרר. אמזון וסמסונג הן האחרונות בשורה של חברות שמעוניינות לאתגר את מובילות השוק מיקרוסופט MICROSOFT וגוגל GOOGLE . 

כזכור, מיקרוסופט לקחה את ההובלה מוקדם יחסית במרוץ הבינה המלאכותית, עם השקעתה ב-OpenAI, הסטארטאפ שהביא לנו את ChatGPT שכיום משמש בעזרת המודל האחרון שלו GPT-4 גם להפעלת יישומי הבינה המלאכותית השונים של מיקרוסופט. היריבה העיקרית עד כה לשותפות הזו הייתה גוגל שפיתחה מודל AI פנימי בשם PaLM, שנמצא כיום בגרסתו השנייה. ביולי האחרון דווח כי החברה עובדת על מודל AI חדש בשם Gemini שצפוי להתחרות ב-ChatGPT ולהיות מוכן לשחרור בחודשים הקרובים.

עם זאת, המרוץ ל-AI צפוי כעת להתרחב משמעותית. אמזון AMAZON הודיעה כי היא משקיע במודל AI משלה, שנקרא אולימפוס ושעלול להתעלות על הטכנולוגיות של OpenAI וגוגל. כיום אמזון מאפשרת גישה למודלי ה-Titan AI שלה ולרבים אחרים דרך שירות ה-AWS של החברה. בנוסף, אמזון הסכימה לאחרונה להשקיע עד 4 מיליארד דולר בסטרטאפ AI בשם Anthropic, שצפוי להשתמש בשבבים שפיתחה אמזון על מנת לבנות, לאמן ולשחרר את תוכנת ה-AI שלו.   

השוואה בין המודלים

כיום עדיין לא נמצאה דרך פשוטה לבצע השוואה בין המודלים השונים, שכן כל מודל יכול לפעול בצורה שונה במשימות השונות. עם זאת, המדד הנפוץ ביותר כיום הוא מספר הפרמטרים אותו מכיל המודל, מה שמהווה מדד לגודל ומורכבות המודל. 

אולימפוס של אמזון מחזיק ב-2 טריליון פרמטרים, לעומת GPT-4 שפועל עם טריליון לפי הערכות. OpenAI נמנעה עד כה מלחשוף בפומבי את גודלו של המודל שלה או פרטים על אופן האימון שלו. מהלך הגיוני בהתחשב בתחרות המשמעותית. למודל  PaLM המקורי של גוגל היו 540 מיליארד פרמטרים. לפי החברה, הגרסה הנוכחית - PaLM 2, קטנה יותר אך עם זאת יעילה יותר. זוהי תזכורת לכך שלמרות שמספר הפרמטרים של מודל הוא דרך אחת למדידת מורכבותו של המודל, ביצועיו תלויים גם במהירותו ויעילותו.   

סמסונג מצטרפת למרוץ 

אומנם אמזון צפויה להרחיב את התחרות בארה"ב, אבל התחרות מתחממת גם בעולם. חברת האלקטרוניקה סמסונג חשפה לאחרונה מודל AI משלה, בשם Gauss, באירוע האחרון של החברה. סמסונג נמנעה בנתיים מלמסור פרטים טכניים אך אמרה שהמודל יכול לייצר טקסט, תמונות ולעזור בתכנות. החברה הוסיפה גם שהמודל נמצא כיום כבר בשימוש פנימי והיא צפויה להתחיל להיעזר בו בחלק מהמוצרים שלה בעתיד הקרוב. 

הצטרפותה של סמסונג לחגיגה מעלה את הסיכויים שנראה בקרוב סמארטפונים עם יכולות AI, מה שיהווה אתגר משמעותי לאפל APPLE והאייפונים שלה. בקוריאה דיווחו כי יתכן מאוד ש-Gauss יהיה משולב בסמארטפון ה-Galaxy S24 של החברה שצפוי להיות מושק בינואר שנה הבאה. 

אפל שמרה על שקט בכל הקשור לבינה מלאכותית עד כה ונמנעה מלחשוף יותר מדי פרטים, אך היא צפויה להשקיע מיליארדים בפיתוח הטכנולוגיה על מנת לא להישאר מאוחר, כולל גרסה חדשה של העוזרת הוירטואלית Siri.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    כתבה מצויינת. היכן יפן? סין? אירופה? (ל"ת)
    חיים 09/11/2023 04:36
    הגב לתגובה זו
  • הבי אפי 09/11/2023 10:27
    הגב לתגובה זו
    אירופה שקעה תחת נטל המהגרים האיסלאמיסטיים ממזמן סין יודעת רק להעתיק ומשקיעה מאמצים בשלום עם מדינות טרור יפן לא נשארו בה צעירים שיכולים לעבוד רק מבוגרים