יוניטי נפלה בפתיחה ב-10% ותיקנה; הנהלת החברה לקראת פיטורים בפעם הרביעית בשנה וחצי

 | 
telegram
(1)

מאז אמצע 2022 יוניטי עשתה שלושה מהלכים של פיטורים. כעת צפוי סבב נוסף. חברת המשחקים שרכשה את איירון סורס הישראלית לפני כשנה לא מצליחה לעלות במכירות ומאכזבת כל פעם מחדש את המשקיעים.  

הנהלת החברה לא סיפקה במקביל לדוחות, תחזית קדימה והנהלתה מסרה כי היא עובדת על שינויים מבניים לרבות צמצומי עובדים ושינוי במיקוד החברה וביטול פעילויות מסוימות. כל זה מתרחש כחודשיים אחרי שהחברה הציעה ללקוחות שלה תמחור חדש, אלא שהלקוחות מאוד לא אהבו את השיטה החדשה. בסוף הנהלת החברה חזרה בה מהמהלך והתנצלה בפני השחקנים.

התוצאות שפורסמו אתמול אחרי המסחר היו מאכזבות בשורה התחתונה עם הכנסות של 544.2 מיליון לעומת צפי ל-554.2 מיליון דולר, אבל בשורה התחתונה החברה הפתיעה עם רווח של 32 סנט למניה לעומת תחזית לרווח של 17 סנט למניה. השוק מתרשם יותר מההכנסות כי גידול ברווחים שנובע מירידה בעלויות זה נחמד אבל לא מתמשך, בעוד שהשורה שהיא מבטאת את כיוון הביזנס יותר מהכל היא שורת ההכנסות.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מעבר לכך, ויתור על תחזית קדימה, מבטא חששות גדולים מצד המשקיעים. בתגובה המניה צנחה אחרי המסחר, אבל תיקנה בהדרגה. 

 

פלטפורמת המשחקים של יוניטי

הפלטפורמה של יוניטי הושקה ב-2005 באירוע של אפל בתור מנוע המשחקים של מחשבי המאק. מאז המנוע של יוניטי צמח והיום ניתן לבנות עליו משחקים למחשבי ווינדוס, טלפונים ניידים, קונסולות ואפילו משקפי מציאות מדומה. המנוע נמצא בגרסה השישית שלו אחרי שהוחלו בו מספר רב של שדרוגים שהפכו את סביבת הפיתוח שלו ליעילה וידידותית יותר למפתחים חדשים, וזה עבד טוב - מעל 750 אלף משחקים כבר פותחו על המנוע של יוניטי על ידי יותר מ-230 אלף מפתחים.

אבל דברים מוזרים קוראים ביוניטי, האירוע האחרון הוא ההתפטרות המיידית והתמוהה של המנכ"ל ג'ון ריצ'יטיילו, שלאחריה מינה הדירקטוריון את המנכ"ל לשעבר של רד הט, ג'יימס וויטהרסט, כמנכ"ל זמני עד שיימצא מחליף. ההנהלה סירבה אז להגיב לשאלות מה גרם להתפטרותו של ריצ'יטיילו, אבל הנסיבות די ברורות.

ליוניטי גם היו בעיות טכניות כל הזמן הזה - שנים שהמפתחים מתחננים בפני החברה שתתקן את הבאגים בתוכנה שלה ותציג שיפורים משמעותיים - אבל במקום זאת, בשנתיים האחרונות החברה הייתה עסוקה בלבזבז כמעט 6 מיליארד דולר על רכישות שהרבה אנליסטים לא ראו צורך בהן. אחת מהחברות האלה היא איירון סורס הישראלית שנקנתה על ידי יוניטי ב-4.4 מיליארד דולר לפני כשנה. בעקבות המיזוג הפך תומר בר זאב ממייסדי איירון סורס לאחד מבעלי המניות הבולטים ביוניטי (בעקבות החלפת מניות) וכן הוא נושא תפקיד בכיר בחברה ובדירקטוריון. בחודשים האחרוני מימש בר זאב מניות יוניטי בעשרות מיליוני דולרים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    איירון סורס חברת קש
    שושו השועל 11/11/2023 08:35
    הגב לתגובה זו
    6 0
    הצעות ייעול: 1.להחליף מנכל באליהו יוסיאן 2.דבר ראשון להוריד 50 אלף עובדים 3.להביא חומוס במקום סושי למטבחים! 4.לפטר את צביקה! 5.לתת העלאה לכל הcss masters + qa
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות