אקסון מוביל תתחיל לייצר ליתיום לרכבים חשמליים עד 2027
ענקית הנפט אקסון מוביל EXXON MOBIL -0.12% EXXON MOBIL 121.79 -0.12% סגירה:0 פתיחה:121.75 גבוה:123.2 נמוך:121.65 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הודיעה היום (שני) כי היא מתכננת להתחיל לייצר ליתיום עד שנת 2027 ובכך לייצר אספקה של המתכת המרכזית המשמשת סוללות רכבים חשמליים ואלקטרוניקה מתקדמת.
חברות הנפט הגדולות החלו להשקיע במגזר החשמל, לאחר שממשלות בארצות הברית ואירופה יצרו תוכניות לקידום שימוש נרחב יותר בכלי רכב חשמליים ולהפחתת צריכת דלק פוסילי. אקסון תתחיל בייצור ממי מלח הנשאבים מהאדמה באזור מדינת ארקנסו הידועה כבעלת מרבצי ליתיום משמעותיים.
"בטווח הארוך, ליתיום הוא באמת הזדמנות גלובלית", אמר דן עמאן, נשיא היחידה דלת הפחמן באקסון. "אנחנו מתחילים כאן כי יש צורך דחוף להגביר את הייצור המקומי של החומרים הקריטים הללו". אקסון מתכננת לספק ליתיום עבור הרבה יותר ממיליון רכבים חשמליים בשנה ולהפוך לספקית מובילה של המתכנת עד 2030. לפי האנליסטים ב-TD Cowen, היעד של אקסון ידרוש הוצאות הון של כ-2 מיליארד דולר על מנת לספק 50 אלף טון, נפח שיש לו פוטנציאל לייצר כ-800 מיליון דולר במזומן.
חברת הנפט הגדולה בארה"ב אמרה כי היא תשתמש בשיטות קידוח נפט וגז קונבנציונליות על מנת לגשת למים מלוחים עשירים בליתיום ממאגרים בעומק של כ-10,000 רגל מתחת לאדמה ולאחר מכן תשתמש בטכנולוגיה למיצוי ליתיום (DLE) על מנת להפריד את הליתיום מהמים המלוחים. גם השלוחה הקנדית של החברה, Imperial Oil, השקיעה בפיילוט למיצוי של ליתיום באלברטה, קנדה.
אקסון מתכננת להתחיל בייצור הליתיום יחד עם השותפה טטרה טכנולוגיות. החברה תייצר את המתכת ותמכור אותה תחת המותג ליתיום מוביל. אקסון רכשה את הזכויות על כ-120 אלף דונם ברוטו בארקנסו, מוקדם יותר השנה. יש כיום כ-280 כלי רכב בארה"ב ופחות מ-3 מיליון מהם הם רכבים חשמליים, או כ-1% מסך הרכבים. "יש עדיין 99% ללכת, מה שמרמז שזו הזדמנות מאוד מאוד גדולה", אמר עמאן.
התוצאות לרבעון
יצרנית הנפט פרסמה דוחות מאכזבים ורשמה רווח למניה של 2.27 דולר על הכנסות של 90.8 מיליארד דולר. בוול-סטריט ציפו לרווח למניה של 2.37 דולר על הכנסות של 93.4 מיליארד דולר. החברה הודיעה כי היא מתקדמת בפרויקטים שצפויים לגרום לתפוקת הנפט שלה לגדול במשך שנים. החדשות הללו לא ממש עזרו לחברה לאחר התוצאות לרבעון. בנוסף לעובדה, שאקסון צפויה להוציא על פרויקטים יותר מהציפיות. מנית החברה המשיכה לרדת גם למרות שהחברה הודיעה כי תגדיל את הדיבידנד שלה מ-91 סנט ל-95 סנט, מה שהעלה את תשואת הדיבידנד ל-3.6%.
חלק מעסקיה הפחות נעקבים של אקסון התקשו ברבעון האחרון. הרווחים ממגזר הכימיקלים למשל ירדו בחדות, כשההיצע גבר על הביקוש והרווחים נפגעו. תקציב ההון של החברה צפוי להיות בקצה הגבוה של הטווח של 23-25 מיליארד דולר השנה, דבר שעלול להדאיג את המשקיעים שרוצים שאקסון תוציא יותר כסף על בעלי המניות מאשר על קידוחים.
נראה שבוול-סטריט התמקדו בעיקר בתוכניות הצמיחה של אקסון, שאמורות להתגבר ברבעונים הקרובים. החברה הפיקה 3.7 מיליון חביות נפט ביום ברבעון האחרון ונמצאת על סף קפיצה בצמיחה כשהיא מתכננת להגביר את הייצור ל-5 מיליון חביות ביום עד 2027. עד לרבעון השלישי בשנה הבאה, התפוקה צפויה לעמוד על 4.3 מיליון. מנועי הצמיחה הגדולים ביותר של החברה נמצאים כיום באגן הפרמיאן של ארה"ב ובחוף גיאנה, שם היא קודחת נפט באזור שצפוי להכיל מיליארדי חביות. בנוסף, ענקית הנפט הסכימה לרכוש החודש את פיוניר משאבי טבע, יצרנית נפט שצפויה לעזור לאקסון להפוך לחברה הדומיננטית בפרמיאן.
עם זאת, למרות שהייצור שלה יגדל, הרווחים של אקסון צפויים לקפוא. אנליסטים מעריכים כי הרווח למניה של החברה ישאר בטווח של 2-2.5 דולר לכל אחד מחמשת הרבעונים הבאים. כל זה מצביע על הדילמה של החברה, כשמצד אחד היא מעוניינת להרשים את וול סטריט ומסבירה את הרציונל שלה לצמיחה - העולם עדיין יזדקק לנפט גם כשהמעבר האנרגטי יואץ - המשקיעים פחות מתלהבים מגידול בייצור.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה