סם אלטמן OpenAI
צילום: אמיר ברקול

בינה מלאכותית - סם אלטמן פוטר מ-OpenAI

רעידת אדמה בעולם ה-AI - סם אלטמן, מנכ"ל החברה שפיתחה את ChatGPT, פוטר על ידי הדירקטוריון: "לא היה מספיק גלוי איתנו"
רוי שיינמן | (5)

טלטלה בעולם ה-AI - דירקטוריון חברת OpenAI, החברה שפיתחה את הצ'אט בוט הפופולארי ונשלטת על ידי מיקרוסופט  MICROSOFT  , פיטר את המנכ"ל סם אלטמן. במכתב שפרסם הדירקטוריון המבשר על המהלך נכתב ש"לדירקטוריון כבר לא היה אמון ביכולות של אלטמן להוביל את החברה". סמנכ"לית הטכנולוגיה, מירה מוראטי, מונתה למנכ"לית זמנית.

בתגובה לפיטוריו של אלטמן, נשיא החברה, גרג ברוקמן, התפטר מתפקידו. בפוסט ברשת X (טוויטר) כתב אלטמן: "אהבתי את הזמן שלי בחברה, הוא היה משמעותי מאוד בשבילי ברמה האישית ואני מקווה שגם בשביל העולם, לפחות קצת. יותר מכל, אהבתי לעבוד עם אנשים כה מוכשרים. אמסור עוד פרטים על עתידי בהמשך". ברוקמן כתב במכתב לעובדים: "אני סופר גאה במה שהצלחנו לבנות מאז שהגעתי לחברה לפני כ-8 שנים. אבל בהתבסס על החדשות מהיום אני מתפטר. מאחל מעומק ליבי לכולכם את הטוב ביותר".

מיקרוסופט סיפקה תגובה לתקשורת, אבל לא התייחסה ישירות לפיטוריו של אלטמן: "יש לנו מערכת יחסים ארוכת טווח עם OpenAI ומיקרוסופט נשארת מחויבת לחברה ולמנכ"לית מוראטי. נמשיך להתקדם אל עבר העידן הבא של AI בשביל הלקוחות שלנו". 

"המהלך הזה הוא הפתעה מוחלטת - אלטמן היה חלק משמעותי בהצלחה של OpenAI", כותב דן אייבס המסקר את מיקרוסופט בחברת וודבוש, "אבל עם זאת, אנחנו מאמינים שמיקרוסופט והמנכ"ל נדלה יתפסו יותר שליטה ב-OpenAI בהמשך". 

אלטמן ייסד ביחד עם ברוקמן את החברה בשנת 2015 עם השקעות מברוקמן עצמו, והשקעות נוספות מפיטר טיל, אילון מאסק, ג'סיקה ליבינגסטון וחברת אינפוסיס  INFOSYS LTD  . בתחילת דרכה החברה הייתה ללא מטרות רווח, כאשר היא עשתה את המעבר למודל רווחי בשנת 2019. המוצר המוביל של החברה, ChatGPT, נפתח לקהל הרחב ב-30.11.2022 וחולל מהפכה בעולם הבינה המלאכותית, ועד להשקת הרשת החברתית Threads של מטא  META PLATFORMS  , הייתה האפליקציה המהירה ביותר להגיע ל-100 מיליון משתמשים כאשר הגיעה למספר כבר בינואר.

אלטמן היה מעורב במספר אירועים מעוררי מחלוקת בזמן כהונתו כמנכ"ל. בחודש יוני פורסמה הקלטה שלו מדיון סגור בה הוא מזלזל ביכולות הטכנולוגיות של הודו. הוא נשאל האם לדעתו 3 מפתחים הודים עם 10 מיליון דולר יוכלו לפתח משהו דומה ל-OpenAI, והוא בתגובה אמר ש"אין סיכוי, להודו אין שום סיכוי לפתח משהו שאפילו קרוב אלינו".  בחודשים האחרונים, אלטמן פעל לעבר השקת מטבע דיגיטלי חדש של OpenAI בשם WorldCoin.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    שורש הגאווה מפיל את האדם.צניעות.גם בלבוש (ל"ת)
    אורית 19/11/2023 05:14
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    זוכרים לו 19/11/2023 01:01
    הגב לתגובה זו
    לא רצה להיפגש עם ראש הממשלה
  • 2.
    אחד שיודע 18/11/2023 16:15
    הגב לתגובה זו
    לא נשמע כל כך נורא...
  • 1.
    נועם 18/11/2023 13:05
    הגב לתגובה זו
    הממסד לא כל כך אוהב מטבעות דיגיטליים בגלל חוסר היכולת שלהם לשלוט באנשים שלא תלויים בכסף של המדינות. סיכוי טוב שאם היה מנפיק מטבע כזה הוא היה מצליח
  • המגיב 19/11/2023 00:31
    הגב לתגובה זו
    שידרוש סריקת רשתית כדי לאפשר לך לפתוח חשבון. שכל הפעולות בחשבון יאפשר מעקב של כל הממשלות. וכמובן בשיתוף עם (סנטה) קלאוס שוואב (מי אמר שגייטס ושוואב משתפים פעולה)