מפעלי שיין
צילום: סרט ערוץ 4 הבריטי

חברת האופנה שיין מגישה בקשה להנפקה בארה"ב

"מכיוון שהחברה היא שחקן משמעותי מאוד בתחום הקמעונאי, שיין צפויה למשוך עניין רב של משקיעים"
אדיר בן עמי | (3)

חברת האופנה הסינית שיין הגישה בחשאי בקשה להנפקה בארה"ב, במה שכנראה תהיה ההנפקה של אחת החברות הסיניות היותר יקרות. גולדמן זאקס, ג'יי פי מורגן ומורגן סטנלי נשכרו כחתמים הראשיים בהנפקה הראשונית, שצפויה לצאת לפועל מתישהו ב-2024.

בשיין עדיין לא קבעו את גודל העסקה או את הערכת השווי של ההנפקה ולפי הערכות היעד הוא 90 מיליארד דולר. החברה שנוסדה בסין ב-2012, הוערכה ביותר מ-60 מיליארד דולר בגיוס כספים שבוצע במאי, ירידה של כשליש מסבב הגיוס בשנה שעברה.

שוק ההנפקות בארה"ב

החברה היקרה ביותר עד כה שהוקמה בסין והונפקה בארצות הברית היא ענקית המסחר עליבאבא, שהונפקה ב-2014 לפי שווי של 231 מיליארד דולר. המהלך של ענקית האופנה הסינית לצאת להנפקה בארה"ב מגיע בזמן ששוק ההנפקות מתקשה להתאושש למרות הניסיונות עם ארבע הנפקות גדולות כששלוש מהן אכזבו את המשקיעים. מניות בירקנשטוק הגרמנית, אפליקציית משלוחי המכולת אינסטקארט ומעצבת השבבים Arm ירדו מתחת למחיר ההנפקה שלהן בימים שלאחר הופעת הבכורה, אם כי Arm נסחרת כעת מעל מחיר ההנפקה. 

"זה לא נראה לי הזמן המתאים ביותר עבור שיין לצאת לציבור, אבל אם הם צריכים הון, השווקים פתוחים וסנטימנט המשקיעים חיובי יותר ממה שהיה לפני כמה שבועות", אמר ג'ייסון בנוביץ', מנהל תיקים בכיר ב-CI Roosevelt. "ברגע שהמשקיעים יוכלו לסקור את הנתונים הפיננסיים, הייתי מצפה לראות צמיחה די חזקה מבחינה היסטורית. שאלת המפתח תהיה האם הם יצליחו לשמור על הקצב ולהמשיך לצבור נתח שוק קדימה". 

שוק ההנפקות בארה"ב גייס עד כה השנה כ-23.64 מיליארד דולר, לעומת 21.3 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בשנת 2021, המספר עמד על קרוב ל-300 מיליארד דולר בזמן ששוק ההנפקות היה קרוב לשיא. עדיין לא ברור אם החברה הגישה כבר בקשה להנפקה בארה"ב לנציבות הרגולטורית לניירות ערך בסין (CSRC). חברות סיניות צריכות לקבל אישור מהרגולטור לפני שיוכלו להיות מונפקות בחו"ל. 

"מכיוון שהחברה היא שחקן משמעותי מאוד בתחום הקמעונאי, שיין צפויה למשוך עניין רב של משקיעים", אמר מנכ"ל GlobalData, ניל סונדרס. שיין הסינית ידועה בזכות הבגדים האופנתיים והזולים ביותר שלה ובעובדה כי היא שולחת ישירות לצרכנים את המוצרים מסין, דבר שאיפשר לה להימנע ממלאי שלא נמכר ולהימנע ממס יבוא בארה"ב, אחד השווקים הגדולים ביותר שלה. החברה נהנית מהפופולריות הגוברת בארה"ב של חנויות האופנה אונליין והחלה אף לנגוס בנתח השוק של גאפ, כשהצרכנים מחפשים סגנונות רעננים יותר. 

באוגוסט האחרון, תובעים כלליים מ-16 מדינות בארה"ב ביקשו מהרשות לניירות ערך לבדוק את שרשרת האספקה של שיין לאחר שהועלו השערות כי החברה משתמשת בעבודות בכפייה, עד כה לא דווח על ממצאים חדשים. 

 

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    רן 29/11/2023 17:42
    הגב לתגובה זו
    שיעשו עם האמריקאים עסקאות תראו כמה ארצות הברית צבוא עושה עסקים עם נאצים מוצהרים
  • 2.
    רועי 29/11/2023 01:25
    הגב לתגובה זו
    העבדות חוזרת לאמריקה
  • 1.
    רק שורט על האנטישמים האלה! (ל"ת)
    נבלות 28/11/2023 21:50
    הגב לתגובה זו