סטארבאקס
צילום: ביגסטוק

סטארבאקס סגרה 23 סניפים במטרה למנוע התאגדויות

מחאת עובדי תעשיית הרכב ומחאת הכותבים בהוליווד - סטארבאקס לא הייתה מוכנה לתת לעובדיה להצטרף לאיגודים ולהשבית אותה בצורה דומה, אז היא סגרה סניפים שעובדיהם התכוונו להתאגד - כך לפחות לפי החשד של משרד העבודה האמריקני
רוי שיינמן |

איגודי עובדים בדרך כלל עושים חיים קשים לבוסים שלהם, רק תסתכלו כדוגמא על השביתה הממושכת של עובדי תעשיית הרכב שפגעה משמעותית ביצרניות כמו פורד FORD MOTOR , ג'נרל מוטורס  GENERAL MOTORS וסטלנטיס  STELLANTIS N.V .

עכשיו מסתבר שגם עובדים ברשת אחרת תיכננו להתאגד - לפי מספר תלונות שהוגשו למשרד העבודה האמריקני, רשת הקפה סטארבאקס  STARBUCKS סגרה 23 סניפים מהסיבה שהעובדים בהם תכננו להצטרף לאיגודי עובדים, כך לפחות לפי התלונות. מאז 2021 עובדים במעל 360 סניפים מתוך 9,300 הסניפים של הרשת בארה"ב הגישו בקשות להצטרף לאיגודי עובדים, ונגד החברה הוגשו מעל 100 תלונות על כך שהחברה פועלת נגד המהלך של עובדיה.

סטארבאקס מצדה מתנגדת לטענות ואומרת שהיא תומכת בזכותם של העובדים שלה להתאגד אם הם רוצים. החברה מסרה בהצהרה שהא מבצעת בדיקות שנתיות בסניפים במסגרתן היא "מזהה סניפים הזקוקים להשקעה או שיפוץ, מחפשת מקומות חדשים לפתוח בהם סניפים, ובמקרים אחדים אף בוחנת את הצורך בקיומם של סניפים מסוימים".

לפי הטענות האחרונות, סטארבאקס סגרה 23 סניפים שהיו בתהליך הצטרפות לאיגוד העובדים "Workers United" ללא מתן אפשרות לתגובה מצד הארגון או משא ומתן כלשהו. משרד העבודה בוחן כרגע אפשרויות לתת הוראה לרשת לפתוח מחדש את הסניפים באופן מיידי.

איגודי העובדים עושים בעיות לסטארבאקס כבר זמן מה. רק לפני חודש איגוד העובדים העמיד 3 מועמדים מטעמו לדירקטוריון החברה בטענה שנדרש שינוי ברמת הדירקטוריון על מנת לעזור לסטארבקס לנהל את הדרישות המגיעות מאיגוד העובדים. סטארבקס מצידה ציינה כי השקיעה כמעט 9 מיליארד דולר בשלוש השנים האחרונות על מנת לשפר את חווית העובדים שלה, אותם היא מכנה "שותפים" ואת החנייה הכוללת בחנויות, כשיותר משליש מההשקעה הזו הולך ישירות לשותפים על ידי העלאות שכר, הכשרות, ציוד חדשני וטכנולוגיה חדשנית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה