מלחמה בשחיתות וקיצוצים בממשלה - הצעדים של חאבייר מילאיי

חאבייר מילאיי נכנס לתפקיד הנשיא בארגנטינה רק לפני שבועיים, אבל הוא לא מחכה - הנשיא החדש, כלכלן במקצועו, יוצא בשורה של צעדים על מנת להבריא את הכלכלה במדינה בה האינפלציה כבר עברה את רף ה-160%
 | 
telegram
(2)

המשבר הכלכלי בארגנטינה חמור והוא נמשך כבר זמן רב. האינפלציה כבר חצתה את רף ה-160% ובשביל לרכוש דולר אחד בארגנטינה תצטרכו לשלם היום מעל 800 פסו. על רקע המשבר הכלכלי החמור נבחר בבחירות האחרונות חאבייר מילאיי, כאשר הטיקט העיקרי עליו התבסס הקמפיין שלו היה בדיוק הנושא הזה, ובמיוחד לאור העובדה שמילאיי הוא כלכלן במקצועו.
אינפלציה ארגנטינה
שיעורי האינפלציה בארגנטינה

הצעדים של מילאיי

רק שבוע לאחר שמילאיי נכנס לתפקיד, שר הכלכלה שמינה, לואיס קאפוטו, הציג בנאום את עצרת הצעדים הראשונים של הממשלה לטיפול במשבר הכלכלי. הצעד הראשון הוא די-אבלואציה של הפסו ב-50% לשער בו הוא נסחר בשוק השחור - תיירים המגיעים לארגנטינה ממירים את הדולרים שלהם לפסו דרך סוחרים עצמאיים שמספקים להם שער גבוה בהרבה. ההתאמה של השער הרשמי לשער בשוק השחור בעצם מחסלת את את השוק השחור.

בנוסף, כמו חברות רבות שמתקשות ומחפשות לקצץ בעלויות - מילאיי מתכנן להקטין את הממשלה בכ-50%, מה שיקטין, בין היתר, את מספר השרים בשליש, שרים שרובן מושחתים גם ככה.

ואפרופו שחיתות - מילאיי גם הודיע שיבטל את כל הפרויקטים במימון ממשלתי שטרם התחילו ואף יבטל את כל החוזים שנחתמו בשנה האחרונה, בכדי להבטיח שאף פרויקט לא ניתן למקורבים של בעלי התפקידים בממשלה. בנוסף, מילאיי יבצע רפורמה בייבוא ויביא למזעור ההגבלות בנושא ככל הניתן, וגם יקטין את תקציב הפרסום של הממשלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סך הקיצוצים שמהלכיו של מילאיי אמורים להשיג צפוי להשתוות לכ-3% מהתוצר - 700 מיליארד דולר בשנה בהשוואה לקנה מידה של ארה"ב.

האופוזיציה בארגנטינה הביעה התנגדות לכל מהלכיו של מילאיי ואמרה שתצא להפגין ברחובות, ובתגובה מילאיי אמר שהוא לא יהסס להשתמש בכוח נגד המפגינים ואפילו ישלול מהמפגינים את התנאים הסוציאליים שלהם.

מילאיי עדיין תלוי בהמונים

למרות שמפלגתו של מילאיי זכתה במירב המושבים בקונגרס, השיעור הזה עומד רק על 15%, מה שאומר שהכיסא שלו מאוד לא יציב, ודעת הקהל היא זו שתקבע אם יישאר עליו או לא. הסלמה של ההפגנות ברחובות שתגיע אפילו להתאחדות של המפלגות המתנגדות למילאיי יכולה להפיל את שלטונו בין רגע. המהלכים של מילאי הם שאפתניים ויש שיגידו קיצוניים, אבל הם רק הראשונים משרשרת ארוכה של צעדים שהנשיא הנבחר יצטרך לנקוט בשביל להבריא את המדינה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בכל העולם: השלטון מתחלף - הפקידים מתחלפים
    99 26/12/2023 10:25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לא מחכים רגע. מחליפים את כולם. מבטלים את ההחלטות של הממשל הקודם. רק כאן, בישראל, הליכוד נבחר ומשאיר את המפא״יניקים בתפקידיהם. אפילו מחזק אותם. בגין הכניס את אהרון ברק לישיבות הממשלה, מינה שני מפא״יניקים (ויצמן ודיין) לשרים בכירים, השאיר את רשות השידור והפך אותה לעצמאית (כלומר למפא״יניקית גם כשמפא״י באופוזיציה). עד היום המדינה מנוהלת על ידי השמאל, גם אם הימין יקבל 119 מנדטים.
    סגור
  • sad, but true (ל"ת)
    right side 26/12/2023 13:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות