מטוס בואינג דרימליינר
צילום: טוויטר

בואינג דוחקת בחברות התעופה לבדוק את מטוסי ה-737 שברשותן

בעקבות חששות לחלקים רופפים במערכת ההיגוי של מטוסי 737 Max, בואינג מבקשת מחברות התעופה לבצע בדיקה שאורכה כשעתיים
אדיר בן עמי | (1)

יצרנית המטוסים בואינג BOEING , דוחקת בחברות התעופה לבדוק את מטוסי ה-737 MAX שברשותן, לאיתור בורג רופף במערכת ההיגוי של המטוס. מנהל התעופה הפדרלי מסר בהצהרה כי הוא עוקב מקרוב אחר הבדיקות וישקול פעולות נוספות בהתבסס על הגילויים.

בואינג החליטה להמליץ על בדיקות לאחר שאחת מהחברות התעופה הבינלאומיות גילתה בורג עם אום חסר בזמן ביצוע תחזוקה שוטפת במנגנון ההיגוי של המטוס, כשזמן קצר לאחר מכן, יצרנית המטוסים גילתה מטוס נוסף שעדיין לא נמסר עם פגם זהה. "הבעיה שזוהתה במטוס המסוים תוקנה", מסרה בואינג. "כאמצעי זהירות אנו ממליצים למפעילים לבדוק את מטוסי ה-737 MAX שלהם ולהודיע לנו על כל ממצא. הודענו ל-FAA וללקוחותינו ונמשיך לעדכן בהתפתחויות". 

יצרנית המטוסים המליצה לחברות התעופה לבדוק את מטוסי ה-MAX שלהן תוך שבועיים, כאשר מטוסי ה-737 MAX יוכלו להמשיך לטוס ללא כל חשש, כך לפי החברה. הייצור והאספקה של המטוסים ימשכו כרגיל. עוד הוסיפה החברה כי הבעיה לא קיימת במטוסי 737 ישנים יותר.יונייטד איירליינס ואמריקן איירליינס, שני לקוחות עיקריים של סדרת ה-MAX, אמרו כי הם לא צופים שלבדיקות תהיה השפעה על הפעילות. 

מנהל התעופה הפדרלי מסר כי בואינג הודיעה גם לכל המפעילים של מטוסים חדשים עם מעבר יחיד, לבצע בדיקה מעמיקה יותר של מערכת ההיגוי ולנסות לאתר חלקים רופפים נוספים. הבדיקות כוללות הסרה של לוח הגישה וווידוא כי החומרה הותקנה כהלכה. לפי בואינג, הבדיקה אמורה להיערך שעתיים, כאשר יצרנית המטוסים תבצע את הבדיקות בעצמה למטוסים שטרם נמסרו.

ה-737 MAX היה מקורקע במשך 20 חודשים ברחבי העולם לאחר שתי תאונות קטלניות ב-2018 וב-2019 בהן נהרגו 346 בני אדם באתיופיה ובאינדונזיה. בואינג עדיין ממתינה לאישור של ה-737 MAX 7 הקטן וה-MAX 10 הגדול יותר. ה-FAA בחנה בקפידה את סדרת ה-MAX ואמרה ב-2021 כי היא עוקבת אחר כל מטוסי ה-737 MAX באמצעות לוויינים. 

 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מני 29/12/2023 10:34
    הגב לתגובה זו
    שוב חזרתם להעסיק רוסים בתרגום ובהגהה ?