איראן מצטרפת לבריקס, ארגנטינה סירבה - המלחמה בדולר מתגברת

לפני מספר חודשים שלחה קואליציית BRICS הזמנות למספר מדינות להצטרף אליהן - ארגנטינה עם הנשיא הליברטיאן החדש ששלה, חאבייר מילאיי, סירבה, אך איראן הצטרפה
 | 
telegram
(6)

קואליציית BRICS, שמובלת על ידי רוסיה ושמה לעצמה מטרה לשנות את הסדר הכלכלי העולמי על ידי מעבר למטבע חדש במקום הדולר, הודיעה היום על הצטרפותה של חברה חדשה ומשמעותית - איראן.

לפני מספר חודשים שלחה הקואליציה הזמנות למספר מדינות בהן ארגנטינה, מצרים, אתיופיה, איראן, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות. חלק מהמדינות הסכימו כאשר כיום חברות בקואליציה סין, ברזיל, רוסיה, הודו, דרום אפריקה, ערב הסעודית, איחוד האמירויות, מצרים ואתיופיה.

אחת המדינות שסירבו להצעה היא ארגניטנה והנשיא החדש שלה חאבייר מילאי, שהביע תמיכה חזקה בדולר האמריקאי מאז כניסתו לתפקיד, עד כדי כך שהוא ציין מעבר אפשרי מהפסו הארגנטינאי לדולר.

איראן מצטרפת לכלכלה העולמית החדשה

קואליציית BRICS כבר מתכננת במשך זמן מה לייסד מטבע חדש שיחליף את הדולר בכלכלה העולמית, במבנה הדומה לגוש האירו, וההצטרפות של איראן היא משמעותית. איראן היא כוח כלכלי משמעותי בזכות הנפט שבשטחה, ואחרי הסנקציות שארה"ב הטילה עליה במשך שנים היא מנסה להשתחרר מהכבלים ולהפוך לכוח כלכלי מוביל, ואין שותפות טובות יותר לכך מאשר האויבות הכי גדולות של ארה"ב - סין ורוסיה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ולמרות זאת, יצירה של מטבע כזה היא ממש לא משימה פשוטה - המטבע יצטרך לאחד בין מספר גדול של כלכלות בגדלים שונים ועם מורכבויות שונות. לא סתם נשמעים בשנים האחרונות גם קולות לפירוק גוש האירו מצד מדינות כמו גרמניה למשל, שטוענות (אולי בצדק) שהכלכלה החזקה שלה לא צריכה להיות מושפעת מכלכלות חלשות כמו אלו של יוון או ספרד למשל.

קואליציית BRICS תצטרף לייצר מטבע שמחזיק את אותו ערך בכל המדינות, כאשר אחת האופציות העומדות בפניה היא גיבוי של המטבע ברזרבות של מטבע אחר, כמו היואן הסיני או הרופי ההודי למשל. בנוסף, הדיגיטציה של המערכת הכלכלית מציבה ל-BRICS אפשרויות חדשות לביצוע המשימה, כאשר היא יכולה לקחת השראה מהיואן הדיגיטלי של סין למשל או מפרויקטים אחרים המשתמשים בבלוקצ'יין.

הסמליות בהתעצמות הקואלציה

השגת המטרות בפועל של קואליציית BRICS היא משימה קשה, אבל ההתרחבות של הקואליציה היא בעיקר הצהרת כוונות של כל מדינה שמצטרפת או לא מצטרפת - המלחמה הקרה בין ארה"ב לבריה"מ שהשפיעה על הזירה הגיאו-פוליטית במאה ה-19 לכאורה נגמרה עם התפרקות בריה"מ ב-1991, אבל בפועל היא ממשיכה בשיא הכוח עם רוסיה.

אם בשנות ה-50 היה זה המרוץ לירח, היום, לצד המון אירועים אחרים, זו גם הזירה הכלכלית. בצד אחד קואליציית BRICS שמובלת על ידי רוסיה, סין, הודו ועכשיו גם איראן, ובצד השני כלכלת "העולם החופשי" המובלת על ידי ארה"ב וכוללת את שאר העולם המערבי. המתחים הגיאופוליטיים מתממשים גם בזירה הכלכלית, ופסגת הקואליצייה ב-2024 יכולה להיות אירוע מפתח בזירה הזו.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מדינות הבריקס יקרסו כי העולם עובר לרכב חשמלי. אין נפט (ל"ת)
    מתן 08/01/2024 11:51
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 5.
    עוד דחיפה קלה - וקוביית הדומינו הראשונה תתחיל קריסה !!! (ל"ת)
    דן 07/01/2024 19:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    ונניח ייצרו מטבע משותף, מדינה שתקנה
    100 07/01/2024 19:24
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סחורה בארהב, ממילא תצטרך להמיר לדולר. למדינות האלו, אני מציע שישתמשו בביטקויין, ככה יתעשרו ביום אחד, יתרוששו ביום אחר, ירמו ויגנבו אחת מהשנייה, כמו היום, ימכרו ס מים ופשע. מתאים להן
    סגור
  • 3.
    לא ברור מדוע הודו שותפה לזה
    יריב 07/01/2024 19:15
    הגב לתגובה זו
    5 0
    הודו דמוקראטית ונייטראלית בדרך כלל. מה להודו ולסין יריבתה?
    סגור
  • 2.
    עוד מייד גם ערב אירופה תצטרף... (ל"ת)
    מישל 07/01/2024 19:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    כל מדינה צריכה להיות תלויה במטבע מקומי ובחוזק כלכלתה. (ל"ת)
    דר׳ גולר 07/01/2024 18:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות