ילד הפלא של עולם ההשקעות האמריקאי - דרכו של ביל אקמן

המשקיע האקטיביסט ידוע בעקבות ההצלחות והכישלונות הגדולים שהפכו אותו מצד אחד לשנוי במחלוקת ומהצד השני לאחד המשקיעים הבולטים בעולם שלא פוחד מעימותים
 | 
telegram
(2)

ביל אקמן, המיליארדר היהודי שנחשב לדמות בולטת ויש שיגידו שנויה במחלוקת בעולם הפיננסים, אומנם לא התחיל את דרכו כמו בסיפורים הקלאסיים, של מיליארדר שגדל במשפחה חסרת אמצעים, אלא נולד למשפחה אמידה כשאביו שימש כאחד מהמנהלים הבכירים של חברת נדל"ן גדולה בניו יורק, אך אין ספק שאקמן הצליח לבנות מורשת משל עצמו, כשהפך למשקיע אקטיביסט עם החלטות נועזות והצלחות גדולות. 

אקמן נשוי בשנית לישראלית נרי אוקסמן, יש לו שלושה ילדים מנישואיו הראשונים ונחשב נכון ל-2023 לאחד ממנהלי קרנות הגידור המובילים בעולם. שוויו הנקי מוערך בכ-3.5 מיליארד דולר. 

ביל אקמן


תחילת דרכו


מסעו של אקמן התחיל באוניברסיטת הרווארד, כשסיים את לימודיו לתואר ראשון בהיסטוריה ב-1988 ולאחר מכן המשיך לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה. בעקבות השכלתו, הצטרף אקמן לאביו בתחום הנדל"ן. עם זאת, תשוקתו למימון הובילה אותו לייסד את קרן הגידור הראשונה שלו ב-1992 עם ג'ואל גרינבלט. למרות שהדברים פעלו היטב בקרן, אקמן החליט לסגור את הקרן ב-2002. כשנתיים לאחר מכן, המיליארדר פתח את פרשינג סקוור קפיטל בעזרת הון ראשוני של 54 מיליון דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הקרן החדשה זכתה להצלחה במהירות, תוך שהיא מניבה תשואות מרשימות, כולל תשואה של 40% בשנת 2014 ותשואה של 58% ב-2019. מעבר להצלחה הפיננסית, אקמן, דרך פרשינג סקוור, עסק רבות בפילנתרופיה ובתרומות לעמותות הקשורות לילדים וחינוך. 
 

סגנון ההשקעות


החלטות ההשקעה של אקמן היו נועזות והיוו לעיתים קרובות מקור למחלוקת. המיליארדר מזדהה כמשקיע אקטיביסט המחפש חברות גדולות שיש להן פוטנציאל גדול אך נמצאות בקשיים כלכליים. גישתו של אקמן היא לפתור את הבעיות הכלכליות של החברות בהן הוא משקיע כך שמחירי המניות שלהן יעלו והוא יוכל לגרוף את הרווחים לכיסו. אקמן ידוע בעקבות מהלכים מוצלחים שהניבו לו מיליארדים אך גם בזכות מהלכים מסוכנים שגרמו לו להפסדים לא קטנים.

אחד הסיפורים המפורסמים ביותר בקריירה של אקמן הוא הקרב שלו נגד חברת הרבלייף, שעליו גם נוצר סרט בשם "Betting on Zero". ב-2012 האשים המשקיע בפומבי את החברה בהונאות פירמידה על ידי מכירה של תוספי תזונה. המשקיע פתח פויזציית שורט בגובה של מיליארד דולר על מניית החברה, כאשר מנגד עמד משקיע אקטיביסט אחר, קארל אייקן, כשהשניים התנגחו ביניהם רבות. ההייפ התקשורתי שנוצר, משך גם את תשומת לב הרגולטורים בארה"ב שהחלו לחקור את הרבלייף. ב-2016 קבעה נציבות הסחר הפדרלית כי לא מדובר בהונאות פירמידה וב-2018 אקמן, שלא הצליח לשכנע את המשקיעים, חיסל את פוזיציית השורט שלו ויצא בהפסד. קארל אייקן לעומת זאת יצא ברווח של מיליארד דולר. 
 

העליות והמורדות


לאורך הקריירה שלו אקמן חווה הצלחות רבות אך גם כישלונות גדולים. מתשואות יוצאות דופן של עשרות אחוזים שסימנו למשקיעים כי אקמן אכן יודע מה הוא עושה, לעסקאות מסוכנות כמו הרבלייף, שהציגו את הסיכונים בסגנון ההשקעה של המיליארדר. בשנת 2020, אקמן הציג שוב למה הוא אחד המשקיעים הטובים בעולם כשהפך 27 מיליון דולר ל-2.6 מיליארד דולר תוך חודש, כשצפה את הירידה בשווקים על רקע מגיפת הקורונה ורכש חוזים להגנה מפני חדלות פירעון של אג"ח קונצרניות בדרגות השקעה וזבל. מחירי החוזים הללו טיפסו ככל שגדל הסיכון לחדלות הפירעון של האג"ח. 

ב-2017 התנצל פירסם אקמן התנצלות למשקיעי הקרן בשל החלטתו להשקיע בחברת התרופות וליאנט - "טעות ענקית", לדבריו, שגרמה להפסדים של כ-4 מיליארד דולר מכספי הקרן בניהולו. סיפור אחר התרחש כאשר אקמן החליט להשקיע למעלה ממיליארד דולר בנטפליקס בתחילת 2022, ימים ספורים לאחר שתחזית מאכזבת שפרסמה החברה למספר המנויים גרמה לירידות במניה. שלושה חודשים בלבד לאחר שפתח את הפוזיציה, בעקבות סבב נוסף של תחזיות שליליות לגבי מספר המנויים, סגר אותה אקמן והפסיד 400 מיליון דולר. 
 

השקעות הקרן כיום


ההחזקה הכי גדולה של אקמן כיום היא ברשת המסעדות צ'יפוטלה, המהווה כ-16.65% מהפורטפוליו כאשר פרשינג מחזיקה בכ-953.61 אלף מניות השוות 1.7 מיליארד דולר.  הבאה בתור היא Restaurant Brands הפועלת כחברת מסעדות בשירות מהיר. הקרן של אקמן מחזיקה ב-23.35 מיליון מניות בשווי של 1.56 מיליארד דולר. ההחזקה הזו מהווה 14.82% מתיק ההשקעות של הקרן. במקום השלישי נמצאת ענקית המלונאות הילטון, לה מלונות ברחבי העולם. פרשינג סקוור מחזיקה ב-10.31 מיליון מניות של רשת המלונות בשווי של 1.55 מיליארד דולר. החזקה המהווה 14.75% מהפורטפוליו.

השקעות אקמן
 

אקמן וישראל

טרם המלחמה של ישראל בארגון הטרור חמאס, המעיט המיליארדר בתמיכתו הפומבית בישראל, למרות יהדותו. עם זאת, מתחילת המלחמה אקמן התייצב לצד ישראל והחל להשתמש בעמוד הטוויטר שלו בכדי להסביר את המצב ולהילחם בשקרים הרבים המפורסמים. בנוסף, המיליארדר תקף את נשיאות האוניברסיטאות בארה"ב, ביניהן הרווארד בה למד, בשל עידוד האנטישמיות בקמפוסים שלהן וחוסר מוכנותן לגנות את האנטישמיות. המאמץ שלו נשא פרי לאחרונה כאשר נשיאת הרווארד קלודין גיי התפטרה, כאשר לפני כן התפטרה נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה, ליז מגיל. כעת נשאר לחכות ולראות האם המאבק יגרום גם לנשיאת MIT ללכת בעקבות חברותיה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אקמול גיבור
    ניריתי 09/01/2024 02:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לדעתי, אקמן גיבור. לאקמן לא חסר דבר. יש לו הכל. אבל במקום לנוח על זרי הדפנה, הוא שכב על הגדר למען העם היהודי ולחם באופן פומבי באנטישמיות. בימים אלה הוא נאלץ להתמודד עם רדיפות כתוצאה מתמיכתו. נראה שחיילי ישראל נלחמים בשדה הקרב בשעה שאקמן הגיבורים כמוהו ולא נלחמים למען העם היהודי, מחוץ לגבולות ישראל.
    סגור
  • 1.
    יהודי שלא שוכח שהוא יהודי (ל"ת)
    שי3 08/01/2024 09:23
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות