הבנקים בסין נחלצים לעזרת היואן; מדד שנגחאי ירד ב-2.7% ביממה האחרונה

כלכלת סין ממשיכה להתדרדר, וגם הבורסה המקומית סובלת כאשר מדד שנגחאי הציג את הירידה היומית הגדולה ביותר שלו מאז אפריל 2022; משקיעים זרים כבר מכרו מניות ב-1.6 מיליארד דולר מתחילת השנה
 | 
telegram

סין נמצאת בסחרור כלכלי שנובע ממשבר הנדל"ן החריף במדינה, והמשקיעים הזרים שמוציאים יותר ויותר מהכספים שלהם מהמדינה מביאים לירידות בשווקים כמו גם לפיחות במטבע המקומי.

מדד שנגחאי ירד ביממה האחרונה ב-2.7%, הירידה היומית הגדולה ביותר מזה כמעט שנתיים, ומתחילת השנה הוא ירד כבר ב-7%. לצד זאת זאת, היואן חווה פיחות כאשר הדולר נסחר כבר במחיר של 7.19 יואן לדולר, עלייה של 1.6% מתחילת השנה.

הבנקים המקומיים בסין החליטו לנקוט במספר מהלכים שאמורים לבלום, לפחות באופן זמני, את הפיחות במטבע המקומי, בינהם מכירת דולרים אבל גם הקטנת הנזילות בבורסות זרות, במטרה להפוך מכירה בחסר של היואן ליקרה יותר. הבנקים בסין לרוב פועלים לפי הוראות הבנק המרכזי, שמקבל את ההוראות שלו מהממשל כמובן, אבל ההערכות הן שבמקרה הזה הבנקים פעלו על דעת עצמם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המצב בסין גם משפיע על הונג קונג, מאחר והרבה מאוד חברות סיניות רשומות שם בבורסה וגם כלולות במדדים המובילים. מדד ההאנג סאנג רשם ירידה תוך יומית של 3% בשבוע שעבר, והוא ירד כבר ב-9% מתחילת השנה, מה שממחיש גם כן כמה המצב בסין גרוע.

בנוסף, סין עצמה לא עושב חיים קלים למשקיעים זרים גם ככה - בשנים האחרונות למשל הממשל סוגר יותר ויותר פירמות ייעוץ וחברות המבצעות בדיקות נאותות לחברות, גורמים קריטיים למשקיעים פוטנציאליים שרוצים לקבל הערכה טובה יותר של הסיכון הגלום בהשקעה שלהם. בנוסף, המספר של חברות סיניות הרשומות בארה"ב צנח בשיעורים אסטרונומיים. בשנת 2021, 34 חברות סיניות הונפקו בבורסות בארה"ב בסכום כולל של 12.6 מיליארד דולר. בשנת 22, המספר הזה כבר עמד על 14 הנפקות בשווי כולל של 468 מיליון דולר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות