בלאקרוק: המשך המלחמה בין ישראל לחמאס מהווה סיכון לכלכלה העולמית

חברת האחזקות הענקית מציינת את הסכסוך במזרח התיכון כאחד הגורמים העלולים להגביר את הלחצים האינפלציוניים בעולם, זאת בגלל המתיחות באזור המפרץ לה הוא גורם
 | 
telegram

החששות מגלישה של העימות בין ישראל לחמאס לאזור המפרץ הם לא חדשים - עם תחילת המלחמה הגיע מהר מאוד ההבנה שגלישה של העימות לאזור המפרץ הפרסי עלולה להביא לנזקים רבים בכלכלה העולמית, בזירה הגיאו-פוליטית עם עלייה במתיחות בין איראן וערב הסעודית, וגם בזירה הכלכלית עם הקטנת ייצוא הנפט מצדן של אותן מדינות. אבל בבלאקרוק מאמינים שהמתיחות באזור המפרץ בעקבות המלחמה הגיעה לשיא.

בתקופה האחרונה אחת מהשלכות המלחמה שהכי משפיעות על העולם היא המצור החות'י בים האדום, כאשר התקיפות של האמריקאים והבריטיים באזור הולכות ומתגברות. בחברת האחזקות בלאקרוק מציינים בסקירה השבועית שלהם את העימות כאחד הגורמים שעלולים להשפיע הכי הרבה על הכלכלה העולמית, והם אפילו מציינים שלראייתם רמת המתיחות באזור המפרץ הגיעה לשיא.

מדד המתיחות הגיאו-פוליטית של בלאקרוק

בבלאקרוק אכן מתייחסים למצור החות'י בים האדום כדוגמא לקלות בה יכול העימות לגלוש לאזורים הסמוכים. הם גם מדגישים את הפגיעה בשרשראות האספקה שמביאה לפגיעה במחירי הסחורות עקב עיכובים בזמני ההגעה, וגם את העלייה במחירי הייצור שנוצרת כתוצאה מכך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בבלאקרוק מתייחסים לקיטוב הגיאו-פוליטי כאחד הגורמים המשפיעים ביותר על הכלכלה העולמית. הם מצביעים על אירועים מהשנים האחרונות כמו מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, הפלישה הרוסית לאוקראינה, וכאמור, גם המלחמה במזרח התיכון. בבלאקרוק מציינים שהתגברות של אירועים מהסוג הזה פוגעת בנכונות של מדינות לשמור על קשרי מסחר תקינים עם מדינות אחרות, והדבר הזה מוביל לעליות מחירים בסקטורים רבים.

בבלאקרוק מדגישים את החשיבות של מדינות "מתווכות" בסחר העולמי, כמו מקסיקו ווויטנאם שמשמות כמתווכות סחר בין מדינות שונות, בעיקר כאלה מצדדים שונים של המפה הגיאופוליטית (מדינות המערב מצד אחד ומעצמות המזרח מצד שני), כאשר בבלארוק מדגישים את החשיבות של השקעה בתשתיות המדינות האלה על מנת שיוכלו להמשיך לתפקד כמתווכות כאלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות