מניית IBM קופצת לשיא של 11 שנים - בזכות הבינה המלאכותית
חברת IBM INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES -1.91% INTERNATION 205 -1.91% סגירה:0 פתיחה:208.12 גבוה:208.49 נמוך:204.07 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: דיווחה אמש על תוצאותיה לרבעון הרביעי שאומנם עקפו במעט את ציפיות האנליסטים, אבל המוקד היה במקום אחר. החברה אמרה כי הכנסותיה משירותים הקשורים לבינה מלאכותית הוכפלו ברבעון האחרון מ"מאות מיליונים בטווח הנמוך" עליהם דיווחה ברבעון השלישי, מה שמרמז על הכנסות של בערך 400 מיליון דולר מ-AI.
עניין נוסף שגרם להתלהבות בקרב המשקיעים הוא תזרים המזומנים החופשי. בתחזיתה הקודמת, IBM צפתה תזרים מזומנים חופשי של 10.5 מיליארד דולר לשנה והצליחה ברבעון הנוכחי לעקוף את התחזית, עם 11.2 מיליארד דולר. יתרה מכך, החברה צופה עלייה של 12 מיליארד דולר בתזרים המזומנים החופשי בשנת 2024, מיליארד דולר יותר מהצפי בוול-סטריט.
עוד אמרה החברה כי היא צופה שהצמיחה בהכנסות לשנת 2024 תעמוד על בין 4% ל-6%, בעוד צפי האנליסטים היה ל-3%. IBM מגיעה ליעדים שהציבה בתחזית ארוכת הטווח שלה ב-2021 אז הציגה את האסטרטגיה שהיוותה נקודת מפנה לחברה וכללה התמקדות רבה יותר בענן היברידי ובינה מלאכותית. לפי תכנית החברה, היא צפתה כי תגיע לצמיחה חד ספרתית גבוהה בשירותי יייעוץ וצמיחה חד ספרתית בינונית בשירותי התוכנה וזה מה שהיא סיפקה.
IBM ממשיכה להתייעל. החברה אמרה אמש כי היא מתכננת לצמצם את כוח האדם שלה בכמה אחוזים היות והיא מסתגלת ליעילות שנוצרה מהשימוש בבינה מלאכותית ומתכננת להצטייד במומחי בינה מלאכותית בחטיבות הייעוץ והתוכנה שלה. בוול-סטריט אהבו מאוד את מה ששמעו מ-IBM. מניית החברה קפצה בכמעט 13% למחיר של 196.43 דולר.
עם זאת, היו כמה נקודות חלשות בדוחות החברה, במיוחד ההכנסות מחטיבת התוכנה שהיו מעט מתחת לצפי בוול-סטריט. אך האנליסטים התרכזו במספרים הכלליים ובפרט בתזרים המזומנים החופשי.
מה אומרים האנליסטים
אנליסט בנק אוף אמריקה, וומזי מוהן, חזר על דירוג הקנייה שלו למניית IBM והעלה את מחיר היעד ל-200 דולר מ-170 דולר לפני כן. מוהן ציין כי התחזיות לשנת 2024 - במיוחד לגבי תזרים המזומנים החופשי - היו "טובות בהרבה מהצפוי", ומשקפות שילוב של רווחיות גבוהה יותר וצורך נמוך יותר במזומנים עבור תוכניות הפרישה של החברה, המקוזזות בין השאר על ידי הוצאות הון גבוהות יותר. "המהפך ב-IBM נמשך, עם תיק הגנתי, תשואת דיבידנד אטרקטיבית ותיק בינה מלאכותית המוערך בחסר", כתב האנליסט.
אנליסט Melius Research, בן רייטס, נתן דירוג "קנייה" למניית IBM עם מחיר יעד של 224 דולר וציין כי הרבעון "התבסס כולו על תזרים המזומנים". רייטס חושב שהמניה תמשיך לעלות ואמר כי החברה צומחת הרבה יותר מהר בעסקי הייעוץ שלה מאשר המתחרה אקסנצ'ר. עוד הוסיף האנליסט כי IBM נסחרה בהנחה של 40% לאקסנצ'ר על בסיס מכפיל P/E לשנת 2024. "המשקיעים עדיין רק מתחילים להבין כי IBM סידרה מחדש את עסקיה בכדי שתוכל להאיץ את הצמיחה עד 2025", כתב רייטס. "הצמיחה החד ספרתית הבינונית והרלוונטיות הגוברת של הבינה המלאכותית אמורים לקרב את החברה למכפיל השוק".
בינה מלאכותית ומחשוב קוונטי
בחודש שעבר דיווחה IBM כי תרכוש שתי חטיבות מידע מחברת SoftwareAG הגרמנית בסכום של 2.33 מיליארד דולר. חטיבות המידע ישמשו את מודלי ה-AI של IBM ובראשם מערכת מודלי ה-AI שלה WatsonX. "החטיבות החדשות יתרמו למימוש מלוא הפוטנציאל של WatsonX", מסר סמנכ"ל המסחור של IBM, רוב תומאס. IBM תבצע את העסקה במלואה במזומנים והיא צפויה להשלים אותה ברבעון השני של 2024.
IBM הייתה פעם ממובילות הסקטור הטכנולוגי, אבל נותרה מאחור וכעת היא מנסה לחזור לאור הזרקורים והאנליסטים אופטימיים: "Watson X היא מוצר התוכנה המבטיח והחדש ביותר ש-IBM פיתחה בשנים האחרונות", אמרה האנליסטית ליסה אליס מ-MoffettNathanson. אליס חושבת ש-Watson X יכול להיות "שובר הקופות הבא של IBM", יותר מפלטפורמת הענן של החברה Red Hat's.
תחום נוסף דרכו IBM מנסה לחזור למקומה כמובילה בשוק הוא המחשוב הקוונטי. שבבים קוונטים הם שבבים המנצלים עקרונות פיזיקליים, כמו סופרפוזיציה, בשביל לחשב חישובים בצורה הרבה יותר מהירה, ומתוקף כך כוח המחשוב שלהם חזק בהרבה מזה של מחשב רגיל. מחשבים רגילים פועלים בעזרת ביטים שמדברים בשפה בינארית, כלומר 0 או 1, אבל מחשבים קוונטים משתמשים בקיוביטים שיכולים להיות גם 0 וגם 1 בו זמנית. זה נשמע מסובך, אבל בפועל זה אומר שלקיוביט אחד יש כוח מחשוב של שני ביטים רגילים, ולכן מחשב קוונטי חזק בצורה מעריכית יותר ממחשב רגיל.
אבל עדיין קשה מאוד לייצר קיוביטים. יש הרבה דרכים ואף אחת מהן היא לא נטולת בעיות. מחשב קוונטי שמצליח לעבוד עם 50 קיוביטים למשל זה מרשים, אבל IBM הודיעה כבר בתחילת דצמבר כי הצליחה לבנות מחשב מתפקד עם 1000 קיוביטים, מה שמציב אותה בחוד החנית של התחום נכון להיום.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה