ההנפקות בוול סטריט חוזרות - חברת הביוטק שזינקה 96% ביום הראשון

 | 
telegram

חברת CG Oncology (סימבול: CGON), שמתמקדת בטיפול בסרטן, הונפקה לפי שווי של 1.15 מיליארד דולר וזינקה ביומה הראשון ב-96%. למחרת היא התממשה ב-5% ועדיין היא נסחרת בכ-90% מעל מחיר ההנפקה. ההצלחה הזו מיוחסת לשני גורמים - הגורם הראשון הוא הצימאון של המשקיעים לחברות חדשות והשני הוא הזהירות של החתמים. הם מוציאים בשלב זה לשוק את החברות שהם יודעים שוול סטריט אוהבת.

כמו בכל גל הנפקות, זה תהליך שהולך ומתרומם ובשיאו יש כמות בלתי נצתפסת של הנפקות ושם כבר איכות החברות לא כפי שהיה בתחילת הגל. זה לא אומר שCG Oncology בהכרח תצליח בפיתוחים ובוול סטריט, זה אומר שהיא מעניינת ויש לה חלום. וול סטריט קונה חלומות. 

מעבר לכך, נראה שהשוק מחכה לחברות ביוטק טובות ומעניינות. שוק הביוטק בירידה בשנתיים האחרונות. קרן SPDR S&P Biotech, שעוקבת אחרי מניות ביוטק קטנות ובינוניות, ירדה כמעט ב-50% מנקודת השיא שלה בתחילת 2021. מנובמבר היא זינקה ב-30%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הנפילה של הקרן ב-50% נובעת מגל ההנפקות של 2021. אז הונפקו מעל 100 חברות ביוטק והקרן החזיקה בהן כשחלק גדול מהחברות האלו לא סיפק את הסחורה ובהתאמה המחיר בוול סטריט נפל.

חברות הביוטק כמכלול לא הצליחו לספק תשואה וזה לא רק לגבי השנתיים האחרונות. הן מונפקותבמחיר חלומי ולא מסוגלות לספק את החלום. שיעור ההצלחות הוא קטן וההצלחות הן לרוב אקזיטים. חברות פארמה וביוטק שחסרות פיתוחים רוכשות חברות ביוטק לרוב גדולות שהגיעו לשלבים מתקדמים ואז גם התמחורים גבוהים.

כדי שהפעם זה יצליח צריכות להתרחש שתי תופעות - תמחור יחסית סביר בהנפקות וחזרה למוד של רכישות בחברות הפארמה. זה בהחלט סביר על רקע המלחמה הגדולה בינהן ועל רקע הפייפליין הרזה אצל חלק מהחברות. כדי לעבות את הפייפליין הן צריכות לרכוש והמגמה הזו צפויה להתחזק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות