בית משפט בהונג קונג הורה על פירוק אוונגרנד - ענקית פיתוח הנכסים הסינית

סוף לסאגת בת שנתיים? בית המשפט הורה על פירוק החברה וימנה מפרק שימכור את שארית נכסיה לאחר שהיא אינה משלמת את חובה מזה שנתיים; צפויים זעזועים נוספים בבועת הנדל"ן הסינית שכבר ראתה את התמוטטתן של עשרות חברות
 | 
telegram
(1)

בועת הנכסים הסינית מהווה איום של ממש על הכלכלה האסייתית, וכעת ננעצה עוד סיכה בבלון. אחד הביטויים המרכזיים של המשבר מזה מספר שנים הוא מצבה של מפתחת הנכסים הסינית אוונגרד שנקלעה לקשיים ומתקשה לעמוד בחובותיה. אוונגרנד הייתה בעבר מפתחת הנכסים הגדולה בסין מבחינת מכירות, אך היא צברה חובות בגובה 300 מיליארד דולר, שבסופו של דבר מביאים לקריסת החברה.

כעת מורה בית המשפט בהונג קונג על פירוק החברה. ההוראה של בית המשפט הגיעה לאחר שמשא ומתן שנערך במהלך סוף השבוע עם נושיה של החברה הגיע למבוי סתום. ההוראה בהונג קונג מגיעה שנתיים לאחר חדלות פרעון של החברה על חובותיה הדולריים הנסחרים בארצות הברית. אוונגרנד הפסיקה לשלם לנושים לפני שנתיים, ומאזנערך משא ומתן בנוגע לארגון מחדש של החוב, משא ומתן שנראה שנכשל סופית במהלך סוף השבוע. 

השופטת לינדה צ'אן כתבה בפסק הדין: "הגיע הזמן עבור בית המשפט לומר מספיק זה מספיק". בדצמבר האחרון ניתן לחברה צ'אנס נוסף לארגון מחדש של מבנה החוב, לבקש את הערותיהם של הנושים ולקבל חוות דעת משפטית - "שום דבר מאלו לא נעשה" לדברי השופטת. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עורכי הדין של החברה ביקשו דחייה נוספת. לטענתם פירוק מיידי ישפיע על ערך נכסי החברה והחברות הבנות מה שעלול להפחית עוד יותר את ההחזר שיקבלו הנושים. עורך הדין של קבוצת הנושים המרכזית טען מנגד שהחברה לא מנהלת איתם משא ומתן בתום לב, והשופטת קיבלה את טענתו. הוראת בית המשפט תאפשר לנושים להתשלט על החברה האם ולהנזיל את כל נכסיה. 

כעת צפוי בית המשפט למנות מפרק לחברה. המפרק ישתלט על כל החברות הבנות ברחבי העולם, כולל בסין, וימכור את נכסי החברה כדי לשלם את החוב. חלק גדול מנכסי החברה כבר נמכר, נלקח על ידי נושים או הוקפא על ידי בתי משפט סיניים. אגרות החוב הדולריות של החברה נסחרות במחיר של 2 סנט לדולר. מניות החברה צנחו ב-21% בבורסת הונג קונג במהלך יום המסחר עד שהמסחר בהן הוקפא. 

החלטת בית המשפט צפויה לגרום לזעזוע נוסף בשוק הנדל"ן הסיני שכבר חוותה קריסה של מעל חמישים חברות בשנתיים האחרונות, במהלכן הבנקים מצמצמים את מתן האשראי וערך הנכסים בספרים נחתך בחדות, אולם מה שהציף את המשבר והעלה אותו לתודעה העולמית, והיווה גם את הביטוי המעשי הראשון שלו הוא הקשיים של אוונגרנד. 

נושא שעדיין מעורפל הוא סמכותו של בית המשפט בהונג קונג על הרשויות הסיניות ועל פעילות החברה בסין. לאחרונה החלו בתי משפט בסין להכיר בסמכותם של בתי משפט כמו זה של הונג קונג להורות על פירוק חברות. כך בשנת 2022 הכיר בית המשפט בשנזן בסמכותו של בית המשפט בהונג קונג להורות על פירוק חברת סמסון פייפר. 

>>> בדרך למלחמה במזרח? בסין מאשימים את ארה"ב בפרובוקציות ומעמידים את הצבא בכוננות

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מעניין מאוד. תודה. (ל"ת)
    הקורא 01/02/2024 01:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות