ההונאות גוברות: מה הם סיכוני הבינה מלאכותית בעולם ההשקעות?
אם זה חדש ומייצר הרבה עניין, סביר להניח שהנוכלים יופיעו די מהר. הרגולטורים בארה"ב מזהירים מפני התגברות ההונאות המכוונות למשקיעים עם הבטחות לאסטרטגיות מסחר רווחיות המבוססות על בינה מלאכותית וטכנולוגיות פופולריות אחרות.
ארגון הרגולציה של תעשיית הברוקראז' Finra ואיגוד מנהלי ניירות הערך בצפון אמריקה יוצאים באזהרה למשקיעים ומפרסמים דגלים אדומים אליהם יש לשים לב לפני שממהרים להוציא את הארנק. "משקיעים פרטיים צריכים לדעת שקיימים שחקנים רעים המשתמשים בפופולריות הגוברת ובמורכבות ה-AI בכדי לפתות קורבנות עם הונאות חדשות", אמרו הרגולטורים.
רוב חברות ניירות הערך, הבורסות, היועצים והגופים הפיננסיים למיניהם נדרשים ברמה כזו או אחרת להירשם אצל הרשויות הממשלתיות, כך שחיפוש מהיר עבור לדוגמה ברוקר מסוים אמור לקבוע אם הוא רשום אצל הגופים הממשלתיים הנדרשים או לא. כדאי גם לשים לב לכתובת האתר לפני שממהרים להיכנס אליו, היות וגם שם קיים הסיכון שתלחצו על אתר מזויף שינסה לדלות ממכם מידע ולא על האתר האמיתי.
מספר רב של פלטפורמות השקעה מקוונות, אנשים פרטיים וחברות ללא רישיון, מקדמות מערכות מסחר מבוססות בינה מלאכותית ויוצאות בהצהרות כמו "מערכת מסחר מבוססת בינה מלאכותית שלא יכולה להפסיד" או "נצלו את כוחה של הבינה המלאכותית בכדי למצוא את המניות המנצחות". במציאות, הנוכלים מנסים לנצל את הפופולריות של ה-AI בכדי להוציא מהמשקיעים כספים. לפי הרגולטורים, יש לשים לב להצהרות שנשמעות טוב מדי. כל פעם שאתם נתקלים בגוף שמבטיח הבטחות גדולות עם סיכון קטן, כנראה שזה הזמן שלכם לברוח.
הסיכונים קיימים גם בחברות
זה לא רק תוכניות השקעה מזויפות שהעלו חששות בקרב הרגולטורים. הארגונים השונים מזהירים גם מפני ההייפ סביב חברות הטכנולוגיה. "זה עשוי להיראות מרגש להשקיע בחברות שממוקדות בבינה מלאכותית וטוענות כי הן בין המובילות בפיתוח הטכנולוגיה", אומרים הרגולטורים ומציינים כי חברות רבות נוהגות להשתמש במילות באזז קליטות הקשורות לבינה מלאכותית בכדי להגביר את הרווחים שלהן. "בעוד שינוי טכנולוגי מהיר יכול לייצר הזדמנויות השקעה, נוכלים רבים משתמשים בהייפ סביב פיתוחים טכנולוגיים חדשים כמו AI או קריפטו כדי לפתות את המשקיעים.
קיימת גם התגברות מצד יזמים של חברות בינה מלאכותית המפרסמים מידע כוזב או מטעה בכדי לעלות את מחיר המניה ולהרוויח כמה שיותר כסף לפני שההייפ יתפוגג. "בדרך כלל, לאחר שהיזמים מרוויחים, מחיר המניה יורד והמשקיעים הנותרים מפסידים את רוב כספם", מזהירים הרגולטורים ומציינים כי מניות המיקרו-קאפ או פני סטוקס מעורבות לעיתים קרובות בתרגילים מהסוג הזה.
הבינה המלאכותית עוזרת לנוכלים
וזה רק נהיה יותר משוכלל. הנוכלים נעזרים בטכנולוגיות בינה מלאכותית בכדי להוסיף שכבות שיגרמו לתרמיות שלהם להראות יותר אותנטיות. לפי הרגולטורים, היו מקרים בהם נשלח קובץ אודיו לאדם זקן עם הקול של נכדו המבקש שיעביר לו כספים בטענה שנתקל בקשיים כלכליים. בנוסף, הופיעו גם סרטונים מזויפים שלמים עם דמות של מנכ"ל של חברה מוכרת המפרסם הודעה העלולה להשפיע מאוד על מחיר המניה.
לא במפתיע, קיימים סיכונים רבים גם מצד "משפיעני הרשת" השונים, המנצלים את רצונם של אנשים למצוא הזדמנויות השקעה ודוחפים מניות. זה אף פעם לא רעיון טוב לקבל החלטת השקעה רק בגלל שמישהו מפורסם אומר שמוצר מסוים או שירות כלשהו הם השקעה טובה. כדאי תמיד לחקור לעומק בין אם מדובר בהמלצה על מניה מסוימת או על קורס השקעות ולשאול את עצמכם, מה הסיבה שהאדם המסוים הזה מנסה לשווק את המוצר הזה. טיפ נוסף, בכל הקשור לקורסים, כדאי תמיד לבקש מאדם המתיימר ללמד אתכם כיצד להשקיע את כספככם לראות את ביצועי תיק ההשקעות שלו. תהיו מופתעים מכמות מוכרי הקורסים שפתאום נעלמים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה