נובו נורדיסק תרכוש את קטאלנט ב-11.5 מיליארד דולר - בדרך להגדיל את הייצור

נובו אחזקות תרכוש את כל המניות הקיימות של קטאלנט תמורת 63.5 דולר למניה במזומן, מה שמהווה פרמיה של 16.5%; חברת האם צפויה למכור שלושה אתרים המשמשים למילוי ואריזת תרופות של קטאלנט - באיטליה, בלגיה וארצות הברית לנובו נורדיסק תמורת 11 מיליארד דולר
 | 
telegram

ענקית התרופות נובו נורדיסק NOVO NORDISK A/S -2.51% NOVO NORDIS 102.63 -2.51% NOVO NORDISK A/S סגירה:0 פתיחה:103.18 גבוה:103.22 נמוך:101.51 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת כי חברת האם שלה, נובו אחזקות, תרכוש את חברת קטאלנט ב-11.5 מיליארד דולר. קטאלנט משמשת כקבלן ייצור מרכזי של התרופה לירידה במשקל וויגובי, מה שצפוי לעזור לנובו נורדיסק להגדיל את ייצור התרופה הפופולרית.

קאסים קוטאי, המשמש כמנכ"ל נובו אחזקות, אמר כי העסקה היא צעד חשוב באסטרטגיית החברה לתמוך בנובו נורדיסק ולאפשר ליצרנית התרופות להגדיל את יכולות הייצור שלה על מנת לעמוד בביקוש הגואה. נובו אחזקות, המשמשת כזרוע ההשקעות של בעלת השליטה בנובו, קרן נובו נורדיסק, תרכוש את מניות קטאלנט ב-11.5 מיליארד דולר, כאשר שווי העסקה מוערך כולל חוב בכ-16.5 מיליארד דולר. לאחר השלמת המיזוג, נובו אחזקות צפויה למכור שלושה אתרים המשמשים למילוי ואריזת תרופות של קטאלנט - באיטליה, בלגיה וארצות הברית לנובו נורדיסק תמורת 11 מיליארד דולר. 

"מכרנו מפעלי מילוי ואריזה חשובים מאוד לנובו נורדיסק כחלק מהעסקה הזו", אמר קוטאי. "יכולת זו מהווה שיקול אסטרטגי מרכזי עבור נובו נורדיסק, במיוחד כאשר חושבים על המטופלים ומוודאים שתהיה השקה רחבה יותר עבור וויגובי ואוזמפיק". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הרכישה מגיעה בזמן שנובו מתמודדת עם תחרות גוברת מצד חיסון ה-Zepbound של המתחרה האמריקאית אלי לילי ELI LILLY & COMPANY -0.51% ELI LILLY & 749.6 -0.51% ELI LILLY & COMPANY סגירה:0 פתיחה:746.49 גבוה:753 נמוך:735 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בשוק הגדל במהירות של תרופות הרזייה. לפי הערכות בוול-סטריט, שוק התרופות לירידה במשקל יכול להגיע לשווי של 100 מיליארד דולר עד לסוף העשור. הביקוש הגואה לתרופות ההרזייה דחף מעלה את הרווחים ואת מחירי המניות של נובו ולילי, אך האתגר המשמעותי עבור החברות נותר הגדלת ייצור התרופות. צוואר הבקבוק במקרה של נובו היה הצורך להרחבת הקיבולת בתהליך הנקרא - fill-finish - תהליך בו התרופות מוכנסות למיכל הסופי בו ימסרו ללקוחות ובעצם נארזות. התהליך דורש תנאים סטריליים במיוחד.

חברת קטאלנט משמשת כספקית העיקרית של תהליך ה-fill-finish עבור נובו, כאשר העסקה תאפשר לנובו להגדיל את הקיבולת על ידי הוספת המפעל באיטליה כאתר fill-finish ואת שני האתרים הנוספים כאתרי ייצור בלעדיים עבור נובו. המהלך יעזור ליצרנית התרופות להגביר את ייצור תרופת וויגובי מהר מהצפוי. נובו מסרה כי יכולות המילוי של החברה בעקבות העסקה צפויות לגדול החל מ-2026.

רכישת שלושת האתרים של קטאלנט צפויה להשפיע לשלילה באחוז חד ספרתי נמוך על צמיחת הרווח התפעולי ב-2024 וגם ב-2025, אמרה נובו נורדיסק. נובו אחזקות תרכוש את כל המניות הקיימות של קטאלנט  תמורת 63.5 דולר למניה במזומן, מה שמהווה פרמיה של 16.5% למחיר הסגירה של המניה ביום המסחר האחרון שלה. נובו החלה לפעול לרכוש את קטאלנט כבר באוגוסט אשתקד, כאשר היצרנית היוותה יעד השתלטות של חברות הון פרטי וקונים אסטרטגיים במשך חודשים. 
 

הפגמים שנמצאו במפעל של המתחרה העיקרית


אלי לילי עלולה להתמודד עם בעיות גדולות בקרוב - בהמשך לבדיקה שביצע ה-FDA במפעל החברה בניו ג'רזי בחודש יולי, בה נמצאו פגמים מסוימים, ארגון הבריאות האמריקני החליט להעמיק את בדיקתו, ומצא לאחרונה ליקויים חמורים עוד יותר. בין הליקויים שנמצאו הם היעדר מעקב על תהליך הייצור של התרופות, ליקויים בבדיקות איכות, חוסר תיאום בין המכונות השונות לאורך פס הייצור, וקושי של העובדים לתפעול המכונות עצמן. הדו"ח שפורסם לא כולל שמות של עובדים או תרופות ספציפיות להם הליקויים נוגעים.

הבדיקה האחרונה של ה-FDA הגיעה זמן קצר לאחר שהחברה עצמה זימנה אותה, וזאת בכדי לקבל אישור לייצור התרופה שלה לטיפול במיגרנה בפסים נוספים בכדי שתוכל לעמוד בביקושים. ארגון הבריאות נענה, והליקויים האמורים שמצא היו לדבריו "ליקויים שכבר היו בבדיקה או כאלה שהיו מתגלים בלאו הכי". מאלי לילי נמסר כי הדו"ח לא משפיע על האיכות, הבטיחות או האספקה של אף אחת מתרופות החברה.

אלי לילי הפכה לאחת מחברות התרופות הגדולות ביותר בעולם, כאשר ב-2023 המנייה שלה עלתה ב-59% לשווי של 597 מיליארד דולר, עלייה שמיוחסת בעיקר להצלחה של התרופה שלה לטיפול בסוכרת, מונג'רו, תרופה שהתגלתה גם כמועילה נגד השמנה בכך שהיא מדכאת תיאבון למוצרים משמינים. הצלחתה של התרופה כתרופה נגד השמנה הייתה כל כך גדולה עד שאלי לילי החליטה לשווק אותה מחדש למטה זו תחת שם חדש, Zepbound. החברה ציינה שהחומר הפעיל במונג'רו ו-Zepbound לא מיוצר במפעל בניו ג'רזי. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות