
"אנחנו אוהבים מניות יפניות" - וורן באפט השקיע ואחריו הגיעו ההמלצות
אחר שפקידי הפד אישרו בשבוע שעבר שהבנק המרכזי של ארה"ב לא ממהר להוריד את הריבית, כלכלני בנק פיקטה נערכים לפרסום ביום רביעי של נתוני ליבת PCE - מדד האינפלציה המועדף על הפד'. זה נתון חשוב מכיוון שהוא המדד שאליו מתייחסים בבנק המרכזי כשהשם שוקלים באם להוריד את הריבית.
"אנו מצפים שהפחתת הריבית תגיע רק ביוני", כותב בסקירתו, סזאר פרז-רואיז, מנהל ההשקעות הראשי בבנק פיקטה השוויצרי, בנק ההשקעות לניהול עושר השני בגודלו בשוויץ, "אנחנו רואים שזה גם מה שהשוק מתמחר בנקודת הזמן הזו".
פרז-רואיז - ממליץ על מניות יפניות (צילום PCTET)
פרז-רואיז סבור שההשקעה בחוב בארה"ב עדיפה על השקעה במניות בשוק האמריקאי כשההעדפה היא לאג"ח קונצרניות בדירוגים גבוהים (סיכון יחסית נמוך).
פרז-רואיז מתייחס לכל מדדי המניות העולמיים ומדגיש כי המדדים המובילים בשיאים הודעות לרווחים מפתיעים. הוא מזכיר שהניקיי 225 עבר את השיא שקבע ב-1989 לפני התפוצצות הבועה הפיננסית של יפן.
"אנחנו אוהבים מניות יפניות. המשקיעים אינם מושפעים מכך שיש האטה במחצית השנייה של השנה. הם רואים את הדוחות והתוצאות הכספיות טובות. העלייה ביפן נובעת מהין החלש לצד רפורמות נרחבות בעולם העסקי והכלכלי ביפן שהחזירו את העניין לשוק ההון".
- האינפלציה בגוש האירו ממשיכה להתקרר; הציפיות להורדת ריבית גוברות
- "העלייה בחוסר הוודאות הביטחונית והפוליטית מעלה את הסיכון לצמיחה במשק"
בפיקטה לא חוששים מצפי לעלייה בין, וסבורים שההשקעה ביפן אטרקטביית. מנגד הם חוששים מהשקעה בסין - "בסין יש צורך בתמיכה ישירה ומשמעותית יותר כדי להגביר את האמון. יש מקום לתמיכה נוספת גם לאחר קיצוץ בריבית הפריים של הלוואות ל-5 שנים.
וורן באפט השקיע ביפן - אחריו הגיעו ההמלצות
בסוף השבוע האחרון פרסמה ברקשייר של באפט דוחות כספיים. היא מושקעת ב-10 חברות יפניות בסכום משמעותי והתשואה עליהן מאז ההשקעה (כשנה-שנה וחצי) היא כ-55%. מדד הניקיי עלה מינואר אשתקד ועד היום ב-35%.כדי להבין עד כמה דריסת הרגל של באפט ביפן רצינית, די להסתכל על מהלך שעשה ביוני האחרון, כשהגדיל את האחזקות בחמש חברות יפניות ליותר מ-8.5% בממוצע: National Indemnity, חברה הבת של ברקשייר, הגדילה אחזקות בחברות מיצובישי, מארובני, איטוצ'ו, מיטסוי וסומיטומו תאגידים שעוסקין בין היתר בתחומי הרכב, האנרגיה, המתכות, המזון, הספנות והטקסטיל. סה"כ ההשקעה של ברקשייר של וורן באפט במניות יפניות מתקרבת ל-20 מיליארד דולר.
יודע מה הוא עושה. באפט (טוויטר)
- השווקים באסיה בנפילה; וול סטריט צפויה להמשיך לרדת
- האם זה הזמן לקנות טבע? הזדמנות או דווקא מלכודת
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הכניסה של באפט האיצה את הכלכלנים והאנליסטים שבדקו והממליצו על השקעה ביפן. השוק עדיין מתומחר במכםיל רווח סביר, רק צריך לזכור שיש גם סיכונים. היום נודע שקצב הירידה באינפלציה מאכזב והמשמעות שיש סיכוי טוב להעלאת ריבית. העלאה כזו מצד אחד תהפוך את אגרות החוב למעניינות יותר, על חשבון המניות, אך מצד שני - תעלה את הין היפני כשהמחזיקים במניות יפניות אמורים להרוויח מכך.
גם בלי קשר לבאפט, יש כמה סיבות טובות לאופטימיות באשר לשוק היפני. העובדה שהאזרחים היפנים נוטים להעביר כספים מחיסכון להשקעה היא חשובה במיוחד. המדינה אפשרה לפתוח חשבון השקעות מורחב פטור ממס, המאפשר לאנשים להשקיע עד 25 אלף דולר (במונחים מקומיים: 3.6 מיליון ין) מדי שנה. כל ההשקעות בחשבון הזה פטורות ממס. זה דוחף את היפנים עצמם להשקיע במניות המקומיות כשקצב ההשקעות הזרות במניות היפניות עולה מדי חודש על 2-3 מיליארד דולר.
בין המניות שנהנות מכך - טויוטה TOYOTA MOTOR CORP , מיטצובישי הונדה HONDA MOTOR CO LTD ADR סוני SONY GROUP CORPORATION AMERICAN היטאצ'י HITACHI , סופטבנק SOFTBANK CORP ADR נינטנדו NINTENDO CO LTD ADR
- 4.לרון 27/02/2024 21:21הגב לתגובה זולא נמוך!
- 3.סתם אחד 27/02/2024 14:09הגב לתגובה זוהחברות הגדולות שהוא מחפש הם חברות טכנלוגיה. אך אין לו את הכלים להבין אותם.
- לרון 27/02/2024 21:23הגב לתגובה זוורק שם להשקיע זו טעות ע נ ק י ת ,עדיף לדעת להעריך שווקים ומחירי מניותבעיקר של ערך אך גם אחרות כולל קטנות
- 2.מוסיף לרשימה את ntt (ל"ת)רז 27/02/2024 13:56הגב לתגובה זו
- 1.בתקווה שאין דיל בינו לבין היפאנים. חחחח (ל"ת)חיישראל 27/02/2024 13:20הגב לתגובה זו
- לרון 27/02/2024 21:25הגב לתגובה זומילא היית אומר סינים,היפנים עם מנטליות יושרה יוצאת דופן