לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן החלטת הריבית של הפד' ביום רביעי בשעה 20:00 (שעון ישראל) כאשר הצפי בשווקים הוא כי הפד' יותיר את הריבית על כנה - 5.5%. הערכות אלו מגיעות בעיקר לאור נתון מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) משבוע שעבר שהצביע על עלייה של 0.4% בחודש פברואר, מה שמצביע על אינפלציה שתית של 3.2%.
הפד' עדיין מהלך בין הטיפות של עליית האינפלציה ואינו ממהר להוריד את הריבית לפני שהוא מרגיש מספיק בטוח שהדבר לא יביא לעליית האינפלציה מחדש. ג'רום פאוול, יו"ר הפד', דיבר בעבר כי הוא צופה 4 הורדות ריבית במהלך השנה אך לאור עליית האינפלציה גוברות ההערכות כי לבסוף תהיינה 3 הורדות ריבית השנה.
בנוסף, ביום חמישי הקרוב יתפרסם הדוח הכספי של ענקית השילוחים פדקס. מדובר בדוח חשוב עבור הכלכלה האמריקאית כולה שכן הפעילות של פדקס מהווה זרקור על הכלכלה האמריקאית ועל כוח הקנייה האמריקאי. דוח טוב של החברה עשוי דווקא להיות לרעת הכלכלה ועשוי הצביע על הורדת ריבית איטית אף יותר. מנגד, דוח שיצביע על ירידה בפעילות החברה עשוי לעודד את הפד' שמתאמץ כבר כמעט שנתיים להאט את הכלכלה האמריקאית בניסיון להוריד את האינפלציה.
נתונים מרכזיים שצפויים להתפרסם השבוע: שני - מדד המחירים לצרכן באיחוד האירופי (פברואר). שלישי - מספר התחלות ואישורי בנייה (פברואר). רביעי - מדד המחירים לצרכן בבריטניה (פברואר), החלטת ריבית הפד'. חמישי - מדדי מנהלי הרכש PMI (מרץ).
דוחות השבוע: שלישי - XPENG. רביעי - מיקרון. חמישי - נייקי, לולולמון, פדקס, ננו דיימנשן.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "הירידה באינפלציה CPI בארה"ב די נבלמה או לפחות מתקדמת לאט. לפי אינפלציית ה-PCE, שעדיין לא פורסם לפברואר, ההתקדמות של ירידה באינפלציה עקבית יותר. הניסיון ההיסטורי מלמד שיש יותר סיכויים להמשך ירידה באינפלציה מאשר לעצירה או אף לחזרה לעלייה, אך הירידה לא מובטחת. בחנו תקופות של ירידה באינפלציה בכל המדינות המפותחות מאז 1960 מהנקודה שבה קצב האינפלציה נמצא בין 3%-5%, בדומה לאינפלציה הנוכחית בארה"ב. מסתבר שב-60% מהמקרים האינפלציה המשיכה לרדת גם בשנה לאחר מכן. ביתר המקרים הירידה נבלמה או אף התהפכה.
"הסיבה העיקרית לבלימה של הירידה באינפלציה בארה"ב כעת קשורה למחירי השירותים שהקצב השנתי שלהם חזר לעלות בחודשים האחרונים. בסקירה לפני חודש הצגנו שהתמתנות בקצב עליית השכר בסקטור השירותים והיחלשות בביקושים לשירותים צפויים להוביל להאטה באינפלציית השירותים. הסקרים לא משקפים התגברות קצב עליית המחירים. בסקר העסקים הקטנים שיעור העסקים שדיווחו על עליית מחירים, שבדרך כלל מקדים בכשלושה חודשים אינפלציית הליבה, המשיך לרדת בפברואר. לא מזהים גם עלייה בציפיות האינפלציה. לפי מרבית הסקרים של העסקים והצרכנים, כולל סקר הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן שהתפרסם ביום שישי, ציפיות האינפלציה ברובן ירדו מתחילת השנה, למעט הציפיות הגלומות בשוק האג"ח.
"בפגישת הפד' השבוע הריבית צפויה להישאר ללא שינוי. להערכתנו, הבנק המרכזי יעביר מסר שירידת ריבית תתרחש השנה, אך עדיין לא בשלו לכך תנאים. תחזיות הפד' לצמיחה צפויה לעלות. התחזית לריבית, "ה-DOTS" המפורסם, גם היא צפויה לעלות. מניתוח פיזור תחזיות הנגידים בתחזית הקודמת לריבית של חברי הוועדה המוניטארית בדצמבר עולה שמספיק ששני חברים ישנו את דעתם משלוש לשתי הורדות ריבית השנה כדי שגם תחזית הפד' (החציון) תרד לשתי הורדות. בתחזית ל-2025 מספיק שרק נגיד אחד יעלה את התחזית לריבית בסוף השנה כדי לשנות את תחזית הפד' מ-4 ל-3 הפחתות ריבית. אנחנו מעריכים שגם התחזית לריבית ארוכת הטווח (Longer run) שעומדת על 2.5% תעלה. בנוסף, צפויה הודעה על השינוי המתוכנן ב-QT. נראה שהשווקים כבר מוכנים לשינויים אלה".
- החוזים העתידיים יורדים בעקבות אנבידיה; ירידות גם באסיה
- אנבידיה מזהירה - המניה נופלת
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מיונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון נמסר כי "חלון ההזדמנויות להורדת ריבית הפד' לפני הבחירות הולך ונסגר. המשך אינפלציה דביקה בחודש פברואר ממחיש זאת. סך הכול האינפלציה עלתה ל-3.2% שנה אחורה מ-3.1% לפני חודש, אינפלציית הליבה ירדה מאד באיטיות ל-3.8% מ-3.9%. מחירי השירותים (אשר משקפים יותר נכונה את כוחות האינפלציה הבסיסיים במשק) ללא אנרגיה עלו ב-5.2% שנה אחורה מ-5.4%. מחירי השכירות עלו ב-0.4% מעט פחות מינואר (0.6%) אך עדיין מדובר בקצב מהיר יחסית. מחירי שכירות לפי מדד Zillow (יד 2 עבור שוק השכירות) עלו ב-3.5% שנה אחורה (פחות ממדד השכירות (5.7%), אך עדיין קיים פיגור משמעותי בין הסדרות מ-2021. אל תצפו להתמתנות משמעותית במחירי השכירות במדדים הקרובים. למרות שקיימים סימנים להתמתנות בפעילות בארה"ב (גם בשוק העבודה), לא מדובר בחולשה של ממש אשר מצדיקה הורדת ריבית, בפרט כאשר סביבת האינפלציה ממשיכה להיות בעייתית. דחיית הורדת ריבית הפד' (אולי לחודש יולי בסימן שאלה) תשפיע גם על החלטת הריבית בישראל, זאת בנוסף לתנודתיות בשקל ועלייה בציפיות האינפלציה".
יוני פנינג, אסטרטג העסקאות הראשי של בנק מזרחי טפחות: "לאחרונה ניכרות המשך עליות במחירי הנפט בעולם וגם במחיר הבנזין בתחנה בארה"ב. בנוסף, בשבוע האחרון דווחו פגיעות משמעותיות ביכולת זיקוק הנפט של רוסיה, על ידי אוקראינה. רויטרס העריכו ביום ו' את הפגיעה עד בקרוב ל-400 א' חביות נפט ליום (כ-0.4% מהקיבולת העולמית), ונראה שזה נמשך אל תוך הסופ"ש. כרגע לא ניכר שזה מגדיל את מרווחי הזיקוק למיניהם, ואפילו לא מביא לפיחות משמעותי ברובל. אבל כושר הזיקוק הרוסי הכולל עומד על קרוב ל-6% מסך העולמי. אז אם זה יימשך, בהחלט נצפה לתגובה בשוק.
"סקר אמון הצרכנים של אונ' מישיגן רשם היחלשות קלה בנתון הראשוני למרץ, אל רמת 76.5 נ', מול 76.9, בחודש שעבר. למרות זאת, יחד עם פרסום הסקר הצהירה דירקטורית הסקר, ג'ואן הסו כי ירידה זו מצויה "באופן ניכר בתוך רווח הטעות." עוד צוין כי נקודת המבט של הצרכנים התייצבה לאחרונה. גם ציפיות האינפלציה רשמו יציבות ראויה לציון של 3% לשנה ו-2.9% לתקופה 5-10 שנים הבאות. נדגיש כי הסקר נערך בין ה-28/2 עד ה-13/3. וכבר במהלך התקופה הזו ראינו עלייה די ניכרת במחירי הבנזין בתחנה, בארה"ב, מסביבת 3.20 דולר לגלון בפברואר, אל מעל ל-3.35 דולר בימי עריכת הסקר במרץ. ככלל, היינו מצפים לראות שחיקה של הסנטימנט ועלייה בציפיות האינפלציוניות, במקביל למהלך כזה".
מבנק הפועלים נמסר: "תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה מרמה של 4.07% בשבוע שעבר ל-4.31%. התשואה לחמש שנים עלתה מ-4.05% ל-4.33% והתשואה לשנתיים עלתה מרמה של 4.47% ל-4.73%, הרמה הגבוהה ביותר בשלושת החודשים האחרונים. הציפיות משוק ההון להפחתות ריבית הוסיפו להתמתן. בפגישת הפד הקרובה ביום רביעי הריבית צפויה להיוותר בסבירות גבוהה ללא שינוי, אך ייתכן שהפד ישנה את הציפיות שלו (DOTS) לריבית בשנה קרובה. הציפיות להפחתת ריבית משוק ההון בחודש יוני ירדו מהסתברות של 92% בשבוע שעבר ל-61% ביום שישי האחרון. השוק צופה כעת שהורדת הריבית הראשונה תדחה לחודש יולי, ושעד סוף השנה ירשמו במצטבר שלוש הפחתות ריבית לרמה של 4.75%, לעומת צפי לכארבע הפחתות ריבית השנה לפני שבוע".