הריבית ביפן עולה לאחר 17 שנים; הין נחלש מול הדולר

הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית בפעם הראשונה לאחר 17 שנים, מרמה של 0.1%- לרמה של 0% עד 0.1%; במקביל, הודיע ה-BOJ כי יפסיק לנהל את עקומת תשואות האג"ח של ממשלת יפן ויאפשר מסחר חופשי ללא התערבות
 | 
telegram

הבנק המרכזי של יפן (BOJ) החליט להעלות את הריבית בפעם הראשונה לאחר 17 שנים, מרמה של 0.1%- לרמה של 0% עד 0.1%. במקביל, הודיע ה-BOJ כי יפסיק לנהל את עקומת תשואות האג"ח של ממשלת יפן ויאפשר מסחר חופשי ללא התערבות.

בטוקיו רושם מדד הניקיי עלייה קלה. הין היפני נחלש בכ-0.8% מול הדולר ונסחר סביב 150.3 יינים לדולר.

ההחלטה באה על רקע נתונים שפורסמו לאחרונה, לפיהם האינפלציה ביפן אומנם יורדת, אבל בקצב איטי מהצפוי. האינפלציה ירדה לקצב של 2.2%. אבל בניכוי מוצרי המזון והאנרגיה (אינפלציית הליבה) האינפלציה נותרה מאוד גבוהה והסתכמה ב-3.5%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדובר באינפלציה גבוהה מדי ביחס לריבית השלילית ביפן. הבנק המרכזי ביפן החזיק אותה בשיעור כזה כבר תקופה ארוכה, אבל בהינתן החזרה לצמיחה שהיתה מטרה עיקרית של הבנק (ולכן הריבית השלילית) המהלך היום היה צפוי למדי. 

בתחילת שנות ה-90, יפן ספגה התרסקות של שוק הנדל"ן שהלחיצה את הכלכלה הרחבה יותר ולקחה אותה לתקופה ממושכת של ירידות מחירים לצרכן. האוכלוסייה המזדקנת החמירה עוד את המצב. הדברים השתנו לבסוף לאחר שמגפת הקורונה הסתיימה והכניסה אינפלציה למערכת ואילצה חברות יפניות להיות פרודוקטיביות ורווחיות יותר.

למרות האופטימיות בנוגע לצמיחה, כלכלת יפן רשמה האטה במחצית השנייה של 2023 כחלק מהמשבר העולמי. הבנק המרכזי היפני שמר על מדיניות מוניטרית רופפת במיוחד גם כאשר האינפלציה עלתה, אלא שלאור האינפלציה, המדיניות השתנתה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות