מההונאות הגדולות בהיסטוריה - אברגרנדה ניפחה הכנסות ב-78 מיליארד דולר

חברת הנדל"ן הסינית שנתפסת כפרצוף של משבר הנדל"ן במדינה עם סקנדל נוסף - לפי ההאשמות של הרגולטור החברה ניפחה את ההכנסות בשנתיים שקדמו לאי תשלומי החובות שלה
 | 
telegram
(1)

אברגרנדה היא נערת הפוסטר של משבר הנדל"ן בסין - החברה, שהייתה פעם מהגדולות בסין, הגיעה לפשיטת רגל בגלל מינוף גבוה בתקופה בה היה נראה שכל פרויקט נדל"ן במדינה יימכר בלי בעיה. החברה קרסה ב-2021 וכעת מסתבר שגם בתקופה שקדמה לכך היא ניפחה את ההכנסות שלה.
 

ניפחו הכנסות ב-78 מיליארד דולר


הרגולטור הסיני הטיל היום על מייסד החברה, הוי קא יאן, הרחקה לכל החיים משווקי ההון וגם קנס של 6.5 מיליון דולר. למה? הוא והחברה שלו ניפחו את הכנסות החברה בסכום כולל של 78 מיליארד דולר על פני השנתיים שקדמו לפשיטת הרגל.

לפי החקירה, ההכנסות ב-2019 נפוחו ב-30 מיליארד דולר וההכנסות ב-2020 נופחו ב-48 מיליארד דולר - 78% מההכנסות עליהן דיווחה החברה בשנה הזו. כתוצאה מכך, הרווח הנקי ב-2019 נופח ב-63% וב-2020 ב-87%. אברגרדנה היא חברת הנדלן עם החובות הכי גדולים בעולם עם חוב של מעל 300 מיליארד דולר. 

מאז שאברגרנדה הגיעה לחדלות פירעון ב-2021, חברות נדל"ן נוספות בסין מדרדרות בדרכן לגורל דומה. מספר המטרים הרבועים בבתים לא מכורים עומד על 648 מיליון מ"ר. לפי גודל ממוצע לבית בסין זה בערך 7.2 מיליון בתים, וזה עוד לא כולל את מספר הפרויקטים שכבר נמצאים בבניה. כאשר שוק הנדל"ן תופס בערך 30% מהתוצר של סין, הימשכות והחמרה במשבר הדיור עלול לגרור את סין לקריסה.
 

משבר הנדל"ן גורר את סין לדיפלציה


התפיסה בסין היא שנדל"ן הוא הנכס הכי חשוב שיכול להיות לאדם, לכן רוב הונם של משקי הבית בסין, בערך 80%, מושקע בבית עצמו, וכאשר האזרחים רואים את ערכי הנכסים שלהם רק יורדים ויורדים, הם מתחילים לצמצם בהוצאות שלהם באופן כללי, והדבר הזה מביא להאטה כלכלית ולדיפלציה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הממשלה נוקטת במספר צעדים, כאשר הכלי המרכזי שלה הוא הורדת ריבית, והיא משתמשת בו. יכול להיות גם שהשוק פשוט מחפש את נקודת ההתנגדות שלו, והצרכנים יחזרו להוציא כספים כאשר המחירים יגיעו לרף מסוים. כל עוד הבנקים בסין לא בסכנת קריסה, כנראה שהממשל לא יתערב בצורה אגרסיבית.

לצד הורדת הריבית, הבנק המרכזי גם הודיע על קיצוץ יחס הרזרבות של הבנקים ב0.5%, מה שצפוי לספק לבנקים טריליון יואן למתן הלוואות. גם שוקי המניות ממחישים את המשבר, כאשר יותר ויותר משקיעים זרים מושכים את ההשקעות שלהם מהמדינה. ממשלת סין יצאה בחודש שעבר בתכנית תמיכה לשוק המניות, במסגרתה היא רכשה מניות שונות בסכום כולל של 278 מיליארד דולר, מה שאכן הביא לעליות בשוק, אבל רק באופן זמני.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בטח ברור
    שול 19/03/2024 17:45
    הגב לתגובה זו
    5 0
    תסתובבו שם ותראו הרבה בתים פנויים, ראו את זה עוד לפני שנתיים...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות