תשואה של 600%: המניה הכי בולטת בתיק ההשקעות של ביל אקמן

צי'פוטלה רשת המסעדות המקסיקנית דיווחה על פיצול המניה של 1 ל-50, הראשון בהיסטוריה של החברה ואחד הפיצולים הגדולים בהיסטוריה של הבורסה בניו יורק; המניה זינקה בכ-5%
 | 
telegram
(4)

המיליארדר היהודי, ביל אקמן, השקיע ברשת המסעדות המקסיקנית צי'פוטלה CHIPOTLE MEXICAN GRILL -2.15% CHIPOTLE... 58.62 -2.15% CHIPOTLE MEXICAN GRILL סגירה:0 פתיחה:59.27 גבוה:59.34 נמוך:58.53 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עוד בשנת 2016 במחיר ממוצע של 411 דולר למניה. מניית החברה זינקה מאז ביותר מ-600%.  אקמן מכר מימש במשך השנים וכיום הוא מחזיק ב-824,998 מניות, כאשר בעת הרכישה ההחזקה עמדה על 2,882,463 מניות. בחישוב גס, ההשקעה עד כה הניבה לו באיזור המיליארד דולר. 

בראיון שערך לא מזמן, סיפר אקמן מדוע בחר להשקיע בצ'יפוטלה וציין בין היתר את טריות המוצרים - העובדה שהרשת עובדת עם רכיבים טריים מדי יום ודואגת לשקף ללקוחות בדיוק מה הם אוכלים, בנוסף למחיר המשתלם שגורם לאמריקאים שידועים בכושר האכילה שלהם להעדיף לאכול במסעדות הרשת על פני רכישה בסופר והכנה בבית.

 

רשת המסעדות המקסיקנית דיווחה היום על פיצול המניה של 1 ל-50, הראשון בהיסטוריה של החברה ואחד הפיצולים הגדולים בהיסטוריה של הבורסה בניו יורק. הפיצול עדיין דורש את אישור בעלי המניות בפגישת המשקיעים השנתית של החברה שתתרחש ב-6 ביוני. במידה והמהלך יאושר, המניה תפוצל החל מה-25 ביוני. המהלך דוחף את מניית החברה מעלה אל שיא כל הזמנים.

פיצולי מניות נחשבים לפופולריים בקרב המשקיעים היות והם מנגישים את המניה למשקיעים חדשים. יותר אנשים יהיו מסוגלים לרכוש את המניה כשהיא עולה פחות מ-100 דולר לעומת אלפי דולרים. חברות שרואות זינוק מהיר במחיר המניה שלהן לרוב הולכות לכיוון של פיצול וגודל הפיצול בצ'יפוטלה משקף את הראלי במניה שעלתה ב-81% בשנה האחרונה כולה.

המלחמה בראשי האוניברסיטאות 

חזרה לאקמן: המיליארדר נחשב לאחת הדמויות הבולטות בעולם ההשקעות ובזמן האחרון שמו קפץ די הרבה לכותרות העיתונים, במיוחד לאחר פתיחת מלחמת "חרבות ברזל", שגרמה למשקיע להיות הרבה יותר פעיל לטובת ישראל ברשתות ובין היתר לצאת נגד ראשי האוניברסיטאות בארה"ב, שנמנעו מלהילחם באנטישמיות בקמפוסים. המלחמה שלו בנשיאות הרווארד, MIT ופנסילבניה היא זו שתרמה לכך שחלקן בסופו של דבר בחרו להתפטר. 

עם זאת, המלחמה הזו עלתה לו במחיר אישי. אחד האתרים המובילים בארה"ב פרסם שורה של האשמות נגד אשתו של אקמן, הישראלית נרי אוקסמן, בטענה כי העתיקה חלקים מהדוקטורט שלה. אקמן מיהר להכריז מלחמה על אוניברסיטת MIT והודיע כי הוא יבדוק את עבודות הדוקטורט של כל חברי הסגל כולל של הנשיאה סאלי קורנבלות, היחידה שלא התפטרה מבין ראשי האוניברסיטאות. בראיון שערך אקמן גם הסביר שניסה ליצור קשר עם העיתון ולספק לו הוכחות כי הטענות שלו שקריות, אך העיתון נמנע מלשתף פעולה. 

לבסוף, אקמן החליט לפעול משפטית נגד הפרסומים, כאשר מבדיקות שנערכו עד כה התגלה שכל מה שאוקסמן עשתה הוא לא לסמן ציטוטים מדויקים של מקורות עליהם הסתמכה בכתיבת עבודתה. 
 

חיזוק הקשרים עם ישראל


המיליארדר המשיך מאז תחילת המלחמה לחזק את קשריו עם ישראל ורק בחודש ינואר האחרון רכש 5% ממניות הבורסה יחד עם אשתו. אקמן גדל במשפחה יהודית אמידה בצ'אפקווה שבמחוז ווסטצ'סטר, ניו יורק ועד ה-7.10 נמנע מלדבר יותר מדי על ישראל. את לימודי התואר הראשון שלו השלים בהרווארד, ונשאר בבית הספר עד קבלת תואר MBA. אשתו, נרי אוקסמן, היא מעצבת שנולדה בחיפה והמון מהשכלתה רכשה באוניברסיטאות בישראל.

קצת היסטוריה: ב-1992 השיק אקמן את קרן הגידור הראשונה שלו, Gotham Partners, יחד עם המייסד השותף דיוויד ברקוביץ', עם הון להשקעה של 3 מיליון דולר. במהרה הפכו השותפים לכוכבים צעירים בוול סטריט והניבו תשואות דו-ספרתיות בארבע מתוך חמש השנים הראשונות שלהם בעסקים. עד סוף העשור הנכסים המנוהלים של Gotham צמחו ל-568 מיליארד דולר.

לאורך הקריירה שלו אקמן חווה הצלחות רבות אך גם כישלונות גדולים. מתשואות יוצאות דופן של עשרות ומאות אחוזים שסימנו למשקיעים כי אקמן אכן יודע מה הוא עושה, לעסקאות מסוכנות כמו הרבלייף, שהציגו את הסיכונים בסגנון ההשקעה של המיליארדר. בשנת 2020, אקמן הציג שוב למה הוא אחד המשקיעים הטובים בעולם כשהפך 27 מיליון דולר ל-2.6 מיליארד דולר תוך חודש, כשצפה את הירידה בשווקים על רקע מגיפת הקורונה ורכש חוזים להגנה מפני חדלות פירעון של אג"ח קונצרניות בדרגות השקעה וזבל. מחירי החוזים הללו טיפסו ככל שגדל הסיכון לחדלות הפירעון של האג"ח.

ב-2017 פירסם אקמן התנצלות למשקיעי הקרן בשל החלטתו להשקיע בחברת התרופות וליאנט - "טעות ענקית", לדבריו, שגרמה להפסדים של כ-4 מיליארד דולר מכספי הקרן בניהולו. סיפור אחר התרחש כאשר אקמן החליט להשקיע למעלה ממיליארד דולר בנטפליקס בתחילת 2022, ימים ספורים לאחר שתחזית מאכזבת שפרסמה החברה למספר המנויים גרמה לירידות במניה. שלושה חודשים בלבד לאחר שפתח את הפוזיציה, בעקבות סבב נוסף של תחזיות שליליות לגבי מספר המנויים, סגר אותה אקמן והפסיד 400 מיליון דולר.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    תבנית מפחידה לפי דעתי הסיכוי לירידה של 50/70% לא דמיוני (ל"ת)
    קשקש 21/03/2024 14:05
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    צריך להביא את הרשת לישראל
    אנג'לה 21/03/2024 10:38
    הגב לתגובה זו
    5 1
    גם טעים, גם זול וגם לא כשר.
    סגור
  • 2.
    יש לזכור
    לרון 21/03/2024 07:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שהספליט לא משנה כלום בערך המנייה ביום הספליט,כ"כ המנייה מאוד יקרה
    סגור
  • 1.
    המקיסקנית השובבה טעם הלבנים משובח בריטו שעועית שחורה .
    קרמר מריץ אותה שנים 21/03/2024 04:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד ספרת דולרים בודדים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות