איתן גרסטנפלד
צילום: משה בנימין

ביזנס או פלז'ר? סם אלטמן הרוויח 30 מיליון דולר מהנפקת רדיט

מייסד ומנכ"ל חברת הבינה המלאכותית OpenAI, מזיק ב-7.5% ממניות החברה, בה השקיעה עוד בשנת 2014 לאחר שנחשף לפעילותה והחל לכתוב בה בצורה אדוקה במשך תקופה של כעשור
איתן גרסטנפלד |

אם לשפוט לפי שלושת ימי המסחר הראשונים שלה, הנהלת פלטפורמת הפורמים הפופולארית רדיט יכולה להיות מרוצה מאד מההחלטה להנפיק את מניות החברה. מאז ההנפקה זינקה מניית החברה ביותר מ-75% לשווי של כ-9.5 מיליארד דולר. מי שעוד יכול להיות מרוצה הוא היזם סם אלטמן, שמחזיק מאז 2014 במניות בחברה, והספיק להרוויח 30 מיליון דולר בפחות משבוע.

מייסד ומנכ"ל OpenAI, שהפכה בשנתיים האחרונות לשם נרדף לבינה מלאכותית, הוא לא רק מעריץ של הפלטפורמה החברתית, בה הוא היה פעיל במשך כמעט עשור), הוא גם אחד המשקיעים הגדולים בה. על כן, בדומה למשקיעים אחרים שהשקיעו בחברה בשל הפעילות שלהם ברשת, גם אלטמן זכה לקטוף את הפירות מההשקעה. על פי ההערכות מאז ההנפקה רשם אלטמן רווח של מעל 30 מיליון דולר, הודות להשקעה שלו בחברה בעיקר בשלבים מוקדמים.

אלטמן וחברות שבבעלותו או תחת ניהולו כמו קרן ההשקעות אפולו פרוייקטים וחברת ההון סיכון Hydrazine Capital - השקיעו למעלה מ-60 מיליון דולר ברדיט מאז 2014. בסך הכל היזם והגופים הקשורים אליו מחזיקים בכ-12 מיליון מניות של רדיט, מתוכן הוא מחזיק באופן אישי בכ-1.7 מיליון. למעשה, על פי תשקיף החברה, אלטמן, בן ה-38, הוא בין בעלי המניות הגדולים של רדיט, עם שליטה ב-7.6% מהמניות לאחר ההנפקה. עם זאת, כמו גורמים אחרים שהיו מעורבים בהנפקה, אלטמן מוגבל ביכולת שלו למכור ממניות החברה בחצי השנה הקרובה, כחלק מתקופת החסימה.

לפני שהפך לאחד היזמים הבולטים בעולם, סביב השקת צ'אט הבינה המלאכותית ChatGPT, אלטמן היה ידוע בעיקר כמשקיע סטארט-אפ וכנשיא Y Combinator, תפקיד אותו עזב בשנת 2019. תיק ההשקעות של אלטמן כלל בין היתר את החברות Airbnb, Uber, Instacart, Stripe ו-Asana. כמו גם רדיט, שבה הוא ישב דירקטוריון עד תחילת שנת 2022.  זאת לאחר שבשנת 2014, אלטמן הוביל את סבב הגיוס של רדיט בסך 50 מיליון דולר. במסגרת הגיוס הוא כינה את האתר "דוגמה למשהו שהתחיל להיראות כמו צעצוע מטופש לבזבוז זמן והפך למשהו מאוד מעניין".

בשנת 2021, בזמן ששוק הטכנולוגיה פרח, אלטמן השקיע ברדיט 60 מיליון דולר יחד כחלק משני סבבי גיוס. עם זאת חשוב לזכור שחלק מההשקעות הללו עדיין לא נשאו פירות, שכן הערכת השווי של החברה בשוק הפרטי היו גבוהות יותר משוויה הנוכחי בבורסה. אלטמן השקיע 50 מיליון דולר לפי מחיר של 42.47 דולר למניה ו-10 מיליון דולר לפי מחיר 61.79 דולר למניה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה