הסקטורים והחברות המועדפים על האנליסטים לקראת הרבעון השני

מאקרו: הפד' נוקט בגישה יונית למרות נתוני האינפלציה הגבוהים, מהם הגורמים האפשריים לשינוי הגישה? שוק המניות: האנליסטים מביטים קדימה אל דוחות הרבעון הראשון ואל ביצועי הרבעון השני - מהם הסקטורים המומלצים ואיזה מניות האנליסטים אוהבים?
 | 
telegram
(3)

מאקרו: מה גורם לגישה היונית של הפד' למרות האינפלציה הגבוהה?

לאור נתוני האינפלציה בחודשיים האחרונים שהיו גבוהים מהצפוי, והחשש ששרר בשוק שהפד' יחזור למסלול ניצי ביחס לריבית, ניתן לומר שהחלטת הפד' כמו גם מסיבת העיתונאים של פאוול לאחריה היו יוניים יותר מהצפוי.

ראשית הפתיעה טבלת הנקודות שמסכמת את הערכות חברי הפד' ביחס לנתונים הכלכליים העתידיים. הרבה הניחו (גם בטור זה) שטבלת הנקודות תשקף צפי לשתי הורדות ריבית ולא שלוש עד סוף השנה, אך חברי ועדת השוק הפתוח דווקא דבקים בהערכתם הקודמת שעד סוף השנה נראה שלוש הורדות ריבית.

בהרצאה של חברת הפד' ליסה קוק שנערכה השבוע היא הבהירה מדוע – בפד' לא דורשים בהכרח שהאינפלציה אכן תגיע ליעד – 2%, אלא שיהיה ברור שהיא בדרך לשם. האינפלציה ככל הנראה לא תגיע ליעד השנה, בוודאי לא לפני יוני, אז צפוי הפד' להוריד את הריבית בפעם הראשונה על פי רוב ההערכות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשורה נוספת הגיעה במסיבת העיתונאים של פאוול ביחס לצמצום המאזן. המדיניות הניצית של הפד' באה לידי ביטוי לא רק בריבית הגבוהה אלא גם בצמצום העקבי בדפי המאזן של הפד' שהתנפחו בתקופת הקורונה (לאחר שגם קודם לכן כבר היו גבוהים). מזה חודשים ארוכים הפד' מצמצם את המאזן בעשרות מיליארדי דולרים מדי חודש, מה שיוצר השפעה דומה להשפעה של העלאת הריבית, ובכך יוצר לחץ נוסף על תנאי האשראי. במסיבת העיתונאים הודיע פאוול כי הפד' החליט להאט את הקצב של צמצום המאזן, בשורה נוספת שהשוק אהב. 

"ההחלטה להאט את קצב הצמצום אין משמעותה שהמאזן בסופו של דבר יצטמצם פחות, אלא שנוכל להגיע למטרה הסופית הזו באופן יותר הדרגתי" אמר פאוול, "ההאטה בקצב הצמצום תעזור באופן מיוחד להבטיח מעבר חלק, להוריד את האפשרות ללחץ בשווקי הכסף ובכך להקל על הירידה המתמשכת באחזקות נירות הערך שלנו שעולה בקנה אחד עם הגעה לרמות הראויות של רזרבות רחבות".  

מה הסיבה לשינוי הטון של הפד?
ישנן שתי סיבות אפשריות לשינוי הטון של הפד' שממשיך בעקביות להיות יותר יוני מהצפוי, אחת טובה ואחת פחות. האפשרות השלילית היא שבפד' מתחילים לחשוש מהאטה שתהרוס את הנחיתה הרכה. הסיבה החיובית האפשרית היא שבפד' מרגישים בטוחים מספיק במגמות המחירים הנוכחיות ולכן הגיעו למסקנה שפשוט אין צורך בריבית כל כך מרסנת.

ניתן היה למצוא רמזים לשני הכיוונים האלו בדברי פאוול. פאוול העיר שאם נראה את נתוני התעסוקה מתדרדרים הפד' יוריד את הריבית מהר יותר. השוק הגיב למילים אלו בהתלהבות ומיד בעקבותיהם החל לטפס.

כזכור, שיעור האבטלה כבר מתקרב ל-4% לראשונה מזה זמן רב, כך שהיחלשות בנתוני התעסוקה היא לא תרחיש מופרך. נראה שהפד' רואים בכך איום אמיתי, אם כי עדיין רחוק וקלוש למדי. מלבד אחוז האבטלה, ניתן למצוא עדויות להאטה בשוק התעסוקה בנתונים נוספים, ביניהם כאלה בהם נצפית חזרה למגמות הצמיחה ארוכת הטווח של לפני התפרצות הקורונה. שיעור הגידול החודשי בשכר השעתי הוא 0.1% בלבד, והגידול בשכר מחליפי העבודה הוא 3.1% - שני הנתונים שעולים בקנה אחד עם המגמות ארוכות הטווח מלפני התפרצות האינפלציה שבאה לאחר מגיפת הקורונה, ולא משקפים לחצי שכר אינפלציוניים. יחד עם זאת, נראה שהנתונים האלו מצביעים יותר על חזרה לנורמליות מאשר על חולשה אפשרית. הרעה מעבר לרמות האלו כבר אמורה להדליק נורות אדומות במשרדי הפד'.

נראה עם זאת שהכיוון החיובי כסיבה לטון היוני מודגש יותר בדברי פאוול מהכיוון השלילי. לדבריו האינפלציה ממשיכה להתקרר למרות הנתונים הגבוהים מהצפוי בינואר ופברואר. "הייתי אומר שהסיפור הוא באופן בסיסי אותו סיפור, והוא שהאינפלציה יורדת באופן הדרגתי לכיוון ה-2% בדרך עם מהמורות... יש לנו עכשיו תשעה חודשים של 2% – 2.5% ויש לנו חודשיים של אינפלציה גבוהה יותר".

האופטימיות ביחס לכלכלה באה לידי ביטוי גם בטבלת הנקודות. הערכת הצמיחה לשנה הבאה עלתה בחדות יחסית, מ-1.4% ל-2.1%, והצפי לאבטלה ירד מ-4.1% ל-4%.  נציין עוד שנראה שהפד' פחות חושש מנתוני אינפלציה גבוהים מעט יותר לאורך זמן ארוך יותר. הצפי ל-3 הורדות ריבית בא למרות שהטבלה משקפת גם ציפיה לאינפלציית ליבה של מדד ה-PCE של 2.6% לעומת 2.4% בתחזית הקודמת. 

נסייג מעט את ההתלהבות מה"יוניות" שבאה לידי ביטוי בטבלת הנקודות ביחס לציפיות להורדת הריבית. מה שמתייחסים אליו כ"צפי לשלוש הורדות ריבית השנה" היא נקודת האמצע של הערכות, ומדובר בנתון סטטיסטי. מספיק שאחד מחברי הוועדה היה צופה הורדת ריבית אחת פחות והממוצע היה יורד לצפי ל-2 הורדות ריבית, ואז הכותרות היו שונות לחלוטין. שני חברי הפד'' שהתבטאו לאחר ההחלטה האחרונה משקפים את מגוון הדעות הנוכחי. נשיא הפד באטלנטה בוסטיק הניצי תמיד צופה הורדת ריבית אחת בלבד עד סוף השנה, ואילו נציג שיקגו גולסבי שנחשב יוני יותר צופה 3 הורדות ריבית. 

נקודה חשובה נוספת שעולה מטבלת הנקודות היא הצפי לעליה בריבית הטבעית, כלומר הריבית לטווח הארוך יותר, לאחר שסוף סוף הפד' יצליח להתגבר על אפיזודת האינפלציה. פרופסור ג'רמי סיגל התייחס בטור השבועי שלו לכך שהצפי כעת עלה מעט מ-2.5% ל-2.6%. הוא מעיר שהתאמת ציפיות הפד' לנתון הזה הוא תהליך ארוך, ולא מתרחש בין לילה. כך לדוגמה בתחילת שנות האלפיים ציפיות הפד' לריבית ארוכת הטווח ירדה בהדרגתיות ולא בפגישה אחת, מה שהשפיע בסופו של דבר על המדיניות בשני העשורים שחלפו מאז בהם הריבית הייתה בממוצע נמוכה מאד. כעת נראה שהמגמה הפוכה ותיתכן עלייה הדרגתית בריבית הטבעית לטווח ארוך. סיגל מעריך שהיא תתייצב בסופו של דבר על 3.5% - הרבה מעל הממוצע בשנים האחרונות. 

מאקרו: הנתונים המטעים שמתוקנים למפרע

נושא נוסף שחשוב לשים אליו לב הוא התיקונים למפרע של נתונים שמתבצעים חודש או חודשיים לאחר פרסום הנתונים הרשמי. בדרך כלל הנתון הראשוני תופס את הכותרות ומייצר אווירה מסוימת, אך כשמתפרסמים הנתונים המעודכנים שבקושי תופסים כותרות מתברר שמדובר בטעות מוחלטת. התחושה שנוצרה, בדרך כלל - שהכלכלה חמה מדי - לא מתוקנת למפרע. 

דוגמה בולטת מהחודש האחרון: נתוני התעסוקה המפוצצים של ינואר שברו את התחזיות וגם קצת הפילו את השוק – 353 אלף משרות חדשות הדהימו את הכלכלנים והעידו, כביכול, על שוק תעסוקה רותח. ובכן, לאחר עדכון הנתונים למפרע מתברר שמדובר בעצם ב-229 אלף בלבד. נתון יפה כשלעצמו, אבל לא קרוב לנתון שהשפיע על השוק עם פרסומו. האם קראתם באיזה שהוא מקום על התיקון המאסיבי הזה? ייתכן שגם התיקון הזה עמד לנגד עיני הפד' בהחלטתו האחרונה - שוק העבודה, כך מתברר, לא כל כך עוצמתי כמו שחשבנו רק לפני חודש. בפברואר הנתון הראשוני שפורסם הוא 275 אלף. כמה יהיו באמת בסוף? קשה לדעת, שכן התיקונים הללו בנתוני התעסוקה מתרחשים מדי חודש כבר תקופה ארוכה, ותמיד כלפי מטה. מלבד נתוני התעסוקה גם נתוני הייצור והמכירות הקמעונאיות היו נמוכים יותר בינואר ממה שפורסם בתחלה.

שוק המניות: הערכות האנליסטים לקראת הרבעון הבא

עונת הדוחות של הרבעון הרביעי של שנת 2023 מסתיימת השבוע עם אחרונות המדווחות, וכבר בשבוע הבא אנחנו צפויים לכמה סנוניות שיפרסמו כבר את דוחות הרבעון הראשון של שנת 2024. מה הצפי לקראת עונת הדוחות הבאה עלינו (בשאיפה) לטובה?

רבעון ראשון, האנליסטים (כרגיל) מנמיכים ציפיות: האנליסטים צופים שהרווחים ברבעון הראשון יצמחו ב-3.4%, ובכך יסמנו את הרבעון השלישי ברציפות של צמיחה ברווחים. הצפי המעודכן הזה נמוך בהרבה מציפיות האנליסטים כשהרבעון הראשון יצא לדרכו. ב-31 לדצמבר האנליסטים ציפו לצמיחה של 5.7% בדוחות הרבעון הראשון, אך מאז עדכנו כלפי מטה את התחזיות. מדובר בתופעה טבעית שחוזרת על עצמה מדי רבעון, כך שאין צורך להיכנס לפאניקה. 

בשורת ההכנסות האנליסטים מצפים לצמיחה של 3.6% משנה לשנה. בתחילת הרבעון הצפי עמד על צמיחה של 4.3% בהכנסות. במידה ואכן תרשם כצפוי צמיחה בהכנסות יהיה זה הרבעון ה-14 ברציפות של צמיחה בנתון הזה.

ביחס להמשך השנה הציפיות גבוהות הרבה יותר. האנליסטים צופים צמיחת רווחים של 9.3%, 8.4% ו-17.4% בשלושת הרבעונים הבאים עד שנת 2024. סך הכל האנליסטים מצפים לצמיחה של 10.9% ברווחי החברות הכלולות במדד ה-SP500 בשנת 2024.

בחלוקה לסקטורים: הסקטור שצפוי לתרום הכי הרבה לצמיחת הרווחים הוא סקטור התשתיות (utilities) עם צמיחה של 23%, ובמיוחד ספקיות החשמל שצפויות לדווח על עליה מטאורית של 42% ברווחים. הסקטור השני הוא מידע טכנולוגי עם צמיחה צפויה של 20.3%, ובראש הסקטור כמובן אנבידיה ותעשיית השבבים עם צפי לצמיחה של 75% ברווחים. הסקטור השלישי הוא שירותי תקשורת (19.8%) בראשות מטא. בצד השלילי ניתן למצוא את סקטור החומרים הבסיסיים עם צפי לירידה ברווחים של 5.2%, בראשות חברות הכימיקלים (7%) .

הציפיות לקראת הרבעון השני: הרבעון הראשון של שנת 2023 מסתיים השבוע ביום חמישי, וביום שלישי הבא יחל הרבעון השני של שנת 2024 (ביום שישי ושני לא יתקיים מסחר עקב החגים הנוצריים). מה צופים האנליסטים לקראת הרבעון השני?

חברת המידע Factset סקרה את המלצות האנליסטים לקראת הרבעון השני. סך הכל מצאה החברה 11,557 המלצות שונות על מניות של חברות הכלולות במדד ה-SP500 53.8% מהן המלצות קניה, 40.5% החזק ו-5.7% המלצות מכירה. שיעור המלצות הקניה והמכירה נמצא מתחת לממוצע החמש שנתי (54.4% ו-6.1% בהתאמה), ושיעור המלצות ההחזק מעל הממוצע (39.5%).

מבחינת סקטורים האנליסטים אופטימיים ביותר ביחס לסקטור האנרגיה ושירותי תקשורת עם 63% המלצות קניה ופסימיים ביותר ביחס לסקטור הצריכה הבסיסית וחומרי בסיס עם 45% ו-46% בלבד בהתאמה. הסקטור שזוכה להכי הרבה המלצות מכירה הוא התעשייה עם 8% המלצות מכירה. 

הסקטורים המובילים מבחינת מחירי היעד הם שירותים רפואיים עם מחירי יעד הגבוהים ב-10.2% מהמחירים הנוכחיים, ולאחר מכן סקטור הנדל"ן והאנרגיה (10% ו-9.2%). הסקטורים עם מחירי היעד הנמוכים ביותר הם חומרי בסיס, תעשייה ופיננסים (עליה של 1%, 2.5% ו-3.5% בהתאמה). הממוצע הכללי ביחס ל-SP500 הוא למחירי יעד הגבוהים ב-7% מהמחירים הנוכחיים. לפי זה המדד יגיע בסוף השנה ל-5,589 נקודות.

מכפיל הרווח העתידי בהתחשב בהערכות הנ"ל הוא 20.9, מעל הממוצע החמש שנתי (19) ומעל הממוצע ה-10 שנתי (17.7).

חברות: חמשת החברות עם הכי הרבה המלצות קניה הן  DELTA AIR LINES -1.2% DELTA AIR L 64.07 -1.2% DELTA AIR LINES סגירה:0 פתיחה:65.44 גבוה:65.84 נמוך:63.86 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:    (96%),  TARGA RESOURCES +2.33% TARGA RESOU 196.04 +2.33% TARGA RESOURCES סגירה:0 פתיחה:190.4 גבוה:196.21 נמוך:190.01 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  ,  AMAZON -4.19% AMAZON 202.61 -4.19% AMAZON סגירה:0 פתיחה:206.77 גבוה:207.3 נמוך:199.62 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  ו- MICROSOFT -2.79% MICROSOFT 415 -2.79% MICROSOFT סגירה:0 פתיחה:420.34 גבוה:422.8 נמוך:413.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (95% מהממליצים על כל אחת מהחברות הללו עם המלצת קניה).

החברות עם הכי הרבה המלצות מכירה הן  EXPEDITORS INTERNATIONAL -0.66% EXPEDITORS... 120.16 -0.66% EXPEDITORS INTERNATIONAL סגירה:0 פתיחה:119.86 גבוה:121.22 נמוך:119.86 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (53% המלצות מכירה)  T. ROWE PRICE GROUP -0.86% T. ROWE PRI 118.77 -0.86% T. ROWE PRICE GROUP סגירה:0 פתיחה:119.8 גבוה:120.65 נמוך:118.42 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (50% המלצות מכירה ואף לא המלצת קניה אחת) ו ROBERT HALF INTERNAT -2.59% ROBERT HALF 73.42 -2.59% ROBERT HALF INTERNAT סגירה:0 פתיחה:75.37 גבוה:75.37 נמוך:73.37 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עם 50% אף היא (אך גם עם כמה המלצות קניה).

צמיחת שולי הרווח הנקי נמשכת, והיא צפויה לעמוד על 11.6% לעומת 11.2% ברבעון הקודם, אך קרוב לממוצע החמש שנתי – 11.5%. גם פה סקטור התשתיות צפוי לדווח על השיפור הגדול ביותר בשולי הרווח (13.2% לעומת 10.3%). שולי הרווח צפויים להצטמצם בסקטור האנרגיה והחומרים הבסיסיים.

עד כמה כדאי להתחשב בהערכות הללו של האנליסטים? האנליסטים נוטים לטעות כלפי מעלה ב-3% עד 8% בממוצע ב-20 השנים האחרונות. בחמש השנים האחרונות הפספוס כלפי מעלה היה 4.6%, בעשר השנים האחרונות ב-2.9% ובעשרים השנים האחרונות ב-8.3%. יחד עם זאת בחודשים האחרונים האנליסטים מתקשים לעמוד בקצב הראלי של המדד ונוטים דווקא לפספס כלפי מטה. בממוצע בחודש מרץ לפני שנה האנליסטים חזו מחיר שנמוך ב-11% מהמחיר הנוכחי.

הטרנד שנעלם והטרנד שמתחיל
ב-Factset נוהגים גם לבדוק שכיחות הופעת מילים מסוימות בשיחות הוועידה שלאחר הדוחות, וגם הרבעון הזה הם מצביעים על נתון מעניין. מספר הפעמים בהם הוזכר הביטוי ESG, ביטוי שמשקף השקעות בהתחשב בשיקולים מוסריים כמו איכות הסביבה, ממשל תאגידי וכדו', הוא הנמוך ביותר מאז הרבעון השני של 2019. מילה נוספת שמופיעה כעת הרבה פחות היא "מיתון" – הכי מעט פעמים מאז הרבעון הרביעי של שנת 2021. מצד שני מספר הפעמים שמופיע הביטוי AI (בינה מלאכותית) הוא השני הכי גבוה ב-10 השנים האחרונות (הכי גבוה היה לא מזמן - ברבעון השני של שנת 2023). שכיחות הופעת מילים מסוימות מצביעה על הופעת והעלמות טרנדים בשווקים. נראה שניתן לומר ESG  - אאוט, בינה מלאכותית - אין.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    שקראה לעצמה "אנליסט"
    יש חברה 29/03/2024 10:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפני רבות בשנים,1987,וביצועיהם ממוצעים בעליל
    סגור
  • 2.
    האנליסטים
    ממתי 29/03/2024 10:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יודעים יותר ממך? ממני?כללית? אם יש ברשותם מידע פנים....לא חוקי!
    סגור
  • 1.
    תודה רבה (ל"ת)
    אנונימי 27/03/2024 15:25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות