הישראליות שמגיעות לוול סטריט - 10 חברות בשווי מצרפי של כ-50 מיליארד דולר

רובריק, איבוטה, דיל, ויז, eToro , סניק, טיפלתי, רפיד וישראליות נוספות בדרך -IPO - ככה לא נראה משבר בהייטק, אלא גאות
 |   | 
telegram
(1)

לאחר שנתיים של תרדמת עמוקה, שוק ההנפקות הטכנולוגיות מתחיל להתעורר לחיים. על רקע ההנפקות המוצלחות של חברת השבבים אסטרה לאבס ופלטפורמת הפורומים הפופולארית רדיט REDDIT -5.35% REDDIT 124.83 -5.35% REDDIT סגירה:0 פתיחה:128.79 גבוה:131.69 נמוך:123.14 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מהלך השבוע החולף הגישו שתי חברות טכנולוגיה נוספות, תשקיפים לקראת הנפקה ראשונית של מניותיהן למסחר בבורסה בניו יורק.

שנתיים קשות מאד עברו על שוק ההנפקות הראשוניות בארצות הברית. לאחר שנת שיא במהלך 2021, האינפלציה הגואה ועליית הריבית דחקו את המשקיעים מנכסים טכנולוגיים, והביאו ל"תקופת יובש" בכל הקשור להשקעות בטכנולוגיה הן בשווקים הציבוריים והן הפרטיים. במהלך השנה החולפת נעשה ניסיון לשבור את הבצורת, באמצעות שתי הנפקות טכנולוגיות של חברת המשלוחים אינסטקארט (Instacart) וחברת אוטומציית הנתונים קלוויו (Klaviyo). אך המניות של החברה זכו לתגובה פושרת מצד המשקיעים, ולא הצליחו לפתוח צוהר עבור חברות נוספות. הראשונה להצליח היתה ARM ואחריה מתחיל טפטוף שעשוי להיות שיטפון. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשבועות האחרונים נדמה שהשוק חוזר להראות סימני חיים, הודות להנפקות המוצלחות של אסטרה לאבס ורדיט. מי שהייתה ראשונה לקפוץ אל המים הייתה חברת השבבים אסטרה לאבס (Astera Labs), שבין מייסדיה נמנה הייזם הישראלי הוותיק אביגדור וילנץ, שהנפיקה את מניותיה לפי שווי של 4.5 מיליארד דולר. ביום המסחר הראשון שלה, לפני פחות משבועיים, זינקה מניית החברה ב-72%, ומאז הספיקה להכפיל את מחירה, והיא נסחרת כעת לפי שווי של 10.85 מיליארד דולר.

יום למחרת יצאה לדרך ההנפקה המתוקשרת של פלטפורמת הפורומים הפופולארית רדיט (Reddit). מניית רדיט שהונפקה במחיר של 34 דולר למניה, אשר שיקף לה שווי של כ-6.5 מיליון דולר, הסתפקה בעליות שערים צנועות יותר. מאז ההנפקה קפצה מניית החברה בכ-35% והיא נסחרת נכון לכתיבת שורות אלו במחיר של 45 דולר למנייה, המשקפים לה שווי שוק של כ-7.3 מיליארד דולר ההצלחות האלו מעוררות את היזמים של החברות הישראליות. 

חברת הסייבר שמחזיקה במרכז מו"פ בתל אביב

השבוע הגישה חברת אבטחת המידע רובריק Rubrik, תשקיף לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) לקראת הנפקה ראשונית (IPO). על פי ההערכות, החברה שמתכננת לרשום את מניותיה בבורסת ניו יורק תחת הסימול RBRK, תבקש לגייס במסגרת ההנפקה סכום של 500-700 מיליון דולר.

רובריק אשר נוסדה ב-2013, מספקת שירותי אבטחת מידע וגיבוי ליותר מ-6,100 לקוחות, בינהם גופים פיננסים, ממשלות, אוניברסיטאות וחברות פרטיות. ההכנסות החברה בשנת 203 עמדו על 628 מיליון דולר, צמיחה של כ-5% בהשוואה להכנסות של 600 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בשרה התחתונה, החברה הציה הפסד נקי של 354 מיליון דולר, בהשוואה להפסד של 278 מיליון דולר בשנת 2022.

סבב הגיוס האחרון של החברה נערך בשנת 2021 בהובלת ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט, לפי שווי של 4 מיליארד דולר. במסגרת ההסכם עם מיקרוסופט התחייבה רובריק להוציא 220 מיליון דולר, על פני תקופה של עשור, עבור שימוש בפלטפורמת מחשוב הענן של מיקרוסופט, Azure. בשנה שעברה, רכשה רובריק את סטארט-אפ הסייבר הישראלי למינר (Laminar) תמורת 250 מיליון דולר. בעקבות הרכישה, משרדי לומינר בתל אביב משמשים את רובריק כמרכז מו"פ, לצד מרכזיה הוותיקים בפאלו אלטו.

חברת השיווק הדיגיטלי שמכוונת גבוה

חברה נוספת שהדישה לפני כשבוע תשקיף ראשוני לרשות ניירות ערך האמריקאית היא חברת השיווק הדיגיטלי איבוטה (Ibotta). שוויה של החברה, אשר מבקשת לרשום את מניותיה בבורסת ניו יורק תחת הסימול "IBTA", אמנם הוערך לפני זמן לא רב בכ1.7 מיליארד דולר, אך ההערכות בשוק הן שההנפקה תתבצע לפי שווי גבוה בהרבה סביב 3-4 מיליארד. זאת לאור הצמיחה העקבית של החברה.

החברה אשר נוסדה על ידי בריאן ליץ' ב-2011, מסייעת למותגים לספק מבצעים דיגיטליים ומציעה תגמולים והחזרים כספיים לצרכנים עבור הרכישות היומיומיות שלהם. בתחילת דרכה התמקדה איבוטה באפליקציה המיודעת לצרכנים, אך במשך השנים התרחבה גם לבניית תוכנות תגמול ללקוחות ארגוניים כולל וולמארט, אקסון ושל. השינוי האסטרטגי של החברה, והעבודה שלה עם הלקוחות הארגוניים, צפוי להוות מנוע הצמיחה המשמעותי שלה בשנים הבאות. במהלך שנת 2023 ההכנסות מאפליקציית הצרכנים שלה צמחו ב-19%, בזמן שעסקי הלקוחות הארגונים צמחו ב-711% באותה תקופה.

הצמיחה הזו, הביאה הכנסות החברה בשנת 2023 לכ-320 מיליון דולר, עלייה של כ-52% בהשוואה לכ-210 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. שורת הרווח הגולמי של החברה צמחה ב-68% ועמדה בסוף השנה על 164.5 מיליון דולר (86% מההכנסות), ביחס לכ-276 מיליון דולר במהלך שנת 2022 (78% מההכנסות).
 

הישראליות שמגיעות לוול-סטריט


כבר באמצע השנה הנוכחית ועד סוף השנה הבאה צפויות לצאת להנפקה מספר לא קטן של חברות ישראליות בוול-סטריט ביניהן חברת דיל שגייסה בפעם האחרונה לפי שווי של 12 מיליארד דולר ומספקת שירות של ניהול העסקת עובדים ופרילאנסרים ברחבי העולם ורשמה בסוף השנה שעברה הכנסות של 387 מיליון דולר. יחד איתה נמצאת גם חברת eToro המפעילה פלטפורמת מסחר בניירות ערך ומטבעות קריפטו וכבר תקופה ארוכה חולמת על הנפקה לפי שווי שלא יפחת מ-3.5 מיליארד דולר.

במקרה של eToro, החברה תכננה כבר הנפקה ב-2021 אך בעקבות אילוצים רגולטוריים והחולשה בביטקוין בשנתיים האחרונות eToro נאלצה לדחות שוב ושוב את ההנפקה. הכנסות החברה הסתכמו ב-631 מיליון דולר ב-2022, ירידה של 49% לעומת ההכנסות ב-2021.

החברה שנמצאת בשלבים המתקדמים ביותר לקראת ההנפקה היא ככל הנראה ספקית פלטפורמת האבטחה לענן קייטו נטוורקס של שלמה קרמר, שביצעה בחודש ספטמבר אשתקד גיוס ענק בסך 238 מיליון דולר מה ששיקף לך שווי של יותר מ-3 מיליארד דולר. יחס עם הגיוס האחרון, סך הגיוסים של החברה הסתכם ב-773 מיליון דולר. קצב ההכנסות השנתי של החברה נכון לשנה שעברה עמד על 100 מיליון דולר, עם גידול של 60% משנה לשנה. 

חברה נוספות שצפויה לצאת להנפקה עד אוקטובר שנה הבאה היא חברת הסייבר הישראלית אמריקאית סניק לפי שווי של מעל 7 מיליארד דולר. מי שהקים את סניק, שמוצר האבטחה שלה שזוכה לפופולריות מגן על תוכנות שמבוססות על קוד פתוח, הם יוצאי יחידה 8200 - דני גרנדר, גיא פודחרני ואסף חפץ.

בהנפקות מאוחרות יותר עד אפריל 2027 ניתן למצוא חברות בולטות כדוגמת חברת הפינטק Tipalti המפתחת פתרונות אוטומציה להעברת תשלומים ושווייה בגיוס האחרון עמד על 8.3 מיליארד דולר וחברת הסייבר Wiz עם שווי של 10 מיליארד דולר וקצב הכנסות של 350 מיליון דולר. גם חברת AppsFlyer המספקת למשווקי אפליקציות מידע בזמן אמת על הקמפיינים השונים וצפויה לצאת להנפקה לפי שווי נכון להיום של 2 מיליארד דולר. 

עוד חברות שנמצאות בשלבים של בדיקת הנפקה בוול סטריט וגישושים שהם מעבר לראשונים - חברת Gong לפי שווי של 7.2 מיליארד דולר, חברת Rapyd עם 15 מיליארד דולר ו-Lightricks עם 1.5-2 מיליארד דולר. סך הכל צפויות עד 2027 בערך 23 חברות לצאת להנפקה, כאשר מתוכן 6 חברות בטווח הקרוב של עד שנה-שנתיים. 
                     

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בהצלחה, אבל חלקן הן חברות בועה עד כדי גיחוך. (ל"ת)
    יעקב ש 11/04/2024 08:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות