אחרי שנתיים קשות סמסונג חוזרת לצמוח: ה-AI ישיב את החברה למסלול?
חברת הטכנולוגיה הוותיקה סמסונג התמודדה בשנתיים האחרונות עם ביקוש נמוך למוצרי טכנולוגיה, אשר השפיע הן על מכירות המכשירים אותם היא מייצרת דוגמת סמארטפונים, והן על תחום ייצור שבבי הזיכרון בו היא מחזיקה בנתח שוק מרכזי. אלא שכעת נדמה שמהפכת הבינה המלאכותית מתחילה לתת לראשונה את אותותיה על תוצאות החברה, אשר צופה צמיחה של פי 10 ברווחיות התפעולית ברבעון הראשון של 2024.
את שנת 2023 סיימה ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית, עם ירידה קלה בהכנסות, אך עם שפל חסר תקדים ברווחים. זאת על רקע החולשה בביקוש למוצרים טכנולוגיים ובמיוחד סמארטפונים ומחשבים, בעקבות ההתאוששות ממשבר הקורונה. עם פרסום התוצאות החלשות, אותתה החברה למשקיעים, כי השפל אליו הגיעה צפוי להוות תחתית, וכעת היא צופה "שיפור מתון" במחצית הראשונה של 2024, לאחריו יגיע "שיפור משמעותי יותר" במחצית השנייה של השנה.
בסוף השבע האחרון, פרסמה החברה את תחזיותיה לרבעון הראשון של השנה, אשר מסמלים יותר מסתם "שיפור מתון". בשורה העליונה צופה החברה עליה של כ-11% בהכנסות אשר צפויים להגיע לכ-71 טריליון וון (53 מיליארד דולר), מעט נמוך מצפי האנליסטים להכנסות של 71.8 טריליון וון. עם זאת הבשורה המשמעותית הגיעה משורת הרווחיות התפעולית, בה היא צפוה כי תציג עלייה חסרת תקדים של 931%, עם רווח של 6.6 טריליון וון קוריאני (4.89 מיליארד דולר), ביחס לכ-0.64 טריליון וון ברבעון המקביל אשתקד. נתון גבוה בהרבה מרווח תפעולי רבעוני של 5.7 טריליון וון אותו צפו האנליסטים לפני הפרסום.
הפרחים לאנבידיה ו-OpenAI
השיפור הצפוי ברווחיות של החברה נעוץ בראש ובראשונה מההתאוששות בביקוש ובמחירים של שבבי הזיכרון, בעיקר על רקע מהפכת הבינה המלאכותית (AI). סמסונג בדומה למתחרותיה בתחום ייצור הזכרונות, מייצרת שבב זיכרון בעל רוחב פס גבוה, או בקיצור HBM (High Bandwidth Memory). שבבים אלו מהווים מרכיב קריטי עבור מעבדי הבינה המלאכותית, אותן מייצרות חברות כמו אנבידיה (תחום בו היא פועלת כמעט באופן בלעדי). רמז לחשיבות של יצרניות שבבי הזיכרון התקבל במסגרת במסגרת כנס המפתחים של אנבידיה בחודש שעבר, בו העריך ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל ענקית השבבים, כי יצרניות השבבים צפויות להשתדרג בשנים האחרונות הודות לשבבי ה-HBM.הביקוש הגובר לשבבי HBM, תמך בעלייה של 34% במחיר מניית סמסונג במהלך השנה האחרונה (12 חודשים), לשווי שוק של כ-416 מיליארד דולר. עם זאת, מתחרותיה המרכזיות בתחום, אס. קיי. הייניקס (SK Hynix) הדרום קוריאנית ומיקרון האמריקאית, הציגו צמיחה גבוה בהרבה, של מעל 100% במחיר המנייה באותה התקופה. זאת בין היתר בשל כניסתה המאוחרת יחסית של סמסונג לתחום. עם זאת, חלק מהאנליסטים סבורים שסמסונג תדביק את הפער בהדרגה, ואף עשויה לעקוף את המתחרות, מה שעשוי להוות אפסייד משמעותי עבור משקיעים שרוצים להיחשף לתחום.
לצד הצמיחה בתחום ייצור שבבי הזיכרון, החברה הדרום קוריאנית חוותה שיפור גם בעסקי המובייל שלה. ל פי ההערכות סמסונג שלחה במהלך הרבעון הראשון 57 מיליון סמארטפונים, עלייה של 8% ביחס לרבעון החולף. מחיר המכשירים הממוצע עלה ככל הנראה ב-30%, סדר גודל של כ-340 דולר למכשיר. על פי נתונים ראשוניים, המכירות של מכשיר הדגל החדש Galaxy S24, צמחו ב-8% בהשוואה למכירות של סדרת Galaxy S23, במהלך שלושת השבועות הראשונים לאחר ההשקה.
הרבה יותר מרק חברת אלקטרוניקה
סמסונג התחילה את דרכה לפני 85 שנה, כאשר המייסד לי ביונג-צ'ול הקים אותה כחברת מסחר לייצוא פירות, ירקות ודגים בקוריאה. כחלק מניסיונותיה לשרוד במציאות הגיאו-פוליטית המשתנה, גיוונה החברה את פעילותה לענפים אחרים כמו טקסטיל וקמעונאות. בשנת 1969 הוקמה בחברה קבוצת טכנולוגיה, אשר השיקה את הטלוויזיה הראשונה שלה, וכעבור 5 שנים נרכשה חברת Hankook Semiconductor, שבמידה רבה הפכה אותה לענקית האלקטרוניקה שהיא היום.
סמסונג אולי מוכרת לציבור הרחב במוצרים הטכנולוגיים שלה ובראשם הסמארטפונים שהיא מייצרת (סדרות ה-Galaxy) אך לחברה הדרום קוריאנית, תחום פעילות גדול של מוליכים למחצה, שמהווה למעשה המרכיב המשמעותי בשורת הרווח שלה. במשך יותר משלושה עשורים, סמסונג הייתה החברה המובילה בייצור שבבי זיכרון, המשמשים לאחסון נתונים דיגיטליים. הצניחה בביקושים במהלך השנתיים האחרונות, אשר נבלמה לאחרונה על ידי הביקושים למעבדי בינה מלאכותית, הביאה את סמסונג להגביר את פעילות היציקה עבור תעשיית המוליכים למחצה.
כיום, סמסונג היא אחת משלוש החברות המובילות בייצור שבבים עבור תעשיית המוליכים למחצה, אחרי TSMC שמובילה את השוק, ולפני אינטל. בשנתיים האחרונות פעלו אינטל וסמסונג בצרה נמרצת כדי להרחיב את תחום היציקה שלהם ולקרוא תיגר על TSMC הטאיוואנית. בשבוע שעבר, פרסמה אינטל, כי יחידת הייצור שלה הציגה במהלך השנה כולה הכנסות של 18.9 מיליארד דולר, ירידה של 31% לעומת 27.49 מיליארד דולר בשנת 2022. ההפסד תפעולי של החברה בשנה כולה עמד על 7 מיליארד דולר, גבוה משמעותית מהפסד תפעולי של 5.2 מיליארד דולר אשתקד.
התוצאות החלשות של אינטל מלמדות במידה רבה על המחיר הגבוה אותו היא נדרשה לשלם כדי להרחיב את הפעילות שלה בתחום. בשלב זה מוקדם עדיין להעריך הא אינטל וסמסונג באמת יצליחו להוות אלטרנטיבה לענקית מטאיוואן, אך השנה הקרובה צפויה להיות שנת מפתח בכל הקשור לכיוון שאליו הולך תחום היציקה. במידה וסמסונג אכן תצליח להמשיך ולהרחיב את פעילותה בתחום, הרי שהדבר עשוי לתמוך ולגוון את ההכנסות של החברה. אך במידה והיא תתקשה בכך, הדבר צפוי להעיב גם על פעילות חזקה בתחום שבבי הזיכרון המסורתי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מחזיק שניםממליץ בחום 08/04/2024 20:55הגב לתגובה זו0 0ממליץ בחוםסגור
-
2.מחזיק שנים המניה בלונדון (ל"ת)אנונימי 08/04/2024 20:54הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.מחזיקה בחברת היבואן בארץשלומית 08/04/2024 13:57הגב לתגובה זו1 0המניה ירדה הרבה בשנה שעברהסגור
הנקראות ביותר
העמוד