הצמיחה הכלכלית בסין מנפצת את התחזיות, אז למה עליבאבא יורדת?

התוצר המקומי הגולמי הסיני עלה ב-5.3% משנה לשנה ברבעון הראשון, הרבה מעבר לתחזית הכלכלנים לצמיחה של 4.5%. למרות שמדובר בנתון חיובי, המדדים בסין נסחרים בירידות שערים
 | 
telegram
(1)

צמיחת הכלכלה הסינית ריסקה את התחזיות לרבעון הראשון, אך הנתונים הרשמיים מסתירים חולשה רחבה יותר בכלכלה השנייה בגדולה בעולם שממשיכה להכביד על השווקים ועל המניות סיניות.

התוצר המקומי הגולמי הסיני עלה ב-5.3% משנה לשנה ברבעון הראשון, הרבה מעבר לתחזית הכלכלנים לצמיחה של 4.5%. ההאטה בכלכלה הסינית הטרידה את השווקים כבר יותר משנה והכבידה על מניות של חברות כמו עליבאבא ו-JD, כאשר היא שולחת את המדדים בבורסה בשנחאי לשפל של שנים. עלייה כזו בצמיחה, גבוהה יותר מהיעד הרשמי בסין של צמיחה של 5% השנה, אמורה להיחשב לסימן חיובי במיוחד. עם זאת, המדדים בסין לא ממש ראו את זה ככה.

מדד שנחאי יורד ב-1.65%, מדד הונג קונג מאבד 2.12% ומניות כמו עליבאבא ALIBABA GROUP -2.86% ALIBABA GROUP 83.13 -2.86% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-JD JD.COM -1.98% JD.COM 34.68 -1.98% JD.COM סגירה:0 פתיחה:35.26 גבוה:35.4 נמוך:34.54 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יורדות עד 2%. חוץ מהתמ"ג יש עוד גורמים המשפיעים על המצב בסין. השווקים בוול-סטריט ירדו אמש בחדות הודות לחששות מאינפלציה והתגברות המתחים הגיאו-פוליטיים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנוסף לנתוני התמ"ג פורסמו גם תוצאות התפוקה התעשייתית, שעלתה ב-4.5% בחודש מרץ ופספסה את התחזיות לצמיחה לעלייה של 5.5% וכן נתוני המכירות הקמעונאיות שעלו רק ב-3.1% בחודש שעבר, כאשר התחזיות עמדו על 4.5%. גם שוק הנדל"ן ממשיך לסבול, כאשר ההשקעה בנכסים ירדה ב-9.5% משנה לשנה ברבעון הראשון. 

"נתוני פעילות רחבים יותר מציירים תמונה פחות אופטימית", כתב ז'ון הואנג, כלכלן בחברת המחקר קפיטל אקונומיקס. לפי הערכות האנליסט, לאחר התאמה לעונתיות, התפוקה הסינית בקושי עלתה מחודש לחודש, "מה שמטיל ספק בסימני החוזק האחרונים בייצוא", כתב הואנג. 

ההתאוששות בסין נותרה "שברירית", כאשר בעוד תמריצי הממשלה לטווח קצר יכולים להמשיך לתמוך בכלכלה הסינית, בוול-סטריט מעריכים כי זה לא יצליח למנוע האטה מחודשת בכלכלה. 

הורדת הדירוג של פיץ'


סוכנות הדירוג פיץ' הודיעה לאחרונה כי היא מעדכנת את תחזית הדירוג של סין לשלילית, כאשר היא מדגישה את הסיכונים למוסדות הפיננסיים הציבוריים. פיץ' צופה שיחס החוב-תוצר של סין יגדל מ-5.8% ב-2023 ל-7.1% ב-2024, מה שתהיה הרמה הגבוהה ביותר מאז שנת 2020, בשיא מגפת הקורונה, אז היחס עמד על 8.6%. למרות הורדת תחזית הדירוג, פיץ' השאירה את הדירוג של סין על A+.

פיץ' צופה שהצמיחה בסין ב-2024 תעמוד על 4.5% לעומת 5.2% ב-2023. לאחרונה סין דיווחה על מספר נתונים שדווקא נתנו זריקת עידוד לממשלת סין - התוצרת במפעלים והמכירות הקמעונאיות בינואר-פברואר עקפו את התחזיות והם הצטרפו לנתונים חיוביים גם במספרי הייצוא.

"הורדת תחזית הדירוג משקפת סיכונים הולכים וגוברים למערכת הפיננסית של סין כאשר המדינה מתמודדת עם אי ודאות כלכלית כתוצאה מהמעבר למודלי צמיחה חדשים", כתבו בפיץ'. בחודש דצמבר מודי'ס פרסמה אזהרת הורדת דירוג לסין כאשר היא מדגישה את העלויות הגבוהות שיידרשו לחילוץ של המוסדות הפיננסיים במקרה של קריסה.

בחודש שעבר הודיעה ממשלת סין כי היא קבעה לעצמה יעד צמיחה שאפתני של 5% ב-2024. הממשל הסיני מקווה להגיע לשיעור אבטלה עירוני של 5.5% וליצור 12 מיליון משרות אורבניות חדשות. עוד ביעדים שקבע הממשל - אינפלציה של 3% וגרעון של 3%. 
 

המשקיעים איבדו אמון בכלכלה הסינית


"משקיעים השתמשו באופן מסורתי באסטרטגיות שונות כדי לנווט בשוק המניות של סין, כולל התחשבות בהשפעות כלכליות עונתיות, רוטציות מגזריות, זרימות הון ודינמיקה של מטבעות", כתב לאחרונה מייקל סטרובק, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר. "עם זאת, עלייתו של הנשיא שי ג'ינפינג שיבשה את הגישות הקונבנציונליות הללו, שכן מדיניותו נותנת עדיפות לאינטרסים לאומיים על פני שיקולי שוק. שינוי זה הוביל לתנודתיות משמעותית ולאובדן אמון בקרב משקיעים מערביים, כאשר מדד MSCI China צנח ביותר מ-50% מאז ינואר 2021".

סטרובק הוסיף: "למרות מעמדה של סין ככלכלה השנייה בגודלה בעולם, המורכבות ואי הוודאות סביב השווקים שלה הובילו כמה משקיעים לראות במניות סיניות כ"בלתי ניתנות להשקעה". יציאת ההון מסין מדגישה עוד יותר את החששות הללו. כתוצאה מכך, נבדקות אסטרטגיות חלופיות כדי להשיג חשיפה לשוק של סין תוך הפחתת סיכונים. הזדמנויות טקטיות לטווח קצר עשויות לצוץ בשוק הסיני עקב גורמים כמו התייצבות כלכלית, נזילות מהבנק העממי של סין והתערבות המדינה", כותב סטרובק. "עם זאת, הזדמנויות אלו הן לרוב קצרות מועד, ואתגרים מבניים כמו מגזר נכסים עם חובות כבדים וחוסר איזון כלכלי מעכבים עלייה מתמשכת בשוק."

בעקבות מצבה של הכלכלה הסינית, דווח לאחרונה כי אזרחים סינים רבים החלו לרכוש זהב כאמצעי גידור, דבר שתרם גם הוא לראלי במתכת היקרה. משקיעים רבים החלו להקטין משמעותית את החשיפה לשוק הסיני, תוך כדי שהם מעבירים ביקורת רבה על תפקוד הממשלה הסינית במשבר הנוכחי הפוקד את המעצמה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    סין=ישראבלופ
    אחמד ביב 17/04/2024 09:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי מאמין לנתונים היוצאים מבית השקרים של סין ? רק ביבי
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות