קרן המטבע הבינלאומית קוראת לבנק אוף יפן לנהוג בזהירות בהעלאת הריבית
"הבנק המרכזי של יפן (BOJ) חייב לנהוג בזהירות בהעלאת הריבית, מכיוון שחלק מהאינדיקטורים לציפיות האינפלציה נותרו נמוכים מיעד ה-2% שהציב", כך אמרה היום ראש הנציגות ביפן של קרן המטבע הבינלאומית, נאדה שוויירי.
שוויירי אמרה לרויטרס כי ין חלש השפיע באופן חיובי נטו על הצמיחה הכלכלית של יפן, וסימן את העדפת קרן המטבע הבינלאומית שהמדינה תאפשר לשערי החליפין לנוע בצורה גמישה. "אנחנו ממשיכים להאמין ששערי חליפין גמישים שירתו היטב את הכלכלה העולמית", אמרה שוויירי בראיון במהלך פגישות האביב של קרן המטבע והבנק העולמי בוושינגטון, כשנשאלה האם הנפילות החדות האחרונות של הין נתנו לטוקיו הצדקה להתערב בשוק המטבעות. "אני מאמינה בתוקף שכל מדינות ה-G7, וזה כולל את יפן, מחויבות למשטרי שער חליפין גמישים ומעריכים את החשיבות של שער חליפין גמיש".
בעוד שין חלש מגביר את היצוא, הוא גורם ללא מעט כאב ראש עבור קובעי המדיניות המוניטארית ביפן, שכן הוא פוגע בצריכה על ידי העלאת מחירי הדלק והמזון המיובאים. השלטונות היפניים איימו שוב ושוב להיכנס לשוק המטבעות כדי לתמוך בין, אם כי זה לא קרה מאז ההתערבות האחרונה בסוף 2022.
שוויירי אמרה כי הצריכה של יפן תתחזק ככל הנראה במחצית השנייה של השנה בעקבות עליות שכר שצפויות להיות "חזקות מאוד" ושעתידות להתפשט לחברות קטנות יותר. "אנחנו די בטוחים לגבי הציפיות שלנו להחייאת הצריכה", היא אמרה, והוסיפה כי האינפלציה ביפן צפויה להגיע ליעד ה-2% ב-2026 באופן בר קיימא. כתוצאה מכך, ל-BOJ יהיה מקום להעלות את הריבית, אם כי העיתוי והקצב של מהלך כזה יהיו תלויים בנתונים הקרובים, בהתחשב בסיכונים השונים סביב התחזית הכלכלית, אמרה.
בין הסיכונים ניתן למצוא את ההשפעה על היצוא של יפן ממשבים עולמיים וממתחים גיאופוליטיים, כמו גם אי ודאות לגבי עוצמת הצריכה המקומית, אמרה שוויירי. "אנחנו מסכימים לחלוטין עם הגישה של ה-BOJ לנהוג בהדרגתיות ולנתח את הנתונים באופן שקוף", הוסיפה.
ה-BOJ סיים בחודש מרץ 8 שנים של ריבית שלילית ושאריות אחרות של המדיניות הלא שגרתית שלו, מה שסימן שינוי היסטורי הרחק מההתמקדות שלו בשחזור צמיחה עם עשרות שנים של תמריצים כספיים מסיביים. שחקנים רבים בשוק מצפים שהבנק המרכזי של יפן יעלה שוב את הריבית מתישהו השנה, כאשר ההימורים על העיתוי מתמקדים ביולי או בתקופת אוקטובר-דצמבר. שוויירי אמרה שיש סימנים שציפיות האינפלציה של חברות ומשקי בית אכן נעו סביב יעד האינפלציה של ה-BOJ. עם זאת היא אמרה כי אינדיקטורים על ציפיות האינפלציה בשוק עדיין לא הגיעו ל-2%. "זו סיבה נוספת ל-BOJ להיות זהיר", אמרה. "אנחנו חושבים שזה הדבר הנכון לעשות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בלי שום קשר מחירי הנכסים ביפן נמצאים בשיא של עשורקשקש 20/04/2024 06:51הגב לתגובה זו2 0הבורסה היפנית עלתה מ-6700 ל-41000 מה שמתקרב לשערי בועה .הניקיי בזמן הבועה הגדולה ירד בסוף שנות ה-80 מ-40.000 ל-6700 ובשנת 2024 חזר לאותם שערים .סגור