לומברד אודייר: "הדומיננטיות של ענקיות הטק מעוררות חששות"

מניות הטכנולוגיה מובילות את השווקים בשנים האחרונות, אבל לאחרונה חלק מהמשקיעים והאנליסטים מתחילים להביע ספק ביכולת של החברות להמשיך לספק תוצאות שיצדיקו את התמחורים הגבוהים של המניות
 | 
telegram

בעוד שמניות הטכנולוגיה ו"7 המופלאות" מובילות את השווקים בשנים האחרונות, חלק מהמניות מתחילות להיראות יקרות מדי בעיני המשקיעים והאנליסטים שמתחילים להטיל ספק ביכולת של החברות להמשיך ולהצדיק את התמחורים שלהן, וגם בלומברד אודייר מביעים דאגה.

"המצב הנוכחי של השוק מאופיין בדומיננטיות בולטת של קבוצה נבחרת של ענקיות טכנולוגיה, המכונה 'השביעייה המפוארת'", כותבים בלומברד אודייר. "הדומיננטיות הזו, המונעת על ידי יסודות חזקים והשפעה של בינה מלאכותית, מעוררת חששות לגבי אפשרות הקיום שלה לטווח ארוך והאפשרות של היפוך מגמה. בחינת ריכוזיות ופיזור השוק מספקת תובנות מגוונות לגבי דינמיקת השוק. הריכוז הגבוה הנוכחי, במיוחד במניות בארה"ב, דומה לתקופות קודמות כמו בועת הדוט-קום, מה שמצביע על פוטנציאל לתיקון אפשרי שוק".

"גורמים שונים כמו ריבית נמוכה, גלובליזציה ושינויים רגולטוריים הזינו את הדומיננטיות של חברות גדולות, במיוחד בכלכלה הדיגיטלית, תוך מינוף יתרונות שונים. למרות הריכוזיות החזקה הזו, מגמות היסטוריות מצביעות על כך שלעתים קרובות מצב כזה עלול להתערער, מה שמוביל לתיקוני שוק", מוסיפים בלומברד אודייר. "עם זאת, חשוב לציין שהחברות הדומיננטיות של היום מציגות יסודות והערכות שווי חזקות יותר מאשר בעבר. מדדי הערכת שווי והמומנטום מצביעים על נקודות תורפה פוטנציאליות בשוק הנוכחי, במיוחד לגבי חברות צמיחה מוערכות מדי ומומנטום המתקרב לרמות היפוך. גיוון תיקים יכול להפחית סיכונים הקשורים להיפוכים בשוק. שמירה על גיוון אופטימלי על ידי איזון בין חברות מובילות נוכחיות לבין חברות עם פוטנציאל עתידי גבוה היא חיונית. בעוד ששוק מרוכז מציב אתגרים, שוק פחות מרוכז עם פיזור מציע הזדמנויות להוספת ערך באמצעות בחירת מניות סלקטיבית".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בלומברד אודייר מסכמים: "בעוד שהשוק כרגע מרוכז מאוד, ניטור מדדי הערכת שווי ואינדיקטורים של מומנטום, יחד עם גיוון, יכול לעזור לנווט סיכונים ולנצל הזדמנויות שנוצרות עם ההתפתחויות בשוק".

לצד זאת, מי שכן עשויות להציג תשואות טובות יותר בתקופה הקרובה הן דווקא המניות הבינוניות (Mid-Cap), כפי שכותבים בבנק ניהול העושר יוליוס בר: "שווקי המניות העולמיים הציגו עלייה מרשימה של 21% מאז השפל שנרשם באוקטובר אשתקד. עלייה זו הונעה בעיקר על ידי מניות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב, אשר נחשבות למרוויחות העיקריות מעליית הבינה המלאכותית", כותב מת'יו ראשטר, ראש אסטרטגיית מחקר מניות בבנק העושר יוליוס בר.

"למרות שאנחנו ממשיכים לצפות לביצועים חזקים של מניות החברות הטכנולוגיות הגדולות והמובילות בשוק בטווח הארוך, אנו רואים יותר ויותר פוטנציאל לתפיסה של מניות-איכות בינוניות (Mid-Caps), זאת משום שבתקופות של התאוששות כלכלית, מגוון רחב יותר של סקטורים ומניות נהנה מהצמיחה החוזרת, בנוסף למניות הגדולות בשוק - תופעה שאנו צופים שתתחיל במחצית השנייה של 2024", מוסיף ראשטר. "יתרה מכך, בהשוואה לחברות גדולות, תחום המניות הבינוניות מאופיין בנטייה גבוהה יותר לענפים מחזוריים (cyclical sectors), אשר קשורים יותר לצמיחה כלכלית, ולפיכך צפויים ליהנות באופן לא פרופורציונלי מההתאוששות הצפויה בכלכלה העולמית. 

לפיכך, מניות איכות בסגמנט המיד-קאפ (Mid-Caps) צפויות ליהנות באופן לא פרופורציונלי מההתאוששות הצפויה בכלכלה העולמית", מוסיף ראשטר. "עם זאת, מתן דגש על מניות איכות בתחום זה נראה חיוני בשלב זה, מכיוון שריביות צפויות להישאר גבוהות לתקופה ממושכת יותר. מצב זה ימשיך להוות אתגר עבור מניות באיכות נמוכה, אשר רווחו בעיקר בסביבת הריביות הנמוכות שלאחר המשבר הפיננסי העולמי (Global Financial Crisis) ב-2008. לפיכך, אנו ממליצים על גישה סלקטיבית בסגמנט המיד-קאפ (Mid-Cap), עם דגש על מניות איכות".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות