משבר האקלים יגבה 38 טריליון דולר בשנה עד 2050

לפי מחקר חדש של מכון פוסטדאם לחקר השפעות משבר האקלים, הכלכלה העולמית צפויה להתמודד עם ירידה של 19% בהכנסות כתוצאה מנזקי משבר האקלים עד לשנת 2050
 | 
telegram
(1)

מחקר חדש של מכון פוסטדאם לחקר השפעות משבר האקלים שפורסם בכתב העת "Nature" מצא כי אפילו אם פליטות הפחמן הדו-חמצני יופחתו באופן דרסטי החל מהיום, הכלכלה העולמית כבר צפויה להתמודד עם ירידה של 19% בהכנסה עד שנת 2050 עקב שינויי האקלים - סכום של 38 טריליון דולר מדי שנה בנזקים ובאובדן הכנסות. מדובר בסכומים הגדולים פי 6 מהסכומים שיידרשו להשקיע בשביל להוריד את הטמפרטורה הממוצעת בכדור הארץ בכ-2 מעלות.

המדענים ממכון פוטסדאם (PIK) ניתחו נתונים אמפיריים מיותר מ-1600 אזורים ברחבי העולם ב-40 השנים האחרונות, והעריכו את ההשפעות העתידיות של שינויי האקלים על הצמיחה הכלכלית ואת העמידות שלהם לאורך זמן.

"ירידות הכנסה משמעותיות צפויות לרוב האזורים, כולל צפון אמריקה ואירופה, כאשר דרום אסיה ואפריקה ייפגעו בצורה החמורה ביותר. נזקים אלה נובעים מההשפעה של שינויי האקלים על תחומים שונים המשפיעים על הצמיחה הכלכלית, כגון תנובות חקלאיות, פריון עבודה ותשתיות", אומר מקסימיליאן קוץ, מדען ב-PIK והחוקר הראשי של המחקר. סך הכל, הנזקים השנתיים העולמיים מוערכים ב-38 טריליון דולר, עם טווח סביר של 19-59 טריליון דולר בשנת 2050. נזקים אלה נובעים בעיקר מעליית הטמפרטורות אך גם משינויים במשקעים ובתנודות הטמפרטורה. לקיחה בחשבון של אירועי מזג אוויר קיצוניים אחרים כמו סערות או שריפות יער עלולה להעלות אותם עוד יותר.

עלויות כלכליות עצומות גם עבור ארצות הברית והאיחוד האירופי


"הניתוח שלנו מראה ששינויי האקלים יגרמו לנזקים כלכליים עצומים ב-25 השנים הקרובות כמעט בכל המדינות בעולם, כולל מדינות מפותחות מאוד כמו גרמניה, צרפת וארצות הברית", אומרת ליאוני וונץ, מדענית ב-PIK שהובילה את המחקר. "נזקים אלה בטווח הקצר הם תוצאה של פליטות העבר שלנו. קיים צורך במאמצי הסתגלות נוספים אם נרצה להימנע מחלקם לפחות. ועלינו להפחית את הפליטות שלנו באופן דרסטי ומיידי - אחרת, האובדן הכלכלי יהפוך לגדול עוד יותר במחצית השנייה של המאה, ויגיע לכ-60% בממוצע עולמי עד שנת 2100. זה מראה בבירור שהגנה על האקלים שלנו זולה בהרבה מאי-עשייה, וזה בלי בכלל לקחת בחשבון השפעות לא כלכליות כמו אובדן חיי אדם או מגוון ביולוגי".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עד כה, התחזיות הגלובליות של נזקים כלכליים הנגרמים משינויי אקלים התמקדו בדרך כלל בהשפעות לאומיות מטמפרטורות שנתיות ממוצעות לאורך אופקים ארוכי טווח. על ידי הכללת הממצאים האמפיריים העדכניים ביותר מהשפעות האקלים על צמיחה כלכלית ביותר מ-1600 אזורים תת-לאומיים ברחבי העולם ב-40 השנים האחרונות, ובהתמקדות ב-26 השנים הבאות, החוקרים הצליחו לספק תחזיות נזקים תת-לאומיים משינויי טמפרטורה ומשקעים בפירוט רב לאורך זמן ומרחב תוך כדי צמצום חוסר הוודאות הגדול הקשור לתחזיות לטווח ארוך. המדענים שילבו מודלים אמפיריים עם סימולציות אקלים מתקדמות (CMIP-6). חשוב לציין שהם גם העריכו באיזו עקביות השפיעו שינויי האקלים על הכלכלה בעבר ולקחו זאת בחשבון גם כן.

המדינות הפחות אחראיות למשבר האקלים יסבלו יותר


המחקר מצא נזקים כמעט בכל מקום, אך לפי הממצאים מדינות טרופיות יסבלו יותר מכיוון שהן כבר חמות יותר. לכן, עליות טמפרטורה נוספות יהיו הרסניות ביותר שם. על פי ההערכות, המדינות האחראיות פחות לשינויי אקלים צפויות לספוג אובדן הכנסה גדול בכ-60% ממדינות בעלות הכנסה גבוהה יותר וב-40% ממדינות עם פליטות גבוהות יותר. אלה הן גם המדינות עם המשאבים הפחותים ביותר להתאמה להשפעותיו. נדרש שינוי מבני לעבר מערכת אנרגיה מתחדשת לביטחון שלנו ולחיסכון בכסף. 

מעבר לאנרגיות מתחדשות הוא כלי קריטי בצמצום הנזקים של משבר האקלים. רק לאחרונה הגיעו מיטב החברות הישראליות העוסקות בתחום לועידת ההשקעות באנרגיה של ישראל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    משבר האסלם העולמי יהרוס את העולם הבנתם כל השאר חארטה (ל"ת)
    משה ראשל"צ 02/05/2024 15:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות