לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן נתון האבטלה שיפורסם ביום חמישי והמשך עונת הדוחות. נתון האבטלה מהווה מדד מרכזי, לצד מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) כמובן, עבור בכירי הפד' כאשר הם בוחנים את חוסנו של המשק בהחלטה האם להוריד את הריבית או להשאיר אותה ברמתה.
האנליסטים בוול סטריט מצפים לעלייה בכמות התביעות למדי אבטלה מ-208 אלף תביעות ל-211 אלף תביעות. מדובר במגמה חיובית עבור הבנק המרכזי שמחפש לקרר את השוק כחלק מהמאבק להורדת האינפלציה. עדיין לא ברור מתי יחליט הפד' להפחית מגובה הריבית שעומדת כיום על 5.5%, ואם במשך מספר חודשים היה נדמה כי ההפחתה הראשונה תקרה כבר בחודש יוני, הערכות שונות כבר מדברות על דחייה לכיוון חודש פברואר מאחר והאינפלציה לא יורדת בקצב המצופה.
עונת הדוחות ממשיכה גם השבוע ומספר חברות גדולות תדווחנה על תוצאותיהן הכספיות בהן פלנטיר, דיסני, ליפט, אוקסידנטל, אובר, AIRBNB ועוד (הרשימה בהמשך). עד כה הדוחות שפורסמו לא השפיעו יותר מדי על הלך הרוח בוול סטריט שבאופן כללי עדיין מפגין חוזקה ויציבות בתוך הקלחת המאקרו-כלכלית המעורערת. האנליסטים ירצו לראות מצד אחד דוחות טובים והעלאת תחזיות קדימה, אבל מצד שני חולשה כזאת או אחרת יכולה להתכתב עם הרצון של הפד' בכדי להגיע למצב שהבנק המרכזי מרגיש יותר בנוח עם הפחתת הריבית.
דוחות השבוע:
שני - פלנטיר, לוסיד, ביונטק.
שלישי - דיסני, קרוקס, ניקולה, ריביאן, ליפט, אוקסידנטל פטרוליום.
רביעי - אובר, שופיפיי, אפירם, טויוטה, פריון, ARM, רובינהוד, AIRBNB, ביונד מיט.
חמישי - רובלוקס.
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "נתוני התעסוקה בחודש אפריל היו חלשים יחסית לציפיות ומצביעים על חולשה יחסית. מספר המועסקים עלה ב-175 אלף (הצפי היה ל-243 אלף) ומספר המועסקים בחודשים פברואר-מרץ תוקנו כלפי מטה ב-22 אלף איש. שיעור האבטלה עלה ל-3.9% מ-3.8% (הצפי היה ליציבות). השכר לשעת עבודה עלה ב-0.2% (הצפי: 0.3%) והתמתן ל-3.9% (שנה אחורה) מ-4.1% לפני חודש כאשר הנתון של חודש מרץ גם עודכן מעט כלפי מטה. מספר שעות העבודה בשבוע (בממוצע) ירד ל-34.3 מ-34.4. עדיין מדובר בנתונים לא רעים בכלל. גידול של 175 אלף מועסקים לחודש מספיק כדי לקלוט את המצטרפים החדשים לשוק העבודה. יחד עם זאת, הכיוון הינו למגמת התקררות איטית בשוק העבודה, כולל ירידה בביקוש לעובדים.
"למרות נתוני אינפלציה 'דביקים' ואמירה של פאוול לגבי 'העדר התקדמות לכיוון יעד האינפלציה של 2%', המסר הכללי מכיוון הפד' עדיין "יוני" בסך הכל. פאוול צינן את האפשרות להעלאת ריבית ("unlikely") והודיע על צמצום בהיקף אי המחזור של פדיון האג"ח (QT) מ-60 מיליארד דולר לחודש ל-25 מיליארד דולר, ירידה חדה יותר יחסית לציפיות בשוק. משמעויות: למרות שמכלול הנתונים מצביעים על התמתנות בפעילות (בעיקר מדדי מנהלי הרכש וירידה באמון הצרכני), המשך לחצי אינפלציה (ראה רכיבי המחירים במדדי מנהלי הרכש ועוד) יקשה על הורדת ריבית בחודשים הקרובים. מתחזק תרחיש ה-Stagflation (סטגפלציה), תופעה לא ממש חיובית עבור שוקי המניות".
יוני פנינג, אסטרטג העסקאות הראשי של בנק מזרחי טפחות מסר כי "נתוני ה-NFP הצביעו באפריל על תוספת של 175 אלף משרות בלבד – הנתון הנמוך ביותר מאז אוק' אשתקד. הרכב תוספת המשרות פה נוטה לענפי שירותים, קרי, אלה שעדיין אינפלציוניים מאוד, כאשר לא פחות מ-87 אלף מתוך אותן 175 אלף משרות היו בענפי הבריאות והסיעוד. ענפים מוטי כח אדם, בשכר נמוך, אחרים, כמו מסחר סיטונאי וקמעונאי ותחבורה הוסיפו ביחד מעט מעל ל-40 אלף משרות נוספות – גבוה מהותית אף מחלקם בעוגת המשרות הכוללת.
"לעומת נתוני ה-NFP, הגידול במספר המשרות על פי נתוני ה-ADP הינו גבוה במעט (באופן נדיר), ועומד על תוספת של כ-192 א' משרות, במהלך אפריל – דומה לנתון של מרץ, שאף עודכן מעלה לתוספת של 208 א', אבל גבוה משמעותית מהחודשים הקודמים. אם נסתכל על ה-14 השנים האחרונות, הגידול 'הטבעי' פה עומד על כ-185 אלף משרות".
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "הנתונים הכלכליים האחרונים בארה"ב עשויים להצביע על היחלשות בכלכלה, מה שלא הפריע להמשך הפתעות בצד נתוני האינפלציה. נרשמה ירידה בסנטימנט הצרכנים. מדדי מנהלי הרכש ISM בתעשייה ובשירותים ירדו מתחת לתחזיות אם כי במדדי ה-PMI לא נרשמה ירידה. נרשמה עלייה בשיעור האבטלה, במיוחד בשיעור האבטלה הרחב. השכר השעתי הממוצע עלה בשלושת החודשים האחרונים בשיעור ממוצע של 0.2% בלבד ומצביע בבירור על התמתנות. רכיב התעסוקה במדד מנהלי הרכש במגזר השירותים ירד לאחת הרמות הנמוכות בעשור למעט תקופת הקורונה. בדיווח החודשי של Challenger US Job Cut Announcements לא נרשמה אומנם עלייה בפיטורים, אך הודעות החברות על גיוסים מתוכננים היו הנמוכות ביותר מאז 2013 ומתחילת השנה במצטבר נמוכות מאז 2016.
"אנו חושבים שסימני חולשה בשוק העבודה האמריקאי לא מעידים על תחילת משבר, אלא יותר על מעבר ממצב של מחסור חמור לעובדים לשוק עבודה מאוזן יותר. עדיין מתווספות מעל 200 אלף משרות חדשות מדי חודש בממוצע ולא נראה שהנתון לחודש אפריל הציג שינוי ממגמה זו. שיעור האבטלה אומנם עלה, אך מספר תביעות דמי אבטלה שבדרך כלל מגיב מהר לשינויים בשוק העבודה, עדיין נמוך מאוד. כמות המשרות הפתוחות גבוהה מאוד בהשוואה לעבר. שורה תחתונה: לדעתנו, מוקדם להסיק שההיחלשות האחרונה בנתונים הכלכליים בארה"ב משקפת שינוי מגמה. חשש דומה בסוף 2023 התברר כשינוי חולף בנתונים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הורדת אינפלציה->צמצום הוצאות והעלאת מסים וריביתעושה חשבון 06/05/2024 07:21הגב לתגובה זו0 0להעלאת הריבית יכולת מוגבלת להוריד אינפלציה . יש לצמצם את הוצאות הממשלה נכון דיש מגמה של מספר חודשים של עלייה באבטלה אך היא נמוכה מאוד . עליית השכר מראה כי האינפלציה מונעת מהשכר של העובדים , דה גלובליזציה , צמצום היצע .סגור
-
1.אנליסטיםkobes 05/05/2024 23:55הגב לתגובה זו0 0אלכס תותחסגור