"ממשיכים לצפות שהפד' יתחיל להוריד את הריבית בספטמבר"
"שיעור האבטלה עלה ל-3.9%, מה שמרמז כי שוק העבודה בארצות הברית מתחיל להיחלש. כמו כן, גם נתוני המשרות הפנויות מדו"ח JOLTS דווחו כנמוכים יחסית, רמז נוסף להתמתנות שוק העבודה בארצות הברית", כך אומר דיוויד קוהל, הכלכלן הראשי ביוליוס בר. לדבריו, "ירידה בכמות המשרות הפנויות ובהתפטרויות מרצון מובילה ללחצים נמוכים יותר להעלאת שכר, ואכן העלייה בשכר השעתי המדווח הייתה נמוכה יחסית - מה שמראה כי הסיכון לאינפלציה משוק עבודה חזק פחת".
קוהל מתייחס לציפיות בארה"ב בכל הקשור להפחתת הריבית של הפד' ואומר כי "סיכוני האינפלציה הנמוכים מגדילים את ההסתברות שהפד' יוכל להוריד את הריבית בפגישות הקרובות, ולכן קיימת אפשרות להורדות ריבית נוספות במהלך 2024. אנו ממשיכים לצפות שהפד' יתחיל להוריד את הריבית בישיבת ה-FOMC בספטמבר, ובהתאם לכך הביטחון בתחזית שלנו עלה".
מנגד, רפי גוזלן, הכלכלן ראשי ב-IBI בית השקעות, מצנן מעט את ההתלהבות ומדגיש כי סיכון האינפלציה עדיין לא חלף. "מדד ISM תעשייה איכזב באפריל כאשר ירד חזרה מתחת ל-50 (49.2). בעבר, התבססות של מדדי ה-ISM לפעילות התעשייה והשירותים מתחת לרמה של 50 היוותה סיגנל יעיל להאטה בפעילות וגלישה למיתון, אך להערכתנו התרחיש הסביר יותר הוא של האטה בקצב הצמיחה של המשק האמריקאי לאחר צמיחה גבוהה לאורך השנה האחרונה. נתוני הצמיחה לרבעון הראשון בארה"ב היו אמנם נמוכים מהצפי עם צמיחה של 1.6% (במונחים שנתיים) לעומת צפי ל-2.5%, אך תמהיל הצמיחה היה חזק יותר והצביע על עלייה של 2.8% בביקושים המקומיים, קצב זהה למדיי לזה שנרשם לאורך מרבית 2023. צמיחת הביקושים בארה"ב מובלת על ידי הצריכה הפרטית וזאת על רקע שוק העבודה החזק, במקביל לגידול בהשקעות בנכסים קבועים שנתמך ברבעונים האחרונים גם בהתאוששות בהשקעות בנדל"ן למגורים".
"לכן, במבט קדימה, מעבר לגורמים אלו, שילוב של תנאים פיננסים נוחים יחסית ומדיניות פיסקאלית מרחיבה, צפויים להוביל להמשך צמיחה חיובית של המשק האמריקאי במהלך השנה. ניסיון העבר מעלה כי רמת התנאים הפיננסים הנוכחית עיקבית עם התרחבות הפעילות, ובהתאם לזאת אומדן הצמיחה של Atlanta Fed לרבעון השני עומד על קצב גבוה יחסית של כ-3.3%", סיכם גוזלן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה