הכישלון של גמידה סל - עוד חברת ביומד שריסקה את ה"חלום"
המשקיעים הוותיקים בחברות קטנות בתחום הביומד יודעים שסיכויי ההצלחה בתחום נמוכים. מאוד. אם חברה קטנה (למשל כזו שמנסה לפתח תרופה לטיפול בסוג מסוים של סרטן) מצליחה, התשואה של המניה יכולה להיות פנומנלית. מאות ואף אלפי אחוזים. אבל, וזה המקרה השכיח, במקרה של כישלון הקריסה היא קולוסאלית ובדרך כלל אין ממנה דרך חזרה.
וזה הסיפור של גמידה סל. בדומה לחברות "חלום" רבות הפועלות בתחומי הביוטק, גם החלום הזה התנפץ על סלעי המציאות הקשה.
גמידה סל נוסדה ב-1998 ופועלת מירושלים. החברה פועלת בתחום פיתוח טיפול במחלות שונות באמצעות תאי הגזע. החברה ביצעה הנפקה ראשונית בנאסד"ק לפני כחמש וחצי שנים (באוקטובר 2018) וגייסה כ-50 מיליון דולר לפי שווי של כ-215 מיליון דולר (במחיר של 8 דולר למניה) "אחרי הכסף". מאז ביצעה החברה עוד מספר גיוסים.
גמידה סל הצליחה השנה לראשונה, אחרי שנים ארוכות של פיתוח, להביא לשוק מוצר ראשון שנועד לשפר את הקליטה של תרומת מערכת חיסונית חלופית (דם טבורי) בחולי סרטן. ואולם, החברה הגיעה להשקה כשקופת המזומנים שלה לא מלאה מספיק בזמן שהיא משקיעה משאבים רבים בבניית ערוצי שיווק.
בקופת החברה היו בסוף 2023 כ-47 מיליון דולר לאחר שהחברה רשמה אשתקד הכנסות מזעריות של 1.8 מיליון דולר והפסד נקי של כ-63 מיליון דולר על רקע הוצאות גבוהות על מחקר ופיתוח (כ-24 מיליון דולר) ושיווק כ-44 מיליון דולר.
על רקע המצב הקשה, בסוף חודש מרץ השנה, במקביל לפרסום הדוחות, הודיעה החברה כי קרן Highbridge (הייברידג'), בעלת האג"ח העיקרית של החברה, החליטה להמיר אג"ח שיש לה, בהיקף של 75 מיליון דולר, למניות, ולהפוך אותה לחברה פרטית.
על פי ההסכם עם הייברידג', הקרן תמיר למניות אג"ח של גמידה שברשותה, בשווי של 75 מיליון דולר, וכן תספק לחברה השקעה שהיקף של עוד 30 מיליון דולר, והיא נערכת להשקיע בחברה סכומים נוספים אם היא בכל זאת תעמוד ביעדי ההשקה של המוצר.
אלביט מדיקל וכלל ביוטכנולוגיה היו בעלי המניות הגדולות בחברה עד למהלך האחרון, שבעקבותיו גמידה סל תהפוך לחברה פרטית בבעלות מלאה של הייברידג' ומניות החברה הנותרות יבוטלו.
מניית גמידה סל ב-5 השנים האחרונות
בעקבות ההודעה התרסקה מניית החברה ביותר מ-80% במהלך המסחר בנאסד"ק באותו יום (27 במרץ) שכן ההמרה מדללת, למעשה מוחקת כמעט לגמרי, את בעלי המניות הקיימים. אגב, עוד לפני ההודעה המניה כבר רשמה צניחה ממחיר של כ-12 דולר (שיא של 15 דולר במהלך המסחר) בתחילת 2021 כל הדרך עד ל-35 סנט (ירידה של 97% בתקופה של כ-3 שנים) ולאחר ההודעה צנחה לכ-6 סנט.
לכן, אפשר להבין מדוע בעלי מניות רבים העדיפו למכור כמעט בכל מחיר את המניות ביום ההודעה על המהלך ולקחת הביתה את מה שעוד אפשר להציל מההשקעה הכושלת.
כחלק מהתהליך החברה תפטר 25% מכוח האדם שלה, שהם כמה עשרות עובדים. החברה גם תפסיק לפעול ממרכז הפיתוח בירושלים, אולם תמשיך להפעיל את מרכז הייצור שלה בקריית גת.
בשורה התחתונה, בשונה מתחום התוכנה והסייבר, בתחום הביוטק גם אם חברה מצליחה בסוף זה קורה לאחר הרבה מאוד שנים של מחקר ופיתוח במהלכן היא נאלצת לגייס הרבה מאוד כסף. הגיוסים, מן הסתם, גורמים לדילול משמעותי של בעלי המניות הקיימים. זה מה שקרה לגמידה סל עוד לפני ההודעה על מחיקה מהמסחר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.קרן הייברידג' מאמינה במוצר/בחברה ולכן הופכת אותה לפרטיתהאם סוף הדרך? 13/05/2024 11:26הגב לתגובה זו1 1אם השיווק יצליח הקרן תחפש כנראה להנפיק אותה בעתיד. האם המניות שנשארו למי שנשארו תהיינה שוות משהו, או תבוטלנה וינפיקו חדשות במקומן?סגור
-
אני מעריך אבל לא יודע שאם ינפיקו ...דן 13/05/2024 14:33הגב לתגובה זו0 0בעתיד המניות יהיו שוות משהו . השאלה כמה דילול יהיה עד אזסגור
-
3.מה יקרהמשקיע 13/05/2024 10:34הגב לתגובה זו0 1עם המניות הישנות? לפח הזבל?שוות משהו?סגור
-
2.השבחים והזרים להנהלה הכושלת (ל"ת)אוליאן ג'דמס 13/05/2024 09:18הגב לתגובה זו5 0סגור
-
1.חברות הביוטק טובות רק למנהלים שלהם ראה פלוריסטם כן פייט (ל"ת)טוני המרוקאי 13/05/2024 08:42הגב לתגובה זו10 0סגור