לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן פרסום מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) לחודש אפריל ביום רביעי כאשר הצפי הוא לעלייה חודשית של 0.4% כך קצב האינפלציה השנתי יירד ל-3.4%.
מבחינת הפד' האמריקאי מדובר בנתון קריטי על מנת להמשיך לבחון את מצבה של הכלכלה האמריקאית בכל הנוגע להפחתות הריבית. המשקיעים בוול סטריט כמהים להתחלה כלשהי של הורדות ריבית או של אמירה מצד היו"ר ג'רום פאוול שתפזר מעט את הערפל. ההערכות בשוק מדברות נכון לעכשיו על שתי הפחתות ריבית עד סוף השנה כשהראשונה תקרה בחודש ספטמבר לכל המאוחר.
במקביל, עונת הדוחות נמשכת והשבוע צפויות וולמארט והום דיפו לפרסם את דוחותיהן. מדובר בשתי ענקיות בתחום הקמעונאות כך שהדוחות שלהן עשויים לתת נקודת מבט נוספת על כח הקנייה של הצרכנים האמריקאים. עלייה בהכנסות צפויה להעיד על אי-התקררות של הביקושים, ההיפך ממה שהפד' רוצה לראות כדי להרגיש יותר בנוח עם הפחתות הריבית. מנגד, ירידה בביקושים תסמן את דעיכת כוח הקנייה של האמריקאים לאור האינפלציה הגבוהה, מה שייתן למשקיעים בוול סטריט תקווה כי הפחתות הריבית קרובות.
נתוני מאקרו מרכזיים שצפויים להתפרסם השבוע:
שלישי - מדד המחירים ליצרן.
רביעי - מדד המחירים לצרכן, המסחר הקמעונאי.
חמישי - יצור התעשייתי, התחלות ואישורי בנייה ומספר דורשי העבודה.
שישי - מדד המחירים לצרכן באירופה (צפי לעלייה חודשית של 0.6% ולקצב שנתי של 2.4%).
דוחות השבוע:
שני - יורוג'ן פארמה.
שלישי - עליבאבא, הום דיפו, סוני.
רביעי - מאנדיי, סיסקו ,דריו הלת'.
חמישי - וולמארט, באידו, JD.COM, נייס, אנדר-ארמור, אפלייד מטריאלס.
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "בשבוע האחרון מספר דורשי העבודה החדשים עלה ב-22 אלף איש ל-231 אלף. מספר דורשי העבודה המתמשכים עלה ב-17 אלף איש. אומנם מדובר בנתון אחד לאחר יציבות סביב 200-210 אלף דורשי עבודה במשך תקופה ארוכה, אך נתון זה מתווסף לנתוני תעסוקה מעט חלשים באפריל. לאחרונה מסתמנת ירידה חדה במדדי האמון הצרכני. מדד מישגן ירד בכמעט 10 נקודות ל-67.4 בחודש מאי לרמה הנמוכה ביותר בחצי שנה האחרונה. ציפיות האינפלציה שנה קדימה עלו ל-3.5% מ-3.2%. משקי הבית מודאגים מאינפלציה, אבטלה וריביות גבוהות. המשמעות: מתרבים סימני החולשה במשק האמריקאי אך הפד' יתקשה להוריד ריבית ללא סימני התמתנות באינפלציה. פרסום נתוני אינפלציה של חודש אפריל ביום רביעי יהיו קריטיים עבור השווקים".
יוני פנינג, אסטרטג העסקאות הראשי של בנק מזרחי טפחות מסר כי "רמת ההוצאות הממשלתיות עמדה על כ-567 מיליארד דולר, במהלך אפריל. זה אופייני לחודשים האחרונים, אבל גבוה משמעותית מאפריל אשתקד (462 מיליארד). הקיטון השנתי ברמת ההוצאה הממשלתית מתמתן, על רקע זה, ל-3.0%, לעומת 5.9%, בחודש שעבר. אנחנו מעריכים שנראה את קצב השינוי של ההוצאות נכנס לטריטוריה חיובית, בהמשך השנה. אבל אם נזכור את הדחיפה הנאה באינפלציה, בחודשים האחרונים, עולה השאלה כמובן עד כמה זה מצדיק את רמות החששות הפיסקאליים הנוכחיות.
"ציפיות האינפלציה, ספציפית, עלו בעיקר בטווחים הקצרים, מרמת 3.2% ל-3.5%, על רקע העלייה במחירי הדלק. נוסיף כי, למרות זאת, סביבת רמת הסנטימנט הנוכחית היא שלילית באופן מובהק, בראייה היסטורית. ובהתחשב בירידה האחרונה במחירי הנפט, נצפה כי בקרוב לפחות האלמנט האינפלציוני יתמתן במשוואה הזו".
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "בארה"ב התפרסם מדד הסנטימנט הצרכני של אוניברסיטת מישיגן שירד במפתיע. כעיקרון, מדד זה די תנודתי ולא צריכים לייחס לתנודות החודשיות שלו חשיבות מיוחדת. אולם, חשוב לציין שהסיבה העיקרית לירידה במדד היו ציפיות לעליות מחירים. הציפיות לאינפלציה בשנה הקרובה עלו מ-3.2% ל-3.5%, הגבוהות מאז נובמבר 2023. הצרכנים מציינים הרעה בתנאי קנייה של הבתים ומוצרי בני קיימא גדולים שקשורה לעליית המחירים. נציין גם שהגידול בהלוואות בכרטיסי אשראי בארה"ב בחודש מרץ היה אפסי, הנמוך ביותר מאז אפריל 2021.
"נתון אינפלציוני נוסף בארה"ב התקבל מסקר הנדל"ן בקרב משקי הבית של הפד'. שוכרי הדירות מדווחים על המשך ירידה בסיכוי שלהם לקנות דירה ועל עלייה בקושי לקבל משכנתא. מאז 2019 ירד הסיכוי לקנות דירה, כפי שהם מעריכים אותו, מ-52% ל-40%. כתוצאה מזה, הביקוש לדירות להשכרה עולה. השוכרים צופים ששכר הדירה הממוצע יעלה בשנה הקרובה ב-9.7% לעומת ציפיות לעלייה של 8.2% לפני שנה. לסקר זה הייתה בעשור האחרון יכולת לא רעה לזהות שינויים עתידיים בשכר הדירה. אם הסקר צודק, יהיה קשה להשיג יעד האינפלציה של הפד' כאשר בסעיף הכי "כבד" במדד המחירים מתייקרים.
"היחלשות בנתונים הכלכליים בארה"ב, לעומת שיפור במדינות האחרות, באה לידי ביטוי במדד ההפתעות בנתונים הכלכליים של Citi שירד לאחרונה בחדות בארה"ב והשתפר או נותר יציב באירופה, בבריטניה ובשווקים המתפתחים. בעקבות הירידה באינפלציה, מגולמת בשווקים הורדת ריבית חזקה יותר באירופה ובבריטניה מאשר בארה"ב. שבדיה כבר הורידה את הריבית בשבוע שעבר מ-4% ל-3.75% למרות שהאינפלציה בה עדיין ברמה של כ-4% והאינפלציה ללא אנרגיה ברמה של כ-3%. לעומת זאת, נגידי הפד' הדגישו לאחרונה שהם לא רואים הורדת ריבית בקרוב. שורה תחתונה: אנו ממליצים באפיק המנייתי על הגדלת משקל באירופה ובאנגליה על חשבון ארה"ב".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה